Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bezpośrednie obciążenie konta oszczędnościowego

Napisany przez klobb
Cześć wszystkim,
potrzebuję Waszej pomocy, oceny, chodzi o sporo pieniędzy.

Mam tzw. konto gotówkowe w banku w Badenii-Wirtembergii, na które przenoszę czasami trochę pieniędzy, aby nie leżało wszystko na moim koncie oszczędnościowym.
Okazja czyni złodzieja, pomyślałem, jestem też dosyć leniwy, prawie nie potrafię sobie pozwolić na sprawdzanie wyciągów z konta.

Jednakże, ponieważ uważałem moje konto gotówkowe za z ograniczonym dostępem, czyli dostępnym wyłącznie przez moje konto referencyjne, nie zauważyłem transakcji na koncie na czas.
Ktoś dokonywał zakupów przez PayPal, podając numer konta mojego konta gotówkowego, od lutego do maja.

Zgłosiłem sprawę na policję, nieuprawnione transakcje będą mogły zostać cofnięte przez bank, mówi mój doradca bankowy.
Zakładam więc, że odzyskam pieniądze, ale i tak mam kłopot.

Ale co mam sądzić o tym, że bank nie potrafi odróżnić pomiędzy kontami, które są przeznaczone do transakcji finansowych, a tymi, które nie są??

Oto fragment warunków zawartych w regulaminie XYBank (nie podaję nazwy!)
Warunki otwarcia konta osobistego, konta Park+Ride, konta gotówkowego XYBank, konta płynnościowego i konta depozytowego papierów wartościowych (Wersja 1.3)

konto gotówkowe XYBanku służy wyłącznie jako lokata z oprocentowaniem. Warunkiem otwarcia jest posiadanie konta osobistego w XYBanku oraz umowy online. Nie jest przeznaczone dla ruchu płatniczego (czeki, obciążenia, przelewy, itp.), z wyjątkiem transferów międzykontowych.

Pozdrowienia
klobb

Napisany przez kub0185
A dlaczego nie chcesz podać żadnych nazwisk?

Napisany przez klobb
kub0185 pisze:
A dlaczego nie chcesz podać nazwisk?

Ponieważ wszystko to jest jeszcze niepewne i zależę od pomocy ludzi.
Poza tym nie wiem, czy w ogóle wolno mi to zrobić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata