Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Opinia na temat stołu Commerzbank

Napisany przez Vecernicek
Cześć wszystkim,

Czy ktoś ma doświadczenie z tym, jak długo zazwyczaj trwa spisanie raportu o wartości stołu w Commerzbanku?

Według naszego pośrednika jest to jego pierwszy raz z Commerzbankiem i raportem stołowym.

System wygenerował wartość 187k w nowym obszarze budowlanym, podczas gdy potrzebne są 274k.

Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi.

Napisany przez volltilger
Gdzie ma być budowana? Jeśli chodzi o Offenbach lub Hanau, to w obecnej chwili lepiej trzymać się z dala.

W małym mieście w Szlezwiku-Holsztynie. Według pośrednika, wartość w systemie powstaje, ponieważ nowa dzielnica nie jest znana w systemie. Kilka set metrów dalej, w sekcji z ubiegłego roku, wartości miały być osiągnięte na poziomie 3xxk.
Bank inwestycyjny już podjął pozytywną decyzję, ale oferta obowiązuje tylko do 28.05.

Czy są jakieś doświadczenia, jak długo trwa to w Commerzbank?

Napisany przez NaTwoim13
Sprawdzenie stołu jest wykonywane we wszystkich bankach, a jeśli wartość nie zgadza się z tym, co wynika z ekspertyzy stołu, co wydaje się być oczywiste, niektóre banki zlecają wykonanie dodatkowej ekspertyzy.

Nie mam informacji, że Commerzbank oferuje taką możliwość. Zasadniczo jednak, pośrednik powinien móc odpowiedzieć na to.

Jakie są ogólne koszty i jak się one składają?

Mój pośrednik powiedział mi, że w moim przypadku system wyznaczył wartość, która nie jest adekwatna. Pracownik działu nie może zignorować tej decyzji i może poprosić o przeprowadzenie ekspertyzy stołowej. Koszty ogólne około 535k Działka około 80k z opłatami dodatkowymi Koszty budowy około 380k Koszty dodatkowe budowy około 57k Elementy zewnętrzne około 15k Jeśli jednak każdy bank to robi, to bank inwestycyjny również przeprowadził już ekspertyzę, a wniosek o pożyczkę jest u nich od piątku.

Chciałem zrobić kolejną aktualizację.

Ocena wartości nieruchomości została przeprowadzona i wartość nowej budowy została potwierdzona. Wygląda na to, że wynikało to z błędnych wartości terenu. Na szczęście pracownica również uznała, że wartość była zbyt niska i poprosiła o ocenę w Frankfurt i była zaskoczona, jak szybko została zaakceptowana.

Dziś wniosek o pożyczkę został podpisany i odesłany do oddziału. :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata