- pn paź 05, 2020 10:07 am
Moja żona dostała tej WIKENDY list od miasta. Dział zajmuje się opłatami za ścieki. Coś się zmieniło w zabudowie. Dołączony jest zdjęcie z lotu ptaka.
Widać, co mój szwagier (prawdopodobnie nielegalnie) postawił na podwórku. Ponieważ woda już nie wsiąka, opłaty są oczywiście wyższe.
Absurdalne jest to, że nie mieszkamy tam. Chodzi o Dom, który należał kiedyś do babci. Babcia nie żyje od półtora roku.
Więc żona zadzwoniła do miasta. Powiedzieli, że robi to biuro inżynierskie dla miasta. Oni też ustalą właściciela.
Niestety, nie my. 30 minut rowerem od EBC. Wtedy nie musiałbym już tu czytać...
Ścieki i wywóz śmieci jeszcze nie wiedzą, że babcia nie żyje. Nadal traktują ją jako właścicielkę.
Potem zadzwoniliśmy do urzędu budowlanego. Nic nie wiedzą o dronach. I nic nie wiedzą o babci.
Szwagrowe nielegalne budynki ich też nie interesują. Interesuje to tylko ścieki i wywóz śmieci.
Moja żona ma odesłać pismo. Nie jest właścicielem. Oni to ustalą.
Często jest się zaskoczonym i wstrząśniętym jednocześnie.
Dlaczego spadkobiercy nie rejestrują się w księdze wieczystej?
Koszty dla testamentu??? Mafia???
Widać, co mój szwagier (prawdopodobnie nielegalnie) postawił na podwórku. Ponieważ woda już nie wsiąka, opłaty są oczywiście wyższe.
Absurdalne jest to, że nie mieszkamy tam. Chodzi o Dom, który należał kiedyś do babci. Babcia nie żyje od półtora roku.
Więc żona zadzwoniła do miasta. Powiedzieli, że robi to biuro inżynierskie dla miasta. Oni też ustalą właściciela.
Niestety, nie my. 30 minut rowerem od EBC. Wtedy nie musiałbym już tu czytać...
Ścieki i wywóz śmieci jeszcze nie wiedzą, że babcia nie żyje. Nadal traktują ją jako właścicielkę.
Potem zadzwoniliśmy do urzędu budowlanego. Nic nie wiedzą o dronach. I nic nie wiedzą o babci.
Szwagrowe nielegalne budynki ich też nie interesują. Interesuje to tylko ścieki i wywóz śmieci.
Moja żona ma odesłać pismo. Nie jest właścicielem. Oni to ustalą.
Często jest się zaskoczonym i wstrząśniętym jednocześnie.
Dlaczego spadkobiercy nie rejestrują się w księdze wieczystej?
Koszty dla testamentu??? Mafia???