Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest zrezygnowanie z finansowania nieruchomości?

Napisany przez c1member
Dobry wieczór,

w październiku 2008 roku zaciągnąłem kredyt hipoteczny w moim banku. W lipcu 2014 roku podpisałem kredyt forwardowy o efektywnym oprocentowaniu 4,07% i spłacie w wysokości 3,72%, ponieważ spekulowałem na wzrost stóp procentowych. W październiku 2018 roku rozpoczęła się teraz refinansowanie. Moje pytanie brzmi: Czy mogę wypowiedzieć umowę refinansowania na czas i przenieść się do innego, tańszego banku?

Dziękuję z góry za odpowiedzi

Napisany przez Marc2512
Pierwszy termin płatności 10/2028? Jak długi jest okres stałego oprocentowania? Czy to było na 10 lat?

Napisany przez c1member
Cześć Marcinie,

Anschlussfinanzierung jest ważna do 2033 roku. Wtedy skończę kompletną finansowanie. Chciałbym jednak skorzystać z niskich stóp procentowych.

Napisany przez Marc2512
Po 10 latach, czyli w 2028 roku, będziesz mógł wystąpić z wyjątkowym wypowiedzeniem umowy. Wcześniej nie ma takiej możliwości, chyba że wystąpiły błędy formalne w umowie, itp. Chciałbym dokonywać maksymalnej ilości dodatkowych spłat, jeśli to możliwe.

Napisany przez NaTwoim13
Czy to było przedłużenie z wykorzystaniem Forward, czyli czy Forward Loan został podpisany w tym samym banku co pierwotne zobowiązanie?

Napisany przez c1member
Cześć,
tak, kredyt przekazywany został zaciągnięty w moim banku domowym, tak jak pierwotne finansowanie.

Napisany przez NaTwoim13
W takim przypadku, jeśli była to pozyczka z przedłużeniem, będą mogli spłacić pożyczkę do lipca 2024 roku.

Napisany przez Marc2512
Znowu coś się nauczyłem. Ale czy w obcym banku faktycznie była ta opłata w wysokości 10, jak podejrzewałem? Pozdrawiam.

Napisany przez NaTwoim13
Tak, tak właśnie jest

Napisany przez sebkoch
noelmaxim pisze:
Dann - so es ein Prolongationsforward war - werden sie zum Juli 2024 das Darlehen ablösen können.

tak przynajmniej twierdzi sąd apelacyjny w Monachium. Jednak wiele banków nie zgadza się z tą interpretacją. Obecnie przynajmniej ING, Coba i Münchener Hyp bronią się, gdy klienci indywidualni zgłaszają takie roszczenia.

Napisany przez NaTwoim13
Tak, konsumenci mają je wtedy na

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata