Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę dostosować okres kredytu w trakcie trwania umowy?

Napisany przez dirke
Czy mogę dostosować okres kredytu w trakcie jego trwania?

Napisany przez NeulingFinanzen
W zasadzie można to zrobić, tak samo jak wcześniej można zakończyć kredyt. Bank jednak nie zrobi tego za darmo. Zazwyczaj w razie skrócenia okresu kredytu / wcześniejszej spłaty, konieczne będzie zapłacenie bankowi odsetek, które utraciłby (VfE, odszkodowanie za wcześniejszą spłatę). W przypadku przedłużenia okresu kredytu bank na pewno nie chciałby być w gorszej sytuacji.
Na końcu wszystko zależy od intencji.

Napisany przez 2utopus
Tylko jeśli bank się zgodzi - na przykład w moim finansowaniu nieruchomości tylko 8 planowych dodatkowych spłat (1000 € co roku przez 8 lat w marcu z powodu ówczesnego finansowania domów własnych), ale brak możliwości dodatkowej spłaty dodatkowej lub zmiany harmonogramu spłat - możliwe było to tylko po zakończeniu okresu obowiązywania oprocentowania.

Oczywiście istnieją także kredyty, w ramach których można dokonywać dodatkowych spłat w dowolnej wysokości.
Najlepiej sprawdzić umowę.

Napisany przez kub0185
Poprzez dodatkowe spłaty i dostosowanie wysokości spłaty możesz wpłynąć na okres kredytowania. Skrócenie okresu kredytowania zwykle możliwe jest tylko za pomocą rekompensaty za wcześniejszą spłatę. Jeśli zależy Ci na elastyczności, zdecyduj się na kredyt zmienny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata