Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy warto zawrzeć dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne?

Napisany przez MarissaC
Cześć, zastanawiam się, czy nie powinienem dodatkowo się ubezpieczyć i chciałbym dowiedzieć się więcej na temat ubezpieczenia dodatkowego na wypadek choroby. Gdzie mogę takie ubezpieczenie zawrzeć i z jaką kwotą składek ubezpieczeniowych powinienem się orientacyjnie liczyć? Na koniec - czy uważacie Państwo, że takie ubezpieczenie jest sensowne, czy raczej sądzicie, że błądzę, ponieważ jest ono raczej zbędne...? Dziękuję za pomoc z góry.. Pozdrowienia, M.

Napisany przez Dasdi1970
MarissaC pisze: Witam, zastanawiam się, czy nie powinnam dodatkowo się ubezpieczyć i chciałabym dowiedzieć się więcej o ubezpieczeniu zdrowotnym. Gdzie mogę takie ubezpieczenie zawrzeć i jak dużą składkę ubezpieczeniową musiałabym około przyjąć? I w końcu - czy uważacie Państwo takie ubezpieczenie za sensowne, czy powiedzielibyście, że się w to pcham, bo jest raczej zbędne...? Dziękuję za pomoc.. Pozdrowienia, M.
Musisz dokładniej określić, jakie świadczenia chcesz w ogóle ubezpieczyć: dodatkowe ubezpieczenie stomatologiczne, lekarza szpitalnego, okulary, zasiłek chorobowy itp. Istnieją ogromne różnice w składkach między różnymi ubezpieczycielami. Jeśli potrzebujesz porównania, napisz do mnie. Bez zobowiązań!

Napisany przez Karl117
Zazwyczaj przy ubezpieczeniach dodatkowych zdrowia zawsze pojawia się to samo pytanie. Nic się nie dzieje, a oczywiście opłaciłeś składkę za nic. Coś się stanie, a masz dobrą szansę, że ubezpieczenie się opłaci. Gdy decydujesz się na zakończenie ubezpieczenia zdrowotnego, powinieneś wybrać umowę za pośrednictwem porównania ofert ubezpieczeniowych. Tutaj możesz wybrać umowę z najlepszym stosunkiem ceny do korzyści.

Napisany przez MsHardy
Dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne uważam osobiście za uzasadnione. Od reformy zdrowotnej świadczenia oferowane przez publiczne ubezpieczenie zdrowotne zostały znacznie ograniczone. Dlatego moim zdaniem warto dodatkowo ubezpieczyć się w tym zakresie. Oczywiście zakres świadczeń i ceny mogą znacznie się różnić, dlatego nie można udzielić jednej ogólnej odpowiedzi na twoje pytanie. W celu orientacji: Moim zdaniem ceny wahają się od 4 do 73 EUR miesięcznie. Warto porównać oferty (na przykład tutaj: https://tinyurl.com/la5dws) lub poprosić o oferty od brokera ubezpieczeniowego. Mam nadzieję, że udało mi się pomóc. Pozdrowienia!

Napisany przez RSpecunia
Cześć, Moim zdaniem dodatkowe ubezpieczenie ma sens w dzisiejszych czasach. Jak już zostało powiedziane, brakuje konkretnych informacji na temat tego, co dokładnie ma być ubezpieczone. Może chodzi o takie zabezpieczenie: Protezy zębowe np. 90% zwykle po odliczeniu zaliczki od twojego zakładu ubezpieczeń 2 - łóżkowe / lekarz prowadzący (np. Central oferuje możliwość skorzystania z tej usługi tylko w przypadku wypadku) Dobre są: Central (prodent, central.unfall) CSS (ZE Top, clinic2 < pracują również z bonusem za bezszkodową jazdę, ale nie przekracza 100%

Napisany przez Gerd
Tutaj ktoś nudzi się i wykopuje zamierzchłe posty. Jaki to ma sens?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata