Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt z zabezpieczeniem hipotecznym

Napisany przez SimonSays
Cześć wszystkim,

Być może ktoś ma dla mnie radę.

Ze względu na różne wydarzenia rodzinne i wiele błędów, udało się nam zgromadzić długi.
Łącznie wynoszą one 100 000 €. Wiele osób pyta, jak to się mogło zdarzyć itd., ja też się zastanawiam. Po prostu zbyt długo nie chciałem zauważyć powagi sytuacji i zawsze wmawiałem sobie, że jakoś sobie poradzę. Niestety musiałem przyznać, że tak nie jest.

Mam wiele kredytów ratalnych, obciążone karty kredytowe itp. Raty są już ponad moje możliwości i niedługo utonę w długach. Aby spłacić/wyrównać najdroższe mniejsze kredyty i karty kredytowe, potrzebuję sumy 65 000 €. Dzięki temu mógłbym spłacić wszystko oprócz jednego większego kredytu i odetchnąć z ulgą. Aby uzyskać jak najkorzystniejszą ratę, chciałem wziąć kredyt z wpisem hipotecznym. Obecnie mam kredyt hipoteczny z prawem do odstępczego, którego okres obowiązywania zakończy się niedługo. Dlatego chciałem doliczyć tę sumę do reszty zadłużenia.

Okres zabezpieczenia odsetkami kończy się w 2022 roku, obecne zadłużenie związane z nieruchomością wynosi obecnie 195 000 €, a w 2022 roku będzie wynosić 188 000 €. Dzięki tym 65 000 € moje problemy byłyby rozwiązane, mógłbym znowu odetchnąć i naprawić swoje błędy. Chcę po prostu spokojnie spłacać raty, wtedy byłbym najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. Niestety nie może znaleźć nikogo, kto udzieliłby mi finansowania przy tych danych. Skorzystałem z usług finansisty nieruchomości, który pierwotnie zorganizował dla nas kredyt na Dom. Niestety nie udało się znaleźć banku, który chciałby mnie odpowiednio sfinansować. Otrzymałem wiele propozycji finansowania, byłyby one łatwe do pokrycia, mimo to nie otrzymuję zgody.

Dla podania liczb i faktów: ja i moja żona mamy wspólnie 3600 € netto + 400 € zasiłku rodzinengo. Propozycje finansowania poprzez spłatę kredytu hipotecznego na koniec okresu zabezpieczenia odsetkami i natychmiastową wypłatę 65 000 € wynosiły mniej więcej 1150 €. Do tego 500 € na kredyt, który nie mógłbym spłacić tą sumą. W sumie miałbym około 1700 € rat kredytowych miesięcznie. Dom zostanie spłacony w ciągu 17 lat, na takiej podstawie zostały przedstawione propozycje.

Uważam to za odpowiednie. Dla mojej rodziny i mnie zostałoby około 2000 € miesięcznie na życie. Myślałem, że dam radę, ale żaden bank nie udziela mi kredytu.

Czy ktoś ma jakąś radę? Lub zna dostawcę finansowania, który potrafi indywidualnie podejść do trudnych przypadków? Wiem, że ktoś, kto rzuci okiem na moje finanse, będzie trzymał ręce za głową. Ale w ten sposób potrafię sobie poradzić. I na pewno nie powtórzę przeszłych błędów.

Będę wdzięczny za każdą radę.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Napisany przez Saskia
Ile wartości nieruchomości masz do zaoferowania? Bank potrzebuje pewności, że w każdym razie odzyska swoje pieniądze.

Czy nie możesz sprzedać i spieniężyć części rzeczy, które kupiłeś? (Co za małe przedmioty można kupić za tak dużo pieniędzy?)

Napisany przez 2tneub
Jaka jest wartość tego domu lub ile niespłaconej hipoteki jest nadal pozostałe ponad kwotę zadłużenia? Jeśli w ciągu 2 lat zostanie spłacone około 7000 €, a dotychczasowy okres spłaty wynosił może tylko 8 lat, to możliwe, że nie wystarczy, aby refinansować całe 65 000 €. Jaka jest sytuacja w Schufie?

Z zadłużeniem konsumenckim w wysokości 100 000 €, dobrze jest skorzystać z pomocy profesjonalistów (doradztwo w zakresie zadłużenia). W przeciwnym razie, możesz skontaktować się z użytkownikiem Bankier - myślę, że ma on do czynienia z takimi specjalnymi przypadkami dość często.

Napisany przez bruno68
Nun,

A) Na początek przewierć wszystkie karty kredytowe, aby nie powstawały nowe długi!
B) zmniejszyć bieżące wydatki, komórka, siłownia, samochód (?)
C) Netflix, ...... wszystko, co generuje koszty, natychmiast zlikwidować!
D) Urlop ....
E) Wyjścia wieczorne przez najbliższe 3 do 5 lat odwołane
....
I) Wnioskować o bezpłatne informacje z Schufa dla Ciebie i Twojej żony!
..
Jeśli uzyskasz tylko zdolność kredytową od 90 do 93%, koniec dla Twojej rodziny!

Powód jest prosty: Jesteś gotowy na upadłość! Jesteś gotowy na rzeź dla swojego banku domowego! Wygląda na to, że bank nie może ogłosić upadłości, ponieważ do marca 2021 r. bankructwo jest zawieszone na mocy prawa!

I na słowo honoru nie otrzymasz ani ty, ani nikt inny pieniędzy.

Bo zarabiasz tylko 4.000 € miesięcznie, ale zgodnie z tabelą 3 610,00 do 3 613,08 1 701,99 993,92 696,29 448,08 249,30 99,94
Nadwyżka powyżej 3 613,08 euro stanowi pełną kwotę podlegającą egzekucji

Jeśli przeliczyć, to z 4.000 € - 3.613 = 0,387 € pozostaje na pożyczki
z powodu rodziny dodatkowo ................... = 0,448 € pozostaje na pożyczki
Co daje .................................................. .........= 0,835 €
plus przeciętny czynsz 2/3 z 1.200 €.............= 1,635 € pozostaje na pożyczki

Brakuje już 65 € miesięcznie! Dlatego refinansowanie nie działa, ten punkt można zmienić tylko poprzez obniżenie wydatków o czynnik 4!

Po drugie, jaka jest wartość domu? Cena zakupu i data! Ile lat minęło? AfA 2% rocznie

Ponieważ jesteś teraz zadłużony na 295.000 €, to jest obecna suma długu!

Być może z poziomem zastawu 110% / 120% byłoby możliwe! 295.000 € plus przedterminowość 2 lata różnica w oprocentowaniu 1% 6.000 € plus dodatkowe koszty!

Jesteś teraz w obowiązku dostarczyć, nie jest to obowiązek odbioru! Przyniosłeś się tam sam, więc musisz również sam się wydostać!
Masz czas do grudnia na anulowanie wszystkich umów z potwierdzeniem terminu przynależności! Najlepiej przed upływem ochrony przed bankructwem!
Powinieneś omówić to z żoną i następnie z dziećmi, jeśli są już wystarczająco starzy!

Nic więcej do dodania!

bruno68

Napisany przez 6Bankkaufmann
@tneub, Dziękuję za Pałą rekomendację.
@Simonsays, tak jak Państwu, tak jest wielu. Dlaczego coś takiego się stało... jesteśmy wszyscy ludźmi.
Właśnie skutecznie finalizowuję sprawę, w której ta osoba ma kredyty ratalne w wysokości 130 000 EUR. Dochód to 3 000 EUR i 2 000 EUR na raty kredytów.
Wiadomo, zawsze musi istnieć obiekt, który umożliwia rozciągnięcie rat, by dostać oddech.

Tutaj bardziej skłaniałbym się ku kompleksowej weryfikacji.
Jeśli piszą Państwo, że wszystkie długi wynoszą 100 000 EUR, to tak jest i nie 65 000 EUR. Do tego kredyt hipoteczny w wysokości 188 000 EUR.
Razem więc 288 000 EUR.
Z Państwa dochodem możliwa jest weryfikacja finansowania.
Oczywiście, wiele zależy teraz od wieku i przede wszystkim od wartości nieruchomości.
Skoro zwrócili się Państwo do mnie wiadomością prywatną, odpowiem tam dalej.

Proszę jednak, jeśli to możliwe, zawsze płaćcie raty i nie zamykajcie głowy w piasek.
Nawet jeśli macie zaległości w płatnościach, można rozważyć refinansowanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata