- śr sty 20, 2021 8:24 pm
Cześć wszystkim!
Być może macie dla mnie jakiś pomysł...
Odnośnie sytuacji:
- mam kredyt w wysokości 10 500 euro w diba.
- za około 2 miesiące mogę dokonać dodatkowej spłaty w wysokości 9 500 euro.
- na pewno będę potrzebować nowego kredytu latem, około 15 000 euro.
Jak teraz postępować, aby nowy kredyt został mi udzielony możliwie jak najprościej?
1. Spłacam kredyt poprzez dodatkową wpłatę w całości i składam wniosek o nowy kredyt latem.
2. Odkładam 9 500 euro na bok i składam wniosek o drugi kredyt w wysokości około 4 500 euro, a pierwszy kredyt nadal będzie płynął.
3. Spłacam poprzez dodatkową wpłatę i składam wniosek o zwiększenie kredytu jeszcze przed całkowitą spłatą.
Jakie są kryteria banków oprócz oceny zdolności kredytowej, która powinna być w porządku!
Pozdrawiam, Leila
Być może macie dla mnie jakiś pomysł...
Odnośnie sytuacji:
- mam kredyt w wysokości 10 500 euro w diba.
- za około 2 miesiące mogę dokonać dodatkowej spłaty w wysokości 9 500 euro.
- na pewno będę potrzebować nowego kredytu latem, około 15 000 euro.
Jak teraz postępować, aby nowy kredyt został mi udzielony możliwie jak najprościej?
1. Spłacam kredyt poprzez dodatkową wpłatę w całości i składam wniosek o nowy kredyt latem.
2. Odkładam 9 500 euro na bok i składam wniosek o drugi kredyt w wysokości około 4 500 euro, a pierwszy kredyt nadal będzie płynął.
3. Spłacam poprzez dodatkową wpłatę i składam wniosek o zwiększenie kredytu jeszcze przed całkowitą spłatą.
Jakie są kryteria banków oprócz oceny zdolności kredytowej, która powinna być w porządku!
Pozdrawiam, Leila