Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto osobiste dla początkujących

Napisany przez Sella
Hallo, jestem tutaj zupełnie nowy i mam dość proste pytanie, ale już mnie to przytłacza ?

Przez wiele lat miałem konto w BB Bank, wszystko tam działało dobrze, tylko denerwowało mnie, że przelewy można było wykonywać tylko dwa razy w tygodniu.

Dlatego przeniosłem się do Volksbank, od tego czasu korzystam również z bankowości internetowej... Kosztuje to jednak około 100€ rocznie na koncie z niewielkimi operacjami.

Teraz szukam taniej alternatywy. Mam niewielkie wymagania: najlepiej darmowe, codzienne przelewy, bankowość internetową i możliwość darmowego wypłacania gotówki z niektórych bankomatów.

Zagranica i debet są dla mnie zupełnie nieinteresujące, nigdy tego nie potrzebowałem...

Alternatywy w moim mieście to: Commerzbank, Postbank, może Targo i być może ponownie BB, jeśli teraz ogarnęli sprawę z przelewami.

Wygląda na to, że DEUTSCHE będzie podobnie kosztowna jak dwie inne duże banki???

Z góry dziękuję wszystkim odpowiadającym, Mam nadzieję uniknąć trzech wizyt w oddziałach, gdzie wszędzie powiedzą mi, że ich konto jest naprawdę najlepsze ?

Napisany przez kub0185
Commerzbank oferuje darmowe konto osobiste z bankowością internetową. Moja żona je ma. Dobrze działa. Po prostu wpisz to w Google, a znajdziesz.

Napisany przez peer
Poza tym zawsze te same: ING, Consors, DKB, Comdirect itp. Wszystkie bezpłatne przy miesięcznych wpływach powyżej 700 € lub nawet całkowicie bez opłat.

Napisany przez 2utopus
Postbank przy wpływie od 3000€ również bezpłatnie

Napisany przez Sella
Okej, dziękuję bardzo za odpowiedzi, pozostaje tylko pytanie, które automaty można używać bezpłatnie....

Wkrótce pewnie zapytam w Commerzbank, reszta chyba nie ma u mnie takiej sieci.

Napisany przez kub0185
Cash group to usługa świadczona przez Commerzbank

Napisany przez peer
ING, Consors, DKB WSZYSTKIE bankomaty są bezpłatne przy użyciu karty Visa. Comdirect należy do grupy Cashgroup (Commerz, Post, Hypo)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata