Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka prywatna 9-10 tys. €.

Napisany przez ma279
Cześć, droga społeczności,
Wiem, że takich pytań jest tu wiele, ale zawsze warto spróbować. Każda sytuacja jest inna.

Z powodu zadłużenia z czasu nauki zawodu (obecnie zatrudniony na stałe jako programista) poszukuję pożyczki jednorazowej, aby spłacić wierzycieli.

Mam już prawnika, który działa jako doradca ds. długów i uporządkował wszystko oraz jest w kontakcie z wierzycielami.

Fakty:

- Kwota pożyczki: 9-10 000€ (dokładna suma do negocjacji)
- Dochód: >1800€ netto
- Zatrudnienie na stałe w branży IT
- Miesięczna rata kredytu ok. 600€
- Cel: refinansowanie i spłata długów u różnych wierzycieli.

Powód mojego zwrócenia się do tego forum powinien być jasny - kredyty nie są udzielane przez tradycyjne banki i pośredników online z powodu zadłużenia. Jednak moje dochody są na dobrym poziomie, a dostępna jest odpowiednia wysokość rat. Ponadto mojego prawnika w dziedzinie długów doradza mi w kwestiach komunikacji i zachowania warunków kredytowych, co oczywiście poprawia sytuację dla obu stron.

Proszę, powstrzymajcie się od typowych komentarzy, świadomie i jasno radzę sobie z moją sytuacją, zdaję sobie sprawę, że mam długi i już skonsultowałem się z doradcą ds. długów lub prawnikiem zajmującym się sprawami dłużnymi.

Życzę Wam miłego wieczoru.

Pozostańcie zdrowi.

Napisany przez bruno68
@ ma279, niestety mogę tylko powiedzieć, że kolejny kredyt jest niemożliwy. Zgodnie z § 850 c ZPO (stan na 01.07.2019) twoje dochody nie pozwalają na dodatkową siłę finansową! Dlatego nie widzę szans na uzyskanie pieniędzy od osób trzecich, jedynie rodzina może ci teraz pomóc! Z mojego doświadczenia wynika, że zawsze było mnóstwo długów, dlatego zaleca się pierwszeństwo spłaty najmniejszych długów. Aby skrócić listę wierzycieli! Mam nadzieję, że otrzymasz wezwania do zapłaty i wezwania do spłaty, aby się ich pozbyć! Samo zniszczenie historii kredytowej (Schufa) nie zapewnia możliwości uzyskania kredytu w takiej wysokości bez zabezpieczenia! Pozostaje ci negocjowanie i zgodnie z tym spłacanie najmniejszych długów podczas negocjacji! Jeśli otrzymasz nakaz zapłaty, powinieneś uzgodnić pisemnie z wierzycielem (kwotę spłaty), aby pozbyć się długów. Nie wiem, jak przebiegają poszczególne problemy! Ustal najniższą ratę i długi okres kredytowania, spłacaj zgodnie i dokładnie. Uzupełniaj najmniejsze długi dodatkowymi spłatami do salda! A następnie przekaż nadwyżkę na saldo, otrzymaj pisemne potwierdzenie, że nie ma już długów! Postępuj tak ze wszystkimi wierzycielami! W twoim przypadku zakładam, że w banku możesz otrzymać 10 tys. €, ale być może z dodatkowym ubezpieczeniem od niespłacenia, które kosztuje kolejne tysiące € i ma bardzo wysokie oprocentowanie. Wiele wierzycieli będzie zadowolonych, gdy tylko spłacone zostaną zaległe kwoty, w końcu sami wiedzą, ile to kosztuje! bruno68

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

więc dla Ciebie już pracują specjaliści?
Czy zalecali Ci wzięcie kredytu gdzie indziej?

W zasadzie Twoja sytuacja jest dość prosta do rozwiązania. Umów się z wierzycielem na spłatę rat. Jeśli zaoferujesz mu 600 EUR raty miesięcznie (ewentualnie plus kilka procent odsetek), zazwyczaj przyjmie to z entuzjazmem.

Dlaczego tak skomplikowanie, skoro można to zrobić po prostu?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata