Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukuję pożyczki od osoby prywatnej, aby tymczasowo uregulować swoje finanse.

Napisany przez Ha-He
Cześć wszystkim,

Szukam [url]kredytu[/url] i chciałbym sprawdzić, czy w tym forum są ludzie, którzy mogliby pomóc.

Staram się przedstawić fakty w skrócie, ale jak najbardziej szczegółowo:

- mam 35 lat

- od 2010 roku mam stałą pracę, jestem zatrudniony

- zacząłem od wynagrodzenia 800 [url]euro[/url], w maju było to 1870, teraz mam 2100 netto

- kilka lat temu popadłem w pułapkę zadłużenia

- w zeszłym roku się ożeniłem i znowu wpisałem się do rejestru dłużników, ponieważ wreszcie wziąłem niewielki [url]kredyt[/url], którego nie mogłem spłacić na czas z powodu innych nieprzewidzianych kosztów (...)

- udało mi się spłacić prawie wszystkie stare długi w tym miesiącu (presja była duża), ale teraz już nie daję rady - będzie lepiej z kolejnym wynagrodzeniem. ;-)

Teraz nie wiem, jak zdobyć potrzebne jeszcze dziś 70 [url]euro[/url] - jeśli ktoś może mi pomóc, proszę o kontakt, będę bardzo wdzięczny. Chętnie udostępnię też mojego numer telefonu komórkowego, jeśli ktoś wydaje się być godny zaufania. ;-)

Ogólnie chodzi o [url]kredyt[/url] w wysokości 1500 [url]euro[/url], który chciałbym spłacać w 24 ratach po 80 [url]euro[/url]. Chętnie przygotuję umowę pożyczki z cesją mojego wynagrodzenia.

Będzie mi miło spotkać tu dobrą duszę, która pomoże.

Pozdrowienia

Re: Poszukuję pożyczki od osoby prywatnej, aby tymczasowo uregulować swoje finanse.

Napisany przez 2utopus
Teraz zarabiasz dodatkowe 230€ netto miesięcznie - i znowu chcesz brać nowe długi?
Potrzebujesz 70€ czy 1500€?
Czy rozważyłeś już egzamin zawodowy?
W twoim miejscu zapytałbym małżonka/rodziny/przyjaciół zanim zacznę szukać w Internecie... albo prosił pracodawcę o zaliczkę.
Alternatywnie, możesz podjąć dodatkową pracę za 450€ miesięcznie - albo sprzedawać rzeczy na Ebayu albo zdać do lombardu.
(Jeśli standardowe wydatki, takie jak ubezpieczenia/rachunki za prąd/internet/telefon/abonamenty zostały już zoptymalizowane.)

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Albo po prostu wyjaśnić wierzycielom (którzy zobaczyli już Twą dobrą wolę) sytuację i poprosić o zawieszenie raty na 1 miesiąc. To najprostsze i najszybsze rozwiązanie.

Napisany przez Ha-He
Mam 230 [url]euro[/url] więcej, a mimo to po odliczeniu 80 [url]euro[/url] nadal zostaje 150 [url]euro[/url] więcej, więc to nie jest problem (?).

1500 [url]euro[/url] na ten miesiąc, z czego 70 [url]euro[/url] krótkoterminowo (choć dzisiaj będzie to już zbyt krótkoterminowe, to jest jasne).

Czy masz już EV złożone? Nie, nigdy tego nie było.

Nie chcę obciążać mojej rodziny / przyjaciół sprawami finansowymi.

Praca za 450 [url]euro[/url] - zrobione, super pomysł. ;-) Nic osobistego...

Napisany przez Ha-He
Dziękuję za odpowiedzi. Jednak po prostu zrób to lub a może po prostu to zazwyczaj nie są takie proste. Wszystko już było przemyślane wcześniej. ;-) Niemniej jednak, dziękuję bardzo! :-)

Napisany przez 2utopus
Ha-He pisze:
Ja, 230 euro więcej i przy 80 euro rata pozostałoby nadal 150 euro więcej, więc to nie jest problem (?).
1500 na ten miesiąc, z czego 70 krótkoterminowo (chociaż to będzie zbyt krótkoterminowe nawet dzisiaj, to jest oczywiste).

Ale właśnie tutaj tkwi problem - masz dodatkowe 230 euro miesięcznie - zamiast ich użyć do spłacenia swojego długu w wysokości 1500 euro w ciągu poniżej 7 miesięcy, chcesz rozłożyć to na 24 miesiące i jeszcze zapłacić 420 euro odsetek... Twoim celem powinno być spłacanie długów tak szybko, jak to możliwe i płacenie jak najmniejszej ilości odsetek.
W przypadku problemów z płatnościami wynikających z pandemii, można również uzgodnić zawieszenie spłaty.

Cytat od Ha-He

Nie chcę obciążać mojej rodziny / przyjaciół finansowymi kwestiami.

Naprawdę? Więc wolisz pozyczyć sobie od kogoś zupełnie obcego? Dlaczego ktoś miałby ci zaufać?
Przyjaciół można zazwyczaj lepiej oszacować - czy oni również są w podobnej sytuacji jak ty?

I właśnie na takie nagłe koszty (np. pralka/samochód/choroby itp.) należy zaoszczędzić awaryjne fundusze, aby nie potrzebować wtedy kredytu.
(I w przypadku zepsutej pralki/samochodu/itp. niekoniecznie kupować nowe, tylko naprawić lub kupić coś używanego... nawet jeśli nie jest to tak fajne.)

Napisany przez Ha-He
@utopus: To proste argumenty, które zasadniczo można zastosować, rozumiem. Ale jest to nieco bardziej skomplikowane. Nie chcę tu tego rozwijać, ale chętnie otrzymam od Ciebie wiadomość. :-)

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Ha-He, ile masz ogólnie długów?
Czy jest dostępny raport z Schufy do wglądu?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata