- pn lip 27, 2020 11:57 am
Ja, ja,
To, co wysłałem, nie jest tym, co oferowałbym! Ale ważne są warunki. Każdy wierzyciel będzie żądał mniej więcej tych samych warunków.
Tutaj należałoby przeczytać wytyczne przyjęcia, gdzie np. no-go to mieszkanie jednopokojowe o powierzchni poniżej 40 m²! Wiele wierzycieli odpada z tego powodu!
Ponieważ istnieje około 600 banków, firm ubezpieczeniowych i kas oszczędnościowych, istnieje także 600 wytycznych przyjęcia. Co do 80% warunki te będą takie same, reszta może zawierać część warunków specyficznych dla wierzyciela!
Znalezienie wstępnie wierzyciela, który zgodzi się na finansowanie punkt po punkcie! Wynika to tylko z wyboru, znacznie poniżej 0,17%!
Oczywiście można znaleźć jednego lub kilku wierzycieli poprzez porównywarki, ale czy dojdzie do finansowania, nie decyduje komputer, ale grupa ludzi, dzięki Bogu!
Teraz w czasie kryzysu koronawirusa widać, czy decyzje podejmują ludzie, a nie komputer! Komputer automatycznie wszcznie postępowanie upadłościowe w przypadku zwłoki w płatnościach, zgodnie z prawem!
Ale warto sprawdzić w §§ 497, 498 BGB, zwłaszcza § 498 ust. 1a i 3 BGB, gdzie więcej niż 3 miesiące lub 2,5% brakującej kwoty nominalnej jest brane pod uwagę!
Czy bank wierzyciela, pomimo obowiązkowych przepisów, może wstrzymać wysyłanie wezwań do zapłaty w przypadku opóźnień, ręcznie, gdy tysiące finansowań wpadają w zwłokę!
W istocie w takim przypadku wchodzi w grę finansowanie w wysokości 100 - 110%, ponieważ klient nie ma wystarczających środków na koszty dodatkowe! Czy mogą wystąpić koszty pośrednictwa? Nie wiadomo.
Pozostałe warunki specjalne w tym przypadku czynią go czymś wyjątkowym. Dlatego wysłano warunki akceptacji do Mattiego.
Nie rzuca się w oczy brakujący tekst?
bruno68