Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest sfinansowanie nieruchomości?

Napisany przez sandy40j
Cześć,
zwracam się do Was z pytaniem:

Nasz syn (19 lat) miałby możliwość zakupu domu z dwoma mieszkaniami i działką w NRW za 60 000 euro. Obiekt jest stary, został częściowo wyremontowany w 2000 roku, trzeba wymienić 3 okna, ogrzewanie i 1 łazienkę. Dach jest już ocieplony itd.

Jako kapitał własny byłoby dostępne 32 000 euro. pożyczka wraz z kosztami remontu wynosiłaby 52 000 na 15 lat, z oprocentowaniem 5% i spłatą kapitału.

Obecnie zarabia miesięcznie około 1450 euro netto, jedno z mieszkań wynająłby nam za około 350 euro czynszu miesięcznie.

Czy możliwe i wykonalne byłoby sfinansowanie tego?

Jeśli tak: GDZIE?
Jeśli nie, dlaczego nie, jakie propozycje?

Dziękuję
Pozdrawiam
Sandy

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Sandy40j,

tak, finansowanie jest możliwe na podstawie znanych danych, nie ma problemu.

Napisany przez sandy40j
Tylko że banki odrzucają i nie do końca rozumiem dlaczego. Ma czystą historię kredytową, pracuje w firmie od zeszłego roku, a mimo to banki mówią nie. Jedna mówi, że nie pasuje do analizy domowego budżetu, inna mówi, aby zwiększyć kapitał własny lub po prostu odrzucić..... Czy to może zależeć od samego obiektu?

Napisany przez NaTwoim13
Co oznacza zatem banki??

Nie może to zależeć od zdolności kredytowej, przynajmniej o ile chodzi o mi znane liczby.

Oczywiście może to również zależeć od obiektu, ale bank musi mi to uzasadnić, ponieważ wartość nieruchomości jest oceniana przeze mnie z góry, aby mieć orientację.

Nie rozumiem, dlaczego te wartości tutaj nie pasują do nieruchomości, musiałaby to być psi budynek, zniszczona nieruchomość lub nieruchomość z obciążającymi wartość prawami.

Jeśli mam dokumentację, w ciągu 10 minut dowiem się, co jest nie tak.

Napisany przez sandy40j
Czy mogę jutro rano przesłać Ci dokumenty?? Banki to: accedo zapytał o LZO, ostfriesische Volksbank, Leipziger, HDI, i wszystkie odmówiły. Pośrednik wcześniej powiedział, że wszystko pasuje z danymi, a potem zaczęły spływać odmowy....

Napisany przez NaTwoim13
Wszystkie banki, z którymi nie mam nic wspólnego, to tylko Alte Leipziger dotyczące oszczędzania budowlanego. Nie wiem też, dlaczego nie wybrano starych zwyczajnych podejrzanych banków i jak doszło do Accedo, również mi się to nie wyjaśniło.

Proszę mi to przesłać już dzisiaj, to szybko uzyskam odpowiedź, bo tutaj nie będziemy w stanie tego rozwiązać.

Ważne jest samoocenienie (mam własne, ale musiałbym najpierw uzyskać dodatkowe informacje), które Accedo poprosiło i które wypełnił twój syn, a także najlepiej materiały dotyczące obiektu.

Napisany przez sandy40j
Mail został właśnie wysłany!

Dziękuję z góry :-)

Napisany przez finanzierung
noelmaxim pisze:
Oczywiście, to także może zależeć od obiektu, ale bank musi mi to uzasadnić, dlatego oceniam nieruchomość z góry, aby mieć orientację.

Jakie to wielkie słowa, ponieważ bank musi uzasadnić coś małemu pośrednikowi (!)......
Oni pewnie się śmieją z takich stwierdzeń.

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze:
Jak wielkie słowa, bo przecież bank także MUSI coś uzasadnić przed małym pośrednikiem....
Oni się po prostu śmieją przez takie oświadczenia.

Finansowanie, być może nie muszą, ale w moim przypadku robią to

Jedyny, kto się śmieje, to ja, z powodu ciebie. Banki teraz nie mają na to czasu, również nie leży w ich interesie okazywać takie lekceważące zachowanie, jakie codziennie tu prezentujesz z powodu braku miłości i uczuć

Napisany przez finanzierung
Jaja,

widać tutaj w forum, że w Twoim biznesie panuje martwy punkt, inaczej nie musiałbyś non-stop zakładać 3., 4. lub 6. kont i sam siebie wychwalać tutaj.....

Nikt tego już nie bierze na poważnie....

Napisany przez NaTwoim13
Brak finansowania, również ode mnie nie otrzymasz odmówionej miłości i czułości z dzieciństwa.

Szczególnie ze względu na twoje chore spekulacje i insynuacje oraz nadużycie forum z powodu skutków twojej choroby, coraz więcej osób zwraca się bezpośrednio do mnie o radę i pomoc.

Nie w moim interesie, ponieważ przez to wiele informacji i porad pozostaje ukrytych dla wielu czytających, ale cóż, tak to już jest

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata