Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: szukam czystej karty debetowej-kredytowej

Napisany przez Ennuki
Cześć,

do tej pory korzystałem z karty kredytowej Wirecard lub boon, ale teraz nie ma już takiej możliwości, więc szukam następcy.

Potrzebuję czystej karty debetowej, ponieważ zawsze chcę wydawać maksymalną kwotę dostępną na karcie, bez późniejszej spłaty rachunku. Faktycznie nie potrzebuję wypłacania gotówki. Google Pay byłby miły, ale nie jest konieczny.

Ponieważ nie jestem zbyt obeznany w żargonie finansowym, zawsze mam trudności podczas przeszukiwania internetu w poszukiwaniu informacji na ten temat, dlatego mam nadzieję, że tutaj otrzymam kilka wskazówek.

Dzięki z góry

Napisany przez peer
Revolut. Czysta karta debetowa, Google Pay i Apple Pay, bezpłatne konto euro oraz dodatkowo bezpłatne konta walutowe.

Napisany przez Ennuki
Brzmi interesująco, spróbuję tego. Dziękuję bardzo

Napisany przez tim25
Jestem bardzo zadowolony z N26. Miałem praktycznie te same wymagania przy ostatniej zmianie banku. Darmowe konto, karta debetowa z 5 darmowymi wypłatami miesięcznie, Google/Apple Pay, subkonta (bardzo praktyczne) oraz dobra aplikacja. Ponadto obciążona kwota jest od razu widoczna w aplikacji.

Napisany przez Zenturier
Oczywiście karta Wise Visa i powiązane konto wielowalutowe. Zobacz inny wątek z szczegółowym opisem. Pozdrowienia Alex

Napisany przez Datenklau
Cześć!

Moim zdaniem nie istnieje darmowa karta kredytowa prepaid bez przypisanego konta bieżącego. Prawdziwe karty PrePaid, które (wcześniej?) można było dostać na stacjach benzynowych, itp., kosztują wszystkie. Albo miesięcznie, albo poprzez opłaty od obrotu.

Wszystkie te oferty z powiązanym kontem bieżącym mają zazwyczaj debet. W przypadku N26 można, według strony internetowej, złożyć wniosek online o kwotę do 10 000 euro. Dla mnie byłoby to zbyt ryzykowne, gdyby ktoś to kiedyś zhakował czy coś.

Dlatego uważałbym, że lepsza byłaby darmowa karta kredytowa z małym limitem (& i opcją zwiększenia limitu poprzez przelew), jeśli ktoś ją zhakuje, to maksymalnie może opróżnić limit, a nie od razu główne konto. Dlatego tez nie korzystałbym z karty debetowej w moim głównym koncie. Jeśli karta zostanie zhakowana/zablokowana, prawdopodobnie całe konto zostanie opróżnione/zablokowane, a np. czynsz, prąd, itp. nie zostaną obciążone.

Czy ktoś wie, czy u uznanych dostawców można coś takiego uzyskać? W Barclays chyba można obydwie rzeczy. (Doładować kartę + ewentualnie zmniejszyć limit kredytowy)

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata