- czw lip 30, 2020 11:07 am
Cześć drodzy użytkownicy, Specjalnie się zarejestrowałem, ponieważ mam problem ze swoją Sparkasse, i nie jestem pewien, czy dobrze to rozumiem. Trzy miesiące temu złożyłem wniosek o bankowość internetową przez komputer. Następnie otrzymałem dokumenty do podpisania i zidentyfikowania siebie. Między innymi miałem zrobić zdjęcie mojego dowodu osobistego. Alternatywnie miałem pójść do oddziału banku z dowodem osobistym. Jednak nic z tych rzeczy nie zrobiłem, ponieważ zdecydowałem się zrezygnować z bankowości internetowej. Podczas rozmowy telefonicznej powiedziano mi, że nie muszę składać odwołania, ponieważ jeszcze nic nie podpisałem. Myślałem, że wszystko jest w porządku. Ale od tamtej pory nie otrzymuję wyciągów z konta. I ku mojemu zdziwieniu dowiedziałem się, że idą one do elektronicznej skrzynki odbiorczej, pomimo że nie korzystam z bankowości internetowej. Tak jest również zapisane w banku, konto osobiste, całkowicie normalne. Sparkasse telefonicznie przyznała, że coś poszło nie tak. Miało to szybko zostać naprawione. Ale nic się nie zmieniło, od końca kwietnia nie mam dostępu do konta. Teraz sąsiad powiedział mi, że jest to o wiele bardziej skomplikowane, niż sądzę. Coś takiego nigdy by nie powinno się zdarzyć, i bez dostępu internetowego z mojej strony nie będę w stanie wyjść z tej skrzynki. Proszę? A jeśli opuszczę, nie otrzymam również danych od kwietnia do teraz, ale dopiero od dnia przełączenia. Bardzo bym był wdzięczny, gdyby ktoś mógł mi coś na ten temat powiedzieć. W międzyczasie czterokrotnie zgłaszałem prośbę o zamknięcie tej skrzynki. Co mam jeszcze zrobić? Serdeczne podziękowania!