Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Gaz Francji

Napisany przez 2cybercrash
To była świetna premiera giełdowa przedsiębiorstwa państwowego, po 28/29€ teraz widzimy tylko 24€, gdzie państwowa mafijna organizacja zbiera haracz od konsumentów i akcjonariuszy w bezwzględnym monopolