Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: jako obcokrajowiec z UE otrzymać kredyt hipoteczny w niemieckim banku

Napisany przez hal
Potrzebuję kredytu hipotecznego w celu pozyskania kapitału, który ma być zabezpieczony hipoteką na nieobciążonej nieruchomości w Niemczech. kredyt jest silnie zabezpieczony przez nieruchomość (wartość rynkowa nieruchomości wynosi około 3-krotność kwoty kredytu), dodatkowo moje bieżące dochody są powyżej przeciętnej. Wiarygodność kredytowa zdecydowanie nie jest problemem. Nie mam również problemu z uzyskaniem kredytu, jednak warunki oferowane mi nie pasują (i nie będzie lepszych ofert nawet od innych banków). Konkretny niemiecki bank oferuje mi jednak doskonałe warunki, ale nie udziela mi kredytu, ponieważ a) nie mam miejsca zamieszkania w Niemczech i b) wynagrodzenie nie jest wypłacane w Niemczech. Wszystkie inne szczegóły zostałyby ustalone. Jednak te dwa kryteria, zgodnie z długimi rozmowami z tym bankiem, są nieodwołalnymi kryteriami eliminującymi możliwość uzyskania kredytu. Moje pytanie brzmi teraz: Czy istnieje (prawna) konstrukcja, która pozwoliłaby traktować moje zagraniczne wynagrodzenie tak, jak niemieckie? (Na przykład, rozwiązania z oświadczeniami cesji itp.). Ale jak dokładnie wygląda taka konstrukcja? Jeśli konieczne, mogę przenieść swoje miejsce zamieszkania. (Wykluczone jest, aby ktoś inny w Niemczech wziął kredyt i ja spłacałbym raty).

Napisany przez NaTwoim13
W którym kraju mieszkasz i w jakiej walucie otrzymujesz dochód?

Jakie warunki dotyczące okresu wiązania oprocentowania są dla Ciebie akceptowalne?

Napisany przez bruno68
Cześć Hal,

powiedz mi, gdzie dokładnie znajduje się twoje miejsce zamieszkania?
W jakiej walucie jest wypłacane twoje wynagrodzenie?
I w którym kraju ma być sfinansowany budynek?

Z tych rzeczy wynikają twoje problemy! Dostęp do aktywów zagranicznych jest kosztowny i niepewny!

Dlatego oprocentowanie wzrosło!

Na twoją finansową konstrukcję nie ma możliwości ustanowienia zastawu, raczej tylko hipoteka! Przy udziale kredytowym wynoszącym 50%, bez kosztów budowy lub zakupu, co oznacza tylko około 40% całości kosztów.
Trzeba by zastanowić się nad finansowaniem, ale należy dokładnie udowodnić, skąd pochodzi 60% kosztów zakupu! Ponieważ w sądzie rejestrują się alarmy pojawiające się, gdy w grę wchodzi gotówka lub środki pieniężne.
Wystarczy niezapłacona grzywna w wysokości 10 € za przekroczenie prędkości, aby trafić pod obserwację.

Powinieneś także mieć na uwadze swoje otoczenie, bo twoje zamiary zakupu w Niemczech są sprzeczne z globalnymi wzorcami zachowań! Niemcy nie są typowym krajem inwestycyjnym w nieruchomości, gdyż stopy zwrotu są zbyt niskie!

Pochodzisz z innego kraju, o możliwej odmiennej interpretacji prawa, z własną walutą, a więc z ryzykiem inflacji i chcesz tu inwestować! Co o tym pomyślą bankierzy? Nie wiele dróg jest im obcych, jak można próbować prać pieniądze!

Twoje wystąpienie bardziej przypomina pralnię pieniędzy niż postępowanie uczciwego kupca! Nie ma zamiaru w żaden sposób podważać twojej uczciwości!

Zgodnie z obowiązującym szwajcarskim prawem antyprania pieniędzy, teraz musielibyśmy zgłosić twój żądanie finansowania, aby nie być samemu zaangażowanym w ewentualne przestępstwo!
Możesz być pewien, że jeśli jesteś zarejestrowany w Szwajcarii, w ciągu 48 godzin zostaniesz sprawdzony przez Amerykanów!
Ponieważ pośrednik musi przeprowadzić bardziej szczegółową procedurę kontroli, jeżeli chce zainwestować więcej niż 250 000 € lub sFr.! A to dotyczy również zakupu lub budowy! To właśnie uniemożliwia przeprowadzenie finansowania!
Każdy bank zastosuje te same standardy! Jednak nikt nie będzie decydował za ciebie!

bruno68

Napisany przez NaTwoim13
On potrzebuje pozyskania kapitału!!!!

Napisany przez hal
Czy ktoś ma pomysł, jak wyrównać obcą pensję z krajową?

Walutą dochodów jest euro, krajem zamieszkania Luksemburg.
Chodzi tutaj przede wszystkim nie tyle o stopę procentową, co o wysokość spłaty kapitału. Standardowe 2% są dla mnie zbyt wysokie. Chciałbym mieć 1% spłaty (co bank zasadniczo oferuje). Maksymalny początkowy wskaźnik spłaty powinien jednak wynosić 1,5%, 2% jak wspomniano wcześniej odpada. Przy 10-letnim zabezpieczeniu i ogromnym nadzabezpieczeniu oprocentowanie powinno wynosić poniżej 0,7%.
(Jeśli stopa procentowa na 10 lat wynosiłaby poniżej 0,4% (choć nie będzie to miało miejsca), byłaby możliwa także 2% spłata kapitału.)
Rozumiem, że praktycznie wszystkie banki wymagają co najmniej 2% spłaty kapitału (szczególnie przy zamieszkałym za granicą).

Napisany przez NaTwoim13
O jakiej sumie mówimy?

Napisany przez NaTwoim13
Gdzie znajduje się miejsce zamieszkania, a jeśli konieczne, gdzie można szybko przenieść miejsce zamieszkania w Niemczech?

Napisany przez NaTwoim13
Znane mi są 4 banki, które akceptują i są w stanie przedstawić kombinację.....

1) Pracodawca z zagranicy UE
2) Spłata 1%
3) Pozyskiwanie kapitału

.

Napisany przez hal
Jeśli chodzi o miejsce zamieszkania, sprawa wydaje się być nieco trudniejsza: w zasadzie jest możliwe przesunięcie go, jednak ta zmiana prawdopodobnie zajmie trochę czasu, jak teraz dowiedziałem się (szczególnie, że w tej chwili nie jestem na miejscu), i jest bardzo wątpliwe, czy będzie to możliwe na czas przed uzyskaniem kredytu. Jeśli tak, to miejsce zamieszkania zostanie przeniesione do RLP. Ale to oznaczałoby, że ewentualny inny bank powinien być również finansowany z siedzibą w UE (konkretnie w Luksemburgu) (bez zamieszkania w Niemczech). Jakie są warunki oferowane przez te 4 banki, a przede wszystkim pod jakim orientacyjnym oprocentowaniem oferują one kredyt z 10-letnim okresem stałym? Chodzi o kwotę około 150-180 tys. euro.

Napisany przez NaTwoim13
Wysłałem Ci wiadomość prywatną.

Możesz też się do mnie osobiście zwrócić. Aby móc formułować trwałe stwierdzenia, potrzebne są dalsze informacje i indywidualne podejście.

Napisany przez hal
Nie mam nic do ciebie osobiście, Panie noelmaxim. Miałem już powtarzająco bardzo złe doświadczenia z pośrednikami finansowymi. Najpierw twierdzono, że wszystko można łatwo i szybko załatwić zgodnie z życzeniem. Po znacznym nakładzie pracy z mojej strony okazało się jednak, że tak jak chciałem nie jest to możliwe. Dlatego chciałbym zadać ci pytanie: Czy znasz konkretny bank, który udziela finansowania osobie mającej miejsce zamieszkania i przychody zagraniczne w UE na potrzeby pozyskania kapitału (zabezpieczonego nieruchomością w Niemczech) i akceptuje spłatę w wysokości 1% (bieżące dostępne dochody netto po kosztach mieszkania >3.000€)? Jeśli tak, jaka byłaby orientacyjna stopa procentowa dla 10-letniego okresu stałego oprocentowania, biorąc pod uwagę 60% finansowania z punktu widzenia banku (po uwzględnieniu wartości zastawu itp.), kwota kredytu 165 tys. euro? Żaden bank nie mógł odpowiedzieć na to pytanie bez dodatkowych informacji. Jeśli znasz taki konkretny bank i orientacyjna stopa procentowa mi odpowiada, osobiście się z tobą skontaktuję.

Napisany przez NaTwoim13
Nie muszę nikogo przekonywać. Jestem tutaj od ponad 9 lat, mam ponad 11 000 wpisów, a żaden z nich, o ile mi wiadomo, nie był negatywny w stosunku do klientów poszukujących pomocy!

Ale proszę, nie bierz tego osobiście

Na początku wspominałeś o organizacji zamieszkania w Niemczech, mam w swoim portfolio co najmniej 4 banki z najlepszymi warunkami.

Napisany przez Marc2512
Czy w Luksemburgu nie ma banku finansującego nieruchomości w Niemczech? Byłoby może łatwiej?

Napisany przez hal
Nie, luksie. Banki nie akceptują nieruchomości w D jako zabezpieczenia. Dodatkowo, w przypadku banków luksemburskich problemem jest to, że wymagają horrendalnych stawek spłaty. Nawet 2% byłoby niemożliwe, raczej 3-4%. Zresztą stawki procentowe w Luksemburgu są także wyższe niż w D.

Tak, zgadza się Panie noelmaxim, na początku wspomniałem o możliwości przeniesienia rezydencji do D. Jednak, jak teraz ustaliłem, jest to znacznie bardziej skomplikowane i długotrwałe niż pierwotnie zakładałem. Zanim taka akcja zostanie przeprowadzona, musiałbym być pewien, że warunki na pewno będą odpowiednie. Co zaoferowałaby bank przy 10-letnim stałym oprocentowaniu dla 60% finansowania? (na dokładność do 5 punktów bazowych). Jak już wspomniałem, jeśli stawki procentowe mi odpowiadają i zmiana meldunku jest praktyczna, to zgłoszę się do Pana osobiście. Ale potrzebowałbym tej przybliżonej informacji odnośnie stawki procentowej wcześniej.
Czy dobrze zrozumiałem, że nie znają Państwo banku, który finansuje osoby mieszkające w krajach UE (bez rezydencji w D) i spełniające te wymienione specyfikacje?

Napisany przez hal
Co nie rozumiem w tym wszystkim z tych wszystkich kwestii (zabezpieczonych przez nieruchomości w Niemczech):

1. Dlaczego stopy procentowe przy pozyskiwaniu kapitału z reguły są wyższe niż przy finansowaniu zakupu obciążającej nieruchomości? (lub w ogóle nie są oferowane przez niektóre banki)

2. Dlaczego stopy procentowe z reguły są wyższe, gdy kredytobiorca ma swoje miejsce zamieszkania za granicą? (lub w ogóle nie są oferowane przez wiele banków)

Ryzyko banku jest w obu przypadkach dokładnie identyczne. Oczywiście nie może to być powodem. Ale są tu wielu samozwańczych ekspertów, którzy powinni mi to wytłumaczyć.

Napisany przez clubfan
W pojedynczych przypadkach istnieje możliwość finansowania z wymienionymi tutaj warunkami.

Klient - obywatel niemiecki, mieszkający i pracujący w Szwajcarii - buduje od kilku lat budynki w regionie niemieckiego jeziora Bodeńskiego. Rodzaj dewelopera, zakup działki, prace budowlane, sprzedaż. Okazjonalnie zatrzymuje również nieruchomość w posiadaniu (wynajem, budowa kapitału). Dwie lokalne niemieckie spółdzielcze banki Raiffeisen udzieliły mu kredytów hipotecznych (wartość zabezpieczenia niezbyt wysoka, jak pamiętam, od 50-70%) na sfinansowanie budowy i/lub utrzymywanie nieruchomości. W jednym przypadku (związanie na 10 lat) nawet z możliwością wymiany obiektu za niewielką opłatą. Ponieważ w takim przypadku nie zawsze jest dostępny nowy, wartościowy obiekt do dyspozycji przy sprzedaży dotychczasowego obiektu, kredyt hipoteczny można czasowo spłacić również za pomocą salda. Stopa procentowa, no cóż, nie jest absolutnie najlepsza, ale zwykle o 30-50% wyższa niż najlepsza na rynku, więc w porządku. Idealne dla celów inwestora. Początkowo w 2015 roku rozpoczęta działalność w branży nieruchomości rozwinęła się ekonomicznie na tyle, że do grudnia 2019 r. stałe zatrudnienie zostało porzucone (co było związane z zbyt dużą ilością pracy).

Zatem wciąż istnieją elastyczne i zmiennie dostosowujące się banki. Jednakże relacja biznesowa w powyższej formie stała się możliwa dopiero wtedy, gdy kredytobiorca mógł udokumentować swoje umiejętności i skutecznie wdrożył swój model biznesowy po pierwszych udanych transakcjach.

Napisany przez NaTwoim13
Tutaj należy jasno wspomnieć, że w przypadku Szwajcarii stosowana jest inna podstawa biznesowa!

Napisany przez NaTwoim13
Ostatecznie największym problemem jest to, że niemiecki bank nie może/nie powinien zajmować wynagrodzenia pracowniczego w przypadku pracodawcy z Luksemburga.

Mimo istnienia zabezpieczenia w postaci hipoteki obciążającej nieruchomość w wysokości 50%, zajęcie wynagrodzenia jest bezpiecznym i dodatkowo potrzebnym środkiem przymusu!

Napisany przez hal
@ noelmaxim:
Nee, oczywiście niemiecki bank w UE może zająć konta (a nawet inne aktywa)!

@ clubfan:
Udzielę finansowania, o to nie chodzi. Uważam, że 50% dopłata do normalnej stopy procentowej z powodu zagranicy to wszystko, tylko nie w porządku. To graniczy z lichwą, gdyż ryzyko banku jest identyczne - a to właśnie jest tak niezrozumiałe. (Szwajcaria może być tu trochę innym przypadkiem, ale wewnątrz UE ryzyko jest zdecydowanie identyczne!).

Poza tym nadal nie rozumiem, dlaczego pozyskanie kapitału prowadzi zwykle do wyższej stopy procentowej niż zakup (lub czasami to nawet nie jest możliwe)

Nie ogarniam tego.

Napisany przez NaTwoim13
hal pisze:
@ noelmaxim:
Nie, oczywiście niemiecki bank w UE może również zajmować konta (a nawet inne aktywa)

Konta? Absolutnie nieznane, ale nie o to chodzi, chodzi o zajęcie wynagrodzenia.

Nie zawsze wszystko musi być sensowne, często są to dyskusje zasadnicze, które banki uwielbiają.

Wiele jest narzucone przez ustawodawcę i wytyczne dotyczące kredytów z 2016 roku regulują resztę.

Klient, który dokonuje pozyskania kapitału, jest bardziej ryzykowny niż klient, który ma interes w zakupie nieruchomości (w granicach niemieckiego ustawodawstwa, zakup zagraniczny nie wchodzi w grę).

