Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: KFW lub ISB Podstawowe pytanie dotyczące finansowania budowy obiektu do wynajmu.

Napisany przez Ursula68
Cześć, chciałbym wiedzieć, gdzie można uzyskać obiektywną poradę, czy finansowanie budowy poprzez ISB / KFW dla obiektu do wynajęcia jest sensowne. Mam wrażenie, że bank domowy rywalizuje z tymi bankami. Czy ktoś może podać mi wzór na rentowność obiektu do wynajęcia i jeśli tak, co oznacza procentowy wynik. Jak wysoki musi być wskaźnik, aby określić sensowność obiektu do wynajęcia (8 mieszkań)? Z góry dziękuję.

Re: KFW lub ISB Podstawowe pytanie dotyczące finansowania budowy obiektu do wynajmu.

Napisany przez NaTwoim13
Jaki mają zamiar osiągnąć? Jaka jest ich sytuacja wyjściowa pod względem kredytowym?

Są one na pewno w konkurencji, a co więcej, bank nie ma z tego żadnych korzyści!

Napisany przez Ursula68
Dziękuję za odpowiedź. Myślałem, że bank domowy również uczestniczy w określonym procencie za wysiłek. W takim razie nie rozumiem, dlaczego finansowanie przez KFW musi odbywać się za pośrednictwem banku domowego. 8 mieszkań o powierzchni 60-70 m² na gruntach własnościowych. Wlasny kapitał = grunt (aktualna wartość rynkowa odpowiada 30% sumy inwestycji). Celem jest, aby finansowanie mogło być spłacane wyłącznie z dochodów z najmu. Chciałbym teraz sprawdzić, czy to jest możliwe.

Napisany przez NaTwoim13
To wszystko mogę Państwu powiedzieć, gdy znana jest Pa Państwa zdolność kredytowa. Nawet jeśli projekt jest samowystarczalny i ziemia jest wkładem własnym, to jednak Państwa zdolność kredytowa w zakresie dochodów, wydatków, poziomu zadłużenia oraz wieku odgrywa rolę. Zakładam jednak, że zdają sobie Państwo z tego sprawę.

W przypadku środków KfW bank otrzymuje prowizję, będąc pośrednim instytutem kredytowym - który stoi zobowiązany do dostarczenia środków, ponieważ jedynie nimi refinansuje się - z tego powodu ta prowizja jest zazwyczaj zbyt niska dla wielu banków.

Napisany przez NaTwoim13
Czy mówisz o programach 751/752 w ISB?

Napisany przez Ursula68
Dziękuję za odpowiedź. Tak, jest mi wiadomo, że muszę ujawnić mój osobisty status. Co do programów, nie mam jeszcze koncepcji, jednak będzie to Dom o efektywności energetycznej KFW 55.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata