- wt lis 03, 2020 4:33 pm
Cześć drogie Forum Finansowe,
Nazywam się Christian von Quin. Dwa lata temu szukałem narzędzia do monitorowania inwestycji i nie znalazłem tego, czego szukałem w zarządzaniu portfelem. Postanowiłem więc samodzielnie stworzyć narzędzie do śledzenia mojego osobistego portfela. W międzyczasie projekt rozwinął się w mały zespół, który ciągle stara się ulepszać nasze narzędzie i potrzebujemy waszej opinii.
Najważniejsze dla mnie było:
- szybkie, proste połączenie z moim portfelem
- bardzo szczegółowe informacje o moim portfelu (rozbicie na aktywa, regiony, pozycje)
- monitorowanie portfela w czasie rzeczywistym (codziennie od 7:30 do 23:00)
Do końca roku mamy też zaplanowane:
- True time weighted rate of return & Internal rate of return
- Porównanie twojego portfela z indeksami (S&P 500, DAX itp.)
- Maks. maksymalna straty w “%” i dniach
- Volatilität deines Portfolios (w % z 52-tygodniowym maksimum i minimum)
- CVAR (95)
- Współczynnik Sharpe’a
- automatyczne dostosowywanie
Jednak jako że wciąż jesteśmy we wczesnej fazie rozwoju, staramy się zrozumieć, na co zwracacie uwagę podczas monitorowania waszych portfeli? Czy zapomnieliśmy o czymś? Jakie kluczowe wskaźniki wydajności byłyby dla was interesujące w monitorowaniu portfela.
Z góry dziękujemy za wasze komentarze - zwłaszcza na początku bardzo nam to pomaga ulepszać nasze narzędzie. Jeśli kiedykolwiek chcecie to sprawdzić, to tutaj jest link: https://getquin.page.link/finanzforum
Nazywam się Christian von Quin. Dwa lata temu szukałem narzędzia do monitorowania inwestycji i nie znalazłem tego, czego szukałem w zarządzaniu portfelem. Postanowiłem więc samodzielnie stworzyć narzędzie do śledzenia mojego osobistego portfela. W międzyczasie projekt rozwinął się w mały zespół, który ciągle stara się ulepszać nasze narzędzie i potrzebujemy waszej opinii.
Najważniejsze dla mnie było:
- szybkie, proste połączenie z moim portfelem
- bardzo szczegółowe informacje o moim portfelu (rozbicie na aktywa, regiony, pozycje)
- monitorowanie portfela w czasie rzeczywistym (codziennie od 7:30 do 23:00)
Do końca roku mamy też zaplanowane:
- True time weighted rate of return & Internal rate of return
- Porównanie twojego portfela z indeksami (S&P 500, DAX itp.)
- Maks. maksymalna straty w “%” i dniach
- Volatilität deines Portfolios (w % z 52-tygodniowym maksimum i minimum)
- CVAR (95)
- Współczynnik Sharpe’a
- automatyczne dostosowywanie
Jednak jako że wciąż jesteśmy we wczesnej fazie rozwoju, staramy się zrozumieć, na co zwracacie uwagę podczas monitorowania waszych portfeli? Czy zapomnieliśmy o czymś? Jakie kluczowe wskaźniki wydajności byłyby dla was interesujące w monitorowaniu portfela.
Z góry dziękujemy za wasze komentarze - zwłaszcza na początku bardzo nam to pomaga ulepszać nasze narzędzie. Jeśli kiedykolwiek chcecie to sprawdzić, to tutaj jest link: https://getquin.page.link/finanzforum