Napisany przez hal
czy kiedykolwiek słyszałeś o rozporządzeniu w sprawie europejskiego konta zajętego?
https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...X%3A32014R0655
(Tak, to trochę bardziej skomplikowane, ale dzięki temu rozporządzeniu zakres biurokratycznego zajęcia jest jednak bardzo ograniczony)
Na ile mi wiadomo, bezpośrednie zajęcie wynagrodzenia jest możliwe w UE. Ale nawet jeśli to nie możliwe, to w praktyce nie ma to znaczenia. Ponieważ żadne banki nie będą kontynuować zajmowania wynagrodzenia miesięcznie w przypadku niewypłacalności rat, nie mając żadnych perspektyw na ugódną restrukturyzację, i wtedy zdecydowanie wystawiają nieruchomość na przymusową licytację.
Nie mogę zrozumieć, dlaczego osoba, która planuje pozyskanie kapitału, powinna być bardziej ryzykowna (nie wiem, co oznacza risikoafirm), niż osoba, która zamierza dokonać zakupu na kredyt w celach mieszkaniowych. Istnieją ryzykowni nabywcy na własny rachunek i kapitałowcy o niskim ryzyku, oraz odwrotnie. Ale nie mogę zgodzić się z tym, że istnieje grupa ludzi, która z góry jest bardziej ryzykowna. W Stanach Zjednoczonych (a także częściowo w Niemczech) jest tam powszechne, aby starsi ludzie obciążali swoją spłaconą nieruchomość kredytami, aby zwiększyć swoją emeryturę.
To zdecydowanie nie jest ryzykowne.
Chcę uniknąć tej dyskusji z bankami. Chcę jednak dowiedzieć się, jakie są faktyczne powody drastycznie wyższych stóp procentowych. Jeśli naprawdę znam te przyczyny, mogę opracować koncepcję, aby pokazać bankom, co można zrobić, aby nie generować dodatkowych kosztów dla banków i tak właśnie uzgodnić normalną stopę procentową.
Jeżeli jednak nie znam tych przyczyn (pozyskanie kapitału czy zagranica nie jest powodem samym w sobie; pytanie brzmi, co stoi za tym?), to oczywiście nie będę w stanie tego zrobić.

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, czasem piszę na lub z telefonu komórkowego.

Przykro mi, ale banki faktycznie czekały na dokładnie takich konsumentów, podobnie jak ustawodawca, który im coś tłumaczy.

Państwa życzenie - które, trzeba przyznać, jest bardzo ambitne - można spełnić tylko częściowo, ponieważ najlepsze warunki (najniższe ryzyko pod każdym względem, minimalne nakłady) nie są osiągalne ze względu ani na Pana/Panią zdolność kredytową, ani na ich wymagania.

Nie jest także obowiązkiem pośrednika finansowego wytłumaczyć, na czym opiera się zarządzanie ryzykiem banków, jak wyglądają obliczenia marż i jakie ustalenia w tym zakresie przygotował ustawodawca, w szczegółach, czyli w obszarze wiedzy, którą Pan/Pani chce zdobyć, to mnie nawet szczególnie nie interesuje.

Napisany przez hal
@ noelmaxim:
W tej chwili nie chodzi mi już o moje konkretne zaciągnięcie kredytu. Otrzymałem kredyt (pod znacznie lepszymi warunkami zarówno pod względem oprocentowania, jak i wysokości spłat, niż to, co zostało mi zaproponowane). Było to przede wszystkim wynikiem dyskusji, długotrwałych negocjacji oraz uparcie nieakceptowania typowych stwierdzeń pracownika banku „Nie, nie możemy tego zrobić. Oczywiście, przeciętny wnioskodawca kredytowy, który trafia do pracownika banku o niewielkich uprawnieniach decyzyjnych, nie otrzyma zgody na działania odstępne od standardowego schematu organizacji. Trzeba nawiązać kontakt z decydentami (dyrektorami banku itp.), wtedy wiele jest możliwe, tam gdzie zwykle słyszy się tylko „nie możemy tego zrobić. W rzeczywistości możliwe jest wiele, zwłaszcza w sektorze kredytowym, ponieważ twarde, nieodwołalne wymogi ustawowe są względnie niskie. Najczęściej to wewnętrzne zasady banku stanowią przeszkodę. Ale są to tylko wytyczne, które NIE MUSZĄ BYĆ KONIECZNYM zastosowaniem; pozostaje więc pewna przestrzeń do negocjacji, która zwykle nie jest wykorzystywana. Moja zdolność kredytowa została oceniona przez wszystkie banki, z którymi rozmawiałem, jako doskonała (najwyższy poziom).

Teraz interesuje mnie fundamentalna zasada, która jest CAŁKOWICIE NIEZALEŻNA od mojego przypadku, jak już wcześniej wspomniałem. Otóż, 2 pytania:

1.
Dlaczego oprocentowanie wzrasta, jeśli klient zamieszkuje w krajach UE i tam otrzymuje wynagrodzenie?

2.
Dlaczego oprocentowanie wzrasta w przypadku pozyskiwania kapitału w porównaniu do kredytów na cele mieszkaniowe?

doradca finansowy faktycznie nie musi być w stanie odpowiedzieć na te pytania, ale osoba, która się na tym zna, powinna być w stanie. Według mnie - i to jest pośrednim wnioskiem z mojego długotrwałego procesu analizy - nie ma realnych powodów dla tych różnic w oprocentowaniu. Banki tutaj po prostu wprowadzają znacznie wyższą marżę (którą można zredukować poprzez negocjacje z decydentami).
Jestem jednak zupełnie otwarty na konstruktywne sugestie, które przyczynią się do znalezienia rozwiązania i chętnie mnie poprawią.

Chociaż nie w ramach tego procesu zaciągnięcia kredytu, istnieje możliwość, że w przyszłości znajdę się ponownie w podobnej sytuacji, dlatego omówienie tego tematu jest dla mnie nadal bardzo pomocne. Bo tylko, gdy pozna się prawdziwe motywacje (jeśli takie istnieją), można osiągnąć coś w negocjacjach.

Napisany przez Mai
Mogę jedynie spekulować, ale podejrzewam, że oprócz postrzeganego ryzyka punktem, który odgrywa rolę przy obu pytaniach, jest także mniejsza konkurencja?

Szczególnie jeśli chodzi o ryzyko w punkcie 1, wydaje mi się, że nie chodzi tu wyłącznie o same regulacje prawne, ale także o ekspertyzę banku w takich procesach. Dla banku jest to coś specjalnego, dla czego prawdopodobnie nie istnieje prosty proces gotowy do użycia, który mógłby obsłużyć dowolny pracownik biurowy. Dlatego też, pierwsza oferta od zwykłego pracownika biurowego początkowo jest dość przerażająca (wszystkie standardowe pytania są prawdopodobnie odpowiednio inne), chociaż dalej w górę i przy bardziej szczegółowym rozważeniu indywidualnego przypadku możliwe jest pewnie coś lepszego, co, jak widzę, miało miejsce w Państwa sytuacji.

Napisany przez NaTwoim13
hal pisze:
@ noelmaxim:
Chodzi mi teraz już kompletnie nie o moje konkretne zaciągnięcie kredytu. Otrzymałem akceptację na kredyt (o zdecydowanie lepszych warunkach zarówno pod względem oprocentowania, jak i systemu spłaty, niż te, które Pani/Pan zaoferował/a). To było głównie wynikiem rozmów i długotrwałych negocjacji, a także konkretnie nieakceptowania typowej dla banku wypowiedzi pracownika obsługującego sprawy kredytowe „Nie, nie możemy tego zrobić”. Oczywiście, przeciętny wnioskodawca kredytowy, który trafia do pracownika obsługującego z niewielkimi własnymi uprawnieniami decyzyjnymi, nie otrzyma działań zatwierdzonych, odbiegających od standardowego schematu podręcznika organizacyjnego. Trzeba nawiązać kontakt z decydentami (zarządy banków itp.), wtedy staje się możliwe wiele rzeczy, gdzie indziej zawsze słyszy się tylko „nie możemy tego zrobić”. Tak naprawdę jest możliwe bardzo wiele, szczególnie w obszarze kredytów, ponieważ twarde, nieodwracalne wymogi prawne są stosunkowo niskie. Często to wewnętrzne reguły banku powodują zatrzymanie czegoś. Ale to są po prostu reguły, które NIE MUSZĄ być koniecznie stosowane; pozostaje więc tu pewne pole do negocjacji, które zazwyczaj nie jest wykorzystywane. Przez wszystkie banki, z którymi rozmawiałam, moja wiarygodność została oceniona jako doskonała (najwyższy poziom).

Teraz, jak już wcześniej wspominałam, chodzi mi o zasadniczą kwestię, która jest CAŁKOWICIE NIEZALEŻNA od mojej sytuacji. Mianowicie 2 pytania:

1.
Dlaczego oprocentowanie wzrasta, jeśli klient mieszka w innym kraju UE i pobiera tam wynagrodzenie?

2.
Dlaczego oprocentowanie wzrasta przy pozyskiwaniu kapitału w porównaniu do kredytów na cele mieszkaniowe?

doradca finansowy faktycznie nie musi umieć odpowiedzieć na te pytania, ale ktoś, kto naprawdę zna się na rzeczy, powinien to umieć. Moim zdaniem - i to jest podsumowanie mojego długiego procesu analizy - nie ma rzeczywistych powodów dla powyższych różnic oprocentowania. Banki po prostu zdobywają znacznie wyższą marżę (którą można zmniejszyć poprzez negocjacje z decydentami). Jestem jednak zupełnie otwarta na konstruktywne podejścia, które przyczynią się do znalezienia rozwiązania i chętnie przyjmuję korekty.

Niewątpliwie nie w ramach tego procesu zaciągnięcia kredytu, ale istnieje możliwość, że w przyszłości znajdę się ponownie w podobnej sytuacji, dlatego nadal uważam, że omówienie tego tematu jest dla mnie nadal bardzo pomocne. Tylko znając prawdziwe tło (jeśli istnieje), można osiągnąć coś w negocjacjach.

Cieszę się z Pańskiego powodzenia, naprawdę.

Jeśli sprawiłam/am wrażenie, że mam kontakty z zarządami banków, przepraszam, skoro Pan/Pani ma je oczywiście, to jest blisko, aby otrzymać odpowiedź od nich na Pańskie pytanie.

Co do zdobywania wiedzy, powiem, że w ciągu tych prawie 30 lat bardzo często zagłębiałam się w pewne obszary tematyczne, informowałam się, zainteresowałam i miało to korzyści, ponieważ te dziedziny tematyczne zawsze przynosiły mi korzyści, mogłam służyć konsumentom z prośbą o kredyt, poszukującym rad, oraz wokół tematu dostarczania usług finansowych, pomagając im. Studiowałam temat tylko w zakresie niezbędnych dla mnie obszarów tematycznych, które mnie wspierały.

Napisany przez bruno68
Witaj Halu,

Twoje pytania

Mam teraz na myśli - jak już wcześniej napisałem - podstawową zasadę, która jest CAŁKOWICIE NIEZALEŻNA od mojej sprawy. Mianowicie dwa pytania:

1. Dlaczego stopa procentowa wzrasta, jeśli klient mieszka za granicą UE i tam pobiera wynagrodzenie?

2. Dlaczego stopa procentowa wzrasta w przypadku pozyskiwania kapitału w porównaniu z kredytem na cele mieszkaniowe?

Co do pytania 1)
1a) Ponieważ mogą to zrobić
1b) Obrona przed odmiennymi profilami klientów, których oprocentowanie i harmonogram spłaty znajdują się poza znormalizowanymi danymi zapisanymi w komputerze! M.in. poprzez osobistą indywidualną analizę ryzyka ręcznie dokonaną przez oceniającego ryzyko z przejęciem odpowiedzialności! Jeśli oceniający odrzuci z powodu swojego przejęcia odpowiedzialności, wciąż istnieje możliwość interwencji zwierzchnika lub upoważnionej osoby, co skutkuje rozwiązaniem odpowiedzialności oceniającego!

Co do pytania 2) - Ma to swoje podstawy podatkowe! Ponieważ finansowanie mieszkaniowe pochodzi z opodatkowanych dochodów. Pozyskanie kapitału może umożliwić odliczenie podatku od zapłaconych odsetek! Stanowiłoby to podwójną pomoc podatkową, zarówno poprzez odliczenie podatkowe, jak i obniżenie poprzez zwolnienie podatkowe!

Mam nadzieję, że to wyjaśnia twoje dwie pytania wystarczająco!

bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata