Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: wynajmować mieszkanie własnościowe

Napisany przez Eigentuemer
Cześć wszystkim,

mam następujące pytania:

Z powodów zawodowych musimy przeprowadzić się do Szwajcarii. Czy bank może sprawić tutaj problemy? Dotychczas zawsze terminowo regulowałem raty. Finansowanie przez bank DSL trwa jednak dopiero 3,5 roku.

Chcielibyśmy wynająć mieszkanie. Ale widzę w umowie kredytowej te linie:

Sekcja 6.20: Umowy dotyczące dopłat na koszty budowy, zaliczek czynszowych, pożyczek na najem lub inne świadczenia, które przewidują zaliczkę na czynsz lub jego zaliczkę lub zatrzymanie wymagają wcześniejszej pisemnej zgody banku.

Jak to należy zrozumieć?

Z góry dziękuję.

Napisany przez NaTwoim13
Eigentuemer pisze:
Cześć wszystkim,

mam tu kilka pytań:

jesteśmy zmuszeni z powodów zawodowych przeprowadzić się do Szwajcarii. Czy bank może tu stworzyć problemy? Dotychczas zawsze terminowo regulowałem raty. Finansowanie przez Bank DSL działa jednak dopiero od 3,5 roku.

Chcielibyśmy wynająć mieszkanie. Ale widzę w umowie kredytowej te linie:

Punk 6.20: Umowy dotyczące dotacji na koszty budowy, zaliczek na czynsz, pożyczek dla najemców lub innych usług, które przewidują zaliczkę na czynsz lub jego zaliczenie lub potrącenie, wymagają uprzedniej pisemnej zgody banku.

Jak to należy zrozumieć?

Z góry dziękuję.

Istnieją 2 możliwości: albo powiadomią o tym bank i nie spotkają się z żadnymi represjami, albo nie powiedzą o tym, a i tak nie będą spotykali się z nimi, jeśli zawsze wszystko terminowo płacą.

W każdym razie muszą to zrobić, czyż nie ma dalej przyjść poczty na dotychczasowy adres?

Muszę poinformować ich o zmianach adresu, jasne. Ale czy bank może odmówić wynajmu?

Napisany przez NaTwoim13
Właściciel pisze:
Muszę im przekazać zmiany adresu, oczywiście. Ale czy bank może odmówić wynajmu?

Nie, i nie zrobi tego!

Ok, Cieszę się, że jestem uspokojony :-) Dziękuję za szybką odpowiedź :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata