Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Które konto osobiste wyłącznie do zakupów online za pomocą karty kredytowej?

Napisany przez ooo
Cześć,
Szukam najlepszego darmowego konta osobistego do jednego celu: chcę móc dokonywać zakupów online za pomocą karty kredytowej należącej do tego konta, co umożliwia korzystanie z procedury uwierzytelniania Mastercard® Identity Check™ / Visa Secure. konto nie służy jako konto do pobierania wynagrodzenia ani innego celu.
Chcę również móc nieprzeprowadzać regularnych i bezpłatnych przelewów na to konto osobiste różnorodnych kwot bezgotówkowo z innego konta osobistego, które nie ma bankowości internetowej.
Musi być możliwe, że konto osobiste przez dłuższy czas nie ma płatności przychodzących ani wychodzących, bez powstawania jakichkolwiek negatywnych skutków lub kosztów.
Ponadto to darmowe konto osobiste musi oczywiście być zgodne z odpowiednią kartą kredytową.

Dziękuję za odpowiednie propozycje, ooo

Re: Które konto osobiste wyłącznie do zakupów online za pomocą karty kredytowej?

Napisany przez kub0185
Nikt nie chce takiego klienta...

Napisany przez peer
Dkb........................

Napisany przez ooo
@peer: Dziękuję.

Napisany przez hanes
Bezpłatne tylko przy comiesięcznym wpływie 700 euro.

Napisany przez Mai
Moje wrażenie jest takie: Prawdopodobnie najłatwiej będzie otworzyć darmowe konto osobiste, które nie wymaga wpływu wynagrodzenia (np. comdirect) i osobno wyrobić kartę kredytową (np. karta kredytowa Amazon). Nie jestem pewien, czy można to zrobić w połączeniu bezpośrednio. (edytowano: właśnie sprawdziłem na stronie comdirect, chyba karta kredytowa jest tam także darmowa?)

Nie jestem także pewien, co masz na myśli tutaj:

Chciałbym móc nieprzerwanie i bezpłatnie przesyłać różne kwoty bezgotówkowo z jednego konta osobistego na inne konto osobiste, które nie obsługuje bankowości internetowej.

Jeśli chodzi o koszty takiej przelewu, to zależy przede wszystkim od banku, z którego wykonujesz przelew. Nie jestem pewien, czy dobrze rozumiem to, co mówisz: Czy chcesz wykonać przelew z konta bez bankowości internetowej (czyli najprawdopodobniej złożyć druk przelewu w starym banku lub wprowadzić przelew na terminalu w starym banku) czy raczej chcesz zlecić taką transakcję z nowego konta za pomocą polecenia zapłaty? Nie jestem zbyt obeznany w tym temacie, ale koszty zapewne poniesie nowy bank.

Napisany przez peer
hanes pisze:
Za darmo tylko przy miesięcznych dochodach w wysokości 700 euro.

Fałsz! @ Hanes, poniżej 700 euro nie jest się aktywnym klientem. Oznacza to na przykład naliczanie opłat za transakcje w obcej walucie na karcie kredytowej. Ale konto i karta Visa pozostają bezpłatne. Sam jestem klientem tam z kartą DKB Visa i bardzo niewielką liczbą transakcji na koncie. Nic nie kosztuje!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata