Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam kredytu

Napisany przez niklas5
Dobry wieczór, jestem tutaj nowy i chciałbym opisać moją sytuację w następujący sposób. Obecnie rozwodzę się z mężem. Posiadamy nieruchomość, która należy do nas obojga. Mój mąż ma zamiar w niej pozostać. Jednakże, w moim raporcie w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa) znajduje się również finansowanie nieruchomości. Teraz do mojego problemu: Potrzebuję kredytu w wysokości 50000 euro na sfinansowanie zakupu samochodu i wyposażenia. Moje dochody to 2100 euro, 13 zasiłek rodzinny oraz 328 euro zasiłek na dziecko. Mieszkam obecnie u rodziców i płacę 250 euro na czynsz, wszystkie opłaty już wliczone. Problem jednak w tym, że nie mam własnej kuchni, sypialni, salonu itp. Czy jest możliwe coś z tym zrobić? Dziękuję za każdą pomoc. Pozdrowienia

Napisany przez MThiemann
Cześć Niklas5, W opisanej przez Ciebie sytuacji finansowej kredyt nie powinien stanowić problemu. Miesięczna rata przy okresie spłaty 7 lat wynosi około 715 EUR, jednak może się nieznacznie zmienić ze względu na warunki kredytowe zależne od oceny zdolności kredytowej banków. Zalecam jednak, abyś wcześniej uregulował sprawy finansowe związane z kredytem hipotecznym. Jeśli Twój mąż przejmie Dom, powinieneś jak najszybciej zostać zwolniony z odpowiedzialności za kredyty budowlane, aby w razie czego nie musiał ponosić dodatkowo obowiązku spłaty rat kredytu hipotecznego oprócz wymienionej wcześniej raty kredytu. Obecnie obaj odpowiadacie solidarnie za spłatę. Bank może więc dochodzić spłaty miesięcznych rat od każdego z Was. Na razie nie ma problemu, dopóki Twój mąż będzie nadal spłacał raty. Ale jak już wspomniałem: lepiej to uregulować wcześniej, nawet jeśli teraz istnieje pewna pilność w załatwieniu tej sprawy. Potrzebujesz dodatkowych informacji lub chcesz złożyć wniosek o kredyt ratalny? Możesz otworzyć formularz wniosku za pomocą poniższego linku i przesłać mi wypełniony faksem lub skorzystać z formularza online na mojej stronie internetowej. https://www.baufiservice24.de/infothe...editantrag.pdf Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez gibmirgeld
To, że kredyt zostanie udzielony ze względu na sytuację dochodową, jest prawdopodobne. Niemniej jednak należy najpierw przeprowadzić bilans domowy, aby określić jakie inne koszty będą ponoszone. W przypadku wynajmu + wydatki na dziecko, itp. Uważam, że jest trochę pochopne powiedzieć, że ta sytuacja nie stanowi problemu. Raty kredytowe mogą stać się problemem szybciej, niż by się komuś wydawało. Ponadto warto porównać kredyty wcześniej, zanim złożysz wniosek. Porównań kredytów jest pod dostatkiem.

Napisany przez MThiemann
Masz rację z tym swoim komentarzem. Dziękuję za to. Z wnioskiem o kredyt ratalny, o którym wspomniałeś, chciałbym znaleźć najlepszą opcję kredytową za pomocą porównywarki online, którą można znaleźć tutaj: Baufiservice24 Potrzebne są dokładniejsze informacje. Jestem również zaangażowany w poszukiwanie korzystnych rozwiązań finansowania dla moich klientów. Pozdrawiam M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
-----------

Napisany przez niklas5
-----------

Napisany przez labyfan
Czy możesz zaoferować nieruchomość jako zabezpieczenie? W takim przypadku możesz ubiegać się o kredyt w banku, zwany kredytem hipotecznym na wszystko, i prawdopodobnie otrzymać najkorzystniejszą stopę procentową. Ponadto, mogłbyś wybrać długi okres spłaty i mieć ratę, którą jesteś w stanie spłacać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata