Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestować w fundusz gwarancyjny? Warto?

Napisany przez ADMCI4
ponieważ obecnie rynek akcji jest w fazie wzrostowej, po raz pierwszy zastanawiam się nad inwestowaniem w akcje. Jednakże ze względu na moje niewielkie doświadczenie w tej dziedzinie mam pewne obawy. W związku z tym znajomy zwrócił moją uwagę na możliwość inwestowania w tzw. fundusze gwarancyjne. Supostawione są one rzekomo ograniczyć ryzyko i zagwarantować zwrot zainwestowanego kapitału. Ktoś zna się lepiej na funduszach gwarancyjnych i może powiedzieć mi, czy obecnie ma sens lokowanie moich pieniędzy w tym miejscu? Z poważaniem Alexandre

Napisany przez Andreas
Cześć Alexandre, odradzam Ci inwestowanie w fundusze gwarancyjne. Koszty gwarancji są bardzo wysokie i niestety nie są przejrzyste dla inwestora, mimo że to Ty płacisz za gwarancję, a nie bank. Inwestowanie w dłuższej perspektywie na rynku akcji może być teraz odpowiednim momentem, ponieważ mamy niski poziom wyceny. Z mojego 30-letniego doświadczenia wynika, że ważniejsze niż produkt jest to, aby inwestycje finansowe były regularnie monitorowane i obsługiwane. Istnieją niezależni od banków, licencjonowani przez państwo zarządcy majątku. Możesz znaleźć zarządcę według swoich upodobań na stronie Bundesverband pod adresem www.vuv.de. Życzę Ci szczęścia w podejmowaniu decyzji. Ciao, Andreas

Napisany przez ADMCI4
Alexandre pisze: Ponieważ obecnie rynek akcji jest w fazie wzrostowej, po raz pierwszy zastanawiam się nad inwestowaniem w akcje. Jednak jako osoba bardzo niezorientowana w tym obszarze, mam pewne obawy. Znajomy zwrócił moją uwagę na możliwość inwestowania w tzw. fundusze gwarancyjne. Podobno mają one ograniczać ryzyko i gwarantować zwrot zainwestowanych środków. Ktoś może mi więcej powiedzieć na temat funduszy gwarancyjnych i czy obecnie ma sens lokowanie tam moich pieniędzy? Pozdrawiam Alexandre
Dla ostrożnego inwestora fundusze gwarancyjne są z gruntu dobrą rzeczą. Oferują one wysoki poziom bezpieczeństwa, ale zawsze istnieje ograniczenie szans na zysk.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata