Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: CZŁOWIEK

Napisany przez aktienfreund
Kup akcje MAN za 44,20 EUR 16.12.2005 08:13:03 Experci z Der Aktionärsbrief zalecają zakup akcji MAN (ISIN DE0005937007/WKN 593700) powyżej 44,20 EUR. MAN jest lekkim graczem w DAX. Jednocześnie jest gorącym kandydatem do następnego technicznego wybicia. Rynek pojazdów użytkowych kwitnie. Globalna stabilna koniunktura, a w szczególności niesłabnące zapotrzebowanie z Azji sprawia, że zyski producentów ciężarówek rosną. Wobec dobrze zapełnionych ksiąg zamówień nadchodzący rok obrotowy 2006 zapewni kolejne znaczne poprawy w przychodach i wynikach. Z KGV na 2006 r. wynoszącym 11,6, akcje są nadal bardzo umiarkowanie wycenione w kontekście niezmiennie pozytywnych perspektyw biznesowych. Techniczni eksperci od papierów wartościowych spodziewają się wkrótce decydującego przełomu na poziomie 44 EUR. Po tym nie będzie już żadnych oporów. Eksperci z Der Aktionärsbrief radzą inwestorom kupować akcje MAN, gdy kurs przekroczy 44,20 EUR. Data analizy: 16.12.2005 ? ? Zalecenie zakupu powyżej określonej kwoty wydaje mi się trochę dziwne. Czy widzicie to podobnie? W przeciwnym razie wydaje mi się, że porada nie jest zła. Aktualny kurs wynosi około 42 EUR. Natomiast UBS podaje dzisiaj cel cenowy na poziomie 50 EUR.

Napisany przez beta
:arrow: :idea: Zalecenie, aby kupować dopiero powyżej określonej kwoty, wydaje mi się trochę dziwne. Wy również tak to widzicie? W przeciwnym razie, wydaje mi się, że wskazówka nie jest zła. Obecna cena wynosi około 42 EUR. Natomiast UBS dzisiaj podaje cenę docelową na poziomie 50 EUR. Cześć To zalecenie opiera się wyłącznie na analizie technicznej. Nie przywiązuję dużej wagi do analizy technicznej, ale muszę też przyznać, że nie za bardzo ją rozumiem. Tutaj znajdziesz więcej analiz.... https://www.aktiencheck.de/news/suche.m?org_nr=341&zeige_von=2005-12-31 MAN to topowy aktyw, jestem tego samego zdania. Tak długo jak koniunktura będzie się rozwijała, także MAN będzie rosnął. Również DaimlerChrysler powinien skorzystać na popycie. Prawie już o tym zapomniałem, kupiłem je po 20 EUR i sprzedałem za 25, wyszedłem zbyt wcześnie.... wracają na listę obserwowanych, dzięki za wskazówkę 8)

Napisany przez beta
Hallo jeszcze raz Oczywiście trzeba również wspomnieć o Grupie Volvo.

Napisany przez beta
Obecnie kurs wynosi około 50 euro. A ja tylko patrzę.... za późno. Dobre wyniki działu pojazdów użytkowych DaimlerChryslera mogą dalej pomóc MAN-owi. @aktienfreund: Mam nadzieję, że nadal je posiadasz :wink: Pozdrowienia

Napisany przez beta
MAN zwiększa przychody i zyski w roku obrotowym 2005. ------------------------------------ 21.02.2006 aktiencheck.de Koncern inżynieryjny MAN AG poinformował we wtorek, że udało mu się zwiększyć przychody i zyski w roku obrotowym 2005. Według raportu, przychody wzrosły o 3 procent do 15,0 mld euro, podczas gdy zamówienia się zwiększyły o 15 procent w porównaniu z 2004 rokiem, osiągając wartość 18,0 mld euro. Zysk operacyjny wzrósł o 35 procent do 765 mln euro. Po opodatkowaniu zysk wzrósł z 323 mln euro do 472 mln euro, a zysk na akcję wzrósł z 2,11 euro do 3,04 euro. Silny wzrost zysków przyczynił się do zwiększenia przepływów pieniężnych z działalności gospodarczej w całym roku do 1,40 mld euro. Zarząd zaproponuje Radzie Nadzorczej wypłatę dywidendy w wysokości 1,35 euro na akcję (w porównaniu do 1,05 euro w poprzednim roku). Dla 2006 roku koncern MAN przewiduje, że zamówienia (bez dużych zamówień) będą co najmniej na poziomie z 2005 roku. Spodziewa się znaczącego wzrostu przychodów i ponownie silny wzrost zysków operacyjnych. -------------------------------------- Aktualnie na poziomie około 53 EUR, wskazówki były tutaj przy poziomie 42 EUR... Niestety, ze względu na oglądanie Olimpiady przegapiłem wszystko. Wczoraj sprzedałem również TUI z 2-3% stratą... Sprzedaż z powodu grypy ptaków :-(

Napisany przez 2cybercrash
Patrząc wstecz, to dobry wskazówka, nie posłuchałem jej i miałem wiele kłopotów z branżą samochodową. Była ona nieobliczalna jak loteria, jako branża o wczesnym cyklu wzrostu, branża samochodowa wykazywała osobliwe wahania kursów. Branża pojazdów użytkowych zawsze była bardziej stabilna, dlatego przeszukałem także VW i przechowałem GM w zamrażarce. MAN jest zbyt mało znany, są niewystarczające informacje, co jest prawdą? Poprawnie już sobie radzi, przedstawia bardzo solidne wyniki i szybką prognozę. Trzymaj go nadal na liście obserwowanych. W Swissquote wskaźnik PE wynosi jednak 25/26, czy to prawda? Byłby to dla mnie zbyt wysoki wskaźnik dla firmy samochodowej. Kiedyś mieliśmy go na poziomie 5 do 7, a potem kursy poszły na wyrost i zaczęły padać, a huczały rekomendacje sprzedaży!

Napisany przez beta
MAN zamierza w końcu całkowicie pozbyć się swojego działu maszyn drukarskich. https://www.handelsblatt.com/pshb?fn=tt&sfn=go&id=1208573 Obecnie około +5%. Mam nadzieję, że cena wzrośnie do około 60 €. Chciałbym wyjść z tej inwestycji, wydaje mi się, że ​​sytuacja zaczyna się pogarszać... również na rynku DAX. Ponieważ ominęła mnie prawie cała ewolucja spółki MAN (52.5), chętnie skorzystałbym z rabatu na akcje MAN (przepraszam, że pożyczyłem te słowa od Cybercrash). Pozdrowienia

Napisany przez beta
MAN sprzedaje się z przyzwoitymi 10%. J.P. Morgan dzisiaj określił MAN jako Top Pick wśród producentów ciężarówek.... Czy to znak, że czas sprzedać? Zawsze trudno jest pozbyć się akcji, kiedy dobrze idą i perspektywy są obiecujące. Jednakże wydaje mi się, że powietrze dla indeksu DAX powoli staje się cieńsze, dlatego w mojej opinii lepiej zrealizować zyski wciąż w pozytywnym otoczeniu rynkowym. :roll: Pozdrowienia

Napisany przez beta
60€ zostało dzisiaj przekroczone. Chartiści widzą teraz otwartą drogę w górę.... :?: Cele kursowe dla potencjalnego kandydata do przejęcia prawdopodobnie zostaną niedługo podniesione, ....70€ jeszcze w tym roku prawdopodobnie?! Teraz jednak zacząłbym być ostrożniejszy. Na drugą połowę roku ogólnie prognozowane jest wolniejsze wzrost gospodarczy na świecie. Jako przedsiębiorstwo z sektora wczesnego cyklu koniunkturalnego, MAN prawdopodobnie jako pierwszy to zauważy. Ale tak czy inaczej: dopóki uważa się je za potencjalnych kandydatów do przejęcia, kurs będzie nadal rosł na północ. Nadal można wejść do gry... Hm....niestety już nie jestem tam zaangażowany, ...ale czasami śledzi się drogi swoich EX... Pozdrowienia

Napisany przez 2cybercrash
Po przeanalizowaniu, niestety tylko notowałem wartość na liście zadań do prania, nie było żadnych atrakcyjnych cen zakupu, ale należy przyznać Aktienfreundowi za doskonałą wskazówkę. Byłby znacznie lepszym wyborem niż GM, który dostarcza armii i produkuje pojazdy użytkowe, co jest ogólnie mało znane. Wartość PE w MAN wynosi około 20, co wymaga sprawdzenia, dziś 19 kwietnia ostra hossa.

Napisany przez beta
beta pisze: Hm....niestety nie jestem już w środku, ...ale czasami śledzi się trasy swoich byłych...
....i czasem bardzo denerwuje się nad własnymi, dawnymi błędami :evil: https://www.handelsblatt.com/pshb?fn=tt&sfn=go&id=1235116 Przy powrocie do normy, jeszcze raz wezmę się za to... Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata