Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Nadzór dronów przez zakłady komunalne -> rzeczywistość w Niemczech

Napisany przez Rubberduck
Moja żona dostała tej WIKENDY list od miasta. Dział zajmuje się opłatami za ścieki. Coś się zmieniło w zabudowie. Dołączony jest zdjęcie z lotu ptaka.
Widać, co mój szwagier (prawdopodobnie nielegalnie) postawił na podwórku. Ponieważ woda już nie wsiąka, opłaty są oczywiście wyższe.
Absurdalne jest to, że nie mieszkamy tam. Chodzi o Dom, który należał kiedyś do babci. Babcia nie żyje od półtora roku.

Więc żona zadzwoniła do miasta. Powiedzieli, że robi to biuro inżynierskie dla miasta. Oni też ustalą właściciela.
Niestety, nie my. 30 minut rowerem od EBC. Wtedy nie musiałbym już tu czytać...
Ścieki i wywóz śmieci jeszcze nie wiedzą, że babcia nie żyje. Nadal traktują ją jako właścicielkę.

Potem zadzwoniliśmy do urzędu budowlanego. Nic nie wiedzą o dronach. I nic nie wiedzą o babci.
Szwagrowe nielegalne budynki ich też nie interesują. Interesuje to tylko ścieki i wywóz śmieci.

Moja żona ma odesłać pismo. Nie jest właścicielem. Oni to ustalą.

Często jest się zaskoczonym i wstrząśniętym jednocześnie.
Dlaczego spadkobiercy nie rejestrują się w księdze wieczystej?
Koszty dla testamentu??? Mafia???

Napisany przez Dante
Nadzór za pomocą dronów? A może po prostu skorzystać z Google Maps?

Napisany przez 2titan1981
masz jeszcze trwające postępowanie spadkowe? Czasami dochodzi do sporów o dziedziczenie itp.
Jeśli chodzi o szwagra, to powinni się z nim skontaktować.
Dla pewności zapytałbym o formularz ochrony danych, który przez was podpisano. I czy mają zgodę na loty nad prywatnym terenem... Obie sprawy chciałbym otrzymać na piśmie w razie ewentualnych działań prawnych. Zazwyczaj wystarcza to, aby uwolnić się od uciążliwych fałszywych decyzji opłatowych.

Dante pisze:
Czy to przypadkiem nie jest po prostu Google Maps, a nie śledzenie dronem?

Tak prosto na pewno nie. Sprawdziłem to również. Obrazy są ZDECYDOWANIE lepszej jakości i nie są rozmyte.
Można wyraźnie zobaczyć, jak szwagier nie tylko zamontował wiatę samochodową, ale także wyłożył cały podwórze kostką brukową.
(Co być może jest obydwoma zakazane.) Ponadto obraz na Google Maps prawdopodobnie jest starszy.

Wydaje mi się, że kupują od dostawcy usług.

Ciekawostka: Pani z urzędu budowlanego również użyła Google Maps. I nie znalazła tam niczego konkretnego.

titan1981 pisze:
jeszcze trwające postępowanie dotyczące dziedziczenia? Czasami mogą pojawić się spory dotyczące spadku itp.
Jeśli chodzi o szwagra, to powinni się z nim skonsultować.

Szwagier również nie jest spadkobiercą. Jak więc miasto ma znaleźć spadkobierców? W księdze wieczystej jest nadal babcia.

Wykluczam spory. Nigdy nie można być pewnym. Ale czy to trwa 1 1/2 roku?
Brak testamentu. Dziedziczenie ustawowe. To przecież jasne.

gdy spadkobiercy się kłócą, przez 2 do 3 lat nic się nie dzieje. Listy nadal są kierowane do babci, która zrozumiale już nie jest osiągalna, ponieważ zmarła. Następnie listy wracają do nadawcy. Pytanie brzmi raczej dlaczego szwagier brukuje podwórze, skoro nie posiada domu... ani nawet wiaty samochodowej? Jeśli mieszka w domu, to powinien otrzymywać listy.

titan1981 pisze:
Jeśli on mieszka w domu, to powinien otrzymać list.

To jest tzw. Dobre pytanie. Jeśli kiedykolwiek miasto napisało do babci, to powinno to dotrzeć do mojego szwagra.
List do mojej żony nie wspomina jednak o czymś takim. Babcia już od dawna tam nie mieszkała. Na końcu była w domu opieki.

Cytat titan1981

Raczej pytanie byłoby dlaczego szwagier brukuje podwórze, skoro nie jest to jego Dom... notabene nie ma nawet zadaszenia na samochód?

Właściciele pozwalają mu działać.

Więc nie ma znaczenia, czy dostarczyć list do twojej żony, ponieważ nie jesteście ani właścicielami, ani mieszkańcami, więc was to nie interesuje. Mówi to tylko właścicieli lub mieszkańców.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata