Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Przejście konta płacowego - Jakie są Wasze doświadczenia?

Napisany przez artcore
Cześć wszystkim! W tym roku chcę zmienić swoje [url]konto[/url] płacowe. Powoli mam serdecznie dość Sparkasse... 144 € opłaty za prowadzenie konta rocznie, a do tego za każdym razem próbują wcisnąć ci [url]ubezpieczenie[/url]... Ale teraz moje pytanie: Od jakiegoś czasu interesuję się trzema bankami. DKB, Ing Diba i comdirect. Oto fakty: - Moje comiesięczne wpływy są w tysiącach [url]euro[/url] - Płacę prawie tylko kartą, gotówka potrzebna jest tylko na ogródek piwny ;-) - Nigdy nie potrzebowałem karty kredytowej - Obecnie korzystam z kilku kont oszczędnościowych i chciałbym kontynuować je w nowym banku Jakie są wasze doświadczenia z tymi trzema bankami? Jak to działa z TANAMI do przelewów w tych bankach? Bardzo wam dziękuję za pomoc :-) Pozdrowienia, Benny

Napisany przez peer
Mam DKB i ING. Obydwa polecane, bezpłatne przy wpływie Twoich pieniędzy. Karta Visa jest zasadniczo dostępna bez dodatkowych opłat we wszystkich trzech bankach.

DKB: Aktywacja za pomocą TAN generowanego przez aplikację, działa bez problemu; bankowość internetowa prosta i dość przejrzysta. konto oszczędnościowe działa na zasadzie salda na karcie Visa.

ING: Aktywacja za pomocą aplikacji i odcisku palca, działa doskonale. Bankowość internetowa bardzo czytelna. Logowanie na komputerze trochę uciążliwe z autoryzacją potrójną, dlatego zazwyczaj korzystam tylko z aplikacji, też bardzo czytelnej. Można skorzystać z kilku kont oszczędnościowych.

Comdirect: (Osobiście mam również Commerzbank); Aktywacja za pomocą Fototana. Bankomaty Commerzbank można używać do wpłat gotówkowych (dla kogoś, kto tego potrzebuje).

Osobiście korzystam z ING jako głównego konta i jestem bardzo zadowolony. Płacę praktycznie wszystko kartą (Visa), chociaż mam także kartę debetową (Maestro), używam jej jednak znacznie rzadziej. Kartę Visa można również używać do bezpłatnych wypłat gotówki z każdego bankomatu w walucie euro. (Dla zagranicy polecam kartę Visa od Barclays, również bezpłatną). Wyświetlanie konta w aplikacji i na komputerze jest bardzo przejrzyste. konto bieżące, konta oszczędnościowe, portfel, kredyt ramowy, wszystko jest przejrzyste z jednym dostępem.

Ale również inne banki są z pewnością godne polecenia. Najważniejsze, by z dala od drogiej szkatuły i jej uciążliwych sprzedawców.

Napisany przez 2titan1981
Mam trzy konta. DKB jako główne konto, ponieważ korzystam z niego również za granicą do darmowego wypłacania gotówki. Wysokie limity debetowe. ING jako konto domowe do dokonywania zakupów z wysokim limitem debetowym i kredytem ramowym na nieprzewidziane wydatki. Natomiast Comdirect jako dodatkowe konto alternatywne, które wkrótce zostanie przeznaczone na konto dywidendowe. Brak debetu. Dodatkowo mam więcej kont oszczędnościowych na wypadek, gdyby pozostałe konta zaczęły pobierać opłaty.... Ale moja rada - sprawdź swoje dane w Biurze Informacji Kredytowej, upewnij się, że wszystko jest w porządku, zanim przejdziesz do zmiany konta.... W przeciwnym razie możesz doświadczyć nieprzyjemnego zaskoczenia.

Napisany przez KingRollo
W zależności od grupy zawodowej DKB może odrzucić twoją prośbę. Moja żona i ja mamy wspólne konto w DKB i jesteśmy bardzo zadowoleni. W ramach działalności dodatkowej moja żona prowadzi studio fotograficzne. Podczas poszukiwania konta firmowego DKB odrzucił wniosek, nie obsługują po prostu pewnych grup zawodowych. Nie wiem, czy dotyczy to także kont osobistych. Ale nie powinno się mieszania rzeczy zawodowych z prywatnymi na koncie osobistym, są w tej kwestii bardzo wrażliwi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata