Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wiosną bez pracy - jak spłacić ratę kredytu

Napisany przez ADMCI4
Mój mąż i ja spłacamy kredyt od czterech lat, który wynosi teraz około 4000 euro. W tym czasie mój mąż stracił pracę wiosną z powodu sytuacji ekonomicznej jego firmy. Od tego czasu próbujemy jakoś radzić sobie z ratami kredytowymi, ale zdajemy sobie sprawę, że tak naprawdę nie jest to już możliwe. Co najpóźniej, gdy zacznie się zasiłek dla bezrobotnych, nie będziemy w stanie opłacać rat. Kto wie, co wtedy stanie się z kredytem i z nami? sonnenschein

Napisany przez Alida321
Jeśli to możliwe, powinieneś jak najszybciej skontaktować się z wierzycielem i negocjować niższe raty. Być może można także uzgodnić okres karencji. Pozdrawiam, Alida321

Napisany przez ADMCI4
Znam podobny przypadek - znajomy również nie mógł spłacić rat. W jego przypadku ubezpieczenie salda zadłużenia pokryło pozostałą kwotę kredytu. Rainer

Napisany przez MThiemann
Cześć Sonnenschein7, obaj poprzedni mówcy dali dokładne wskazówki. Sprawdź, czy masz ubezpieczenie kredytu, które obejmuje nie tylko ryzyko zgonu, ale także niezdolność do pracy i bezrobocie. Wielu ludzi unika tych ubezpieczeń przy braniu kredytu, ponieważ oczywiście zwiększają one koszty kredytu. W Twoim przypadku może to być właściwe rozwiązanie. W każdym razie skontaktuj się proszę z bankiem, w którym wziąłeś pożyczkę. Opowiedz swoją sytuację i poproś o propozycje rozwiązania, takie jak odroczenie płatności lub refinansowanie z niższymi ratami. Ważne jest, abyś sam podjął inicjatywę, a nie czekał, aż bank zareaguje, gdy pierwsza rata nie zostanie opłacona. Powodzenia i pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata