Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Dodatkowe płatności w BSV z zaliczką.

Napisany przez kub0185
Cześć,

mam umowę z Schäbisch Hall Riester BSV na 90 000 z kredytem z wyprzedzeniem. Teraz chcę to zrobić ze względu na wysokie oprocentowanie 2,5% kredytu z wyprzedzeniem i 2,95% po przydziale, obecnie mam trochę problemów z Bausparkasse ze specjalnymi wpłatami. W ABB umowy o oszczędzaniu na cele mieszkaniowe znajduje się kwota oszczędności określona jako 4% czyli 360 euro euro. W umowie kredytu z wyprzedzeniem jest napisane.

Kwoty oszczędności:
Poza odsetkami od kredytu z wyprzedzeniem należy uiścić następujące kwoty oszczędności do czasu przydziału umowy oszczędzania na cele mieszkaniowe.
co miesiąc 225 euro
Niższe miesięczne oszczędności nie są dopuszczalne. Dodatkowe wpłaty na umowę oszczędzania na cele mieszkaniowe są dopuszczalne do 5,000% sumy oszczędności w ciągu roku kalendarzowego.

Pozostałe postanowienia dotyczące kredytów mieszkaniowych oraz Ogólne Warunki Umów o Oszczędzanie na Cele Mieszkaniowe (ABB) mają zastosowanie odpowiednio.

Interpretuję to tak, że zgody na obniżenie kwoty oszczędności zostały udzielone, ale zgodnie z ABB mogę wpłacać kwotę określoną jako kwotę oszczędności + 5% spłaty dodatkowej. BSK rozumie to tak, że mogę płacić maksymalnie 5% i 225 euro. Co myślicie?

Napisany przez hallo_spencer
Po prostu wpłacasz pieniądze, a zobaczysz, co się stanie. Kiedyś również czasami wpłacałem trochę pieniędzy i dodatkowo otrzymywałem od pracodawcy świadczenia z programu kapitałowego. Technicznie przebiegło to bez problemów i około 1,5 roku wcześniej uzyskałem prawo do pożyczki. W ten sposób mogłem także spłacić wczesniej pożyczkę z zabezpieczeniem bausparvertrag, gdyż były one ze sobą powiązane. Następnie spłaciłem pożyczkę z własnych środków, bez korzystania z pożyczki bausparvertrag. Skorzystałem tylko z salda z bausparvertrag. Jeśli pożyczka z zabezpieczeniem pozostanie w ciągu kilku tygodni przez 10 lat, wtedy możesz ją specjalnie opróżnić po 10 latach i 6 miesiącach.

Skończyłem z Schwäbisch Hall i oni mnie już więcej nie zobaczą, ponieważ oszukują ludzi w związku z Wohnriester.

Napisany przez kub0185
To, co się stanie, wiem, że zwrócą pieniądze. Chciałbym jednak dodatkowo spłacać jak największe kwoty, aby spłacić to, co obecnie jest drogim kredytem z góry. Dziwnym jest to, że ostatnim razem zaakceptowali zmianę rat.

Napisany przez hallo_spencer
Należy uwzględnić środki z programu Vermögenswirksame Leistung. W przeciwnym razie rozwiązanie umowy można rozważyć po 10 latach i 6 miesiącach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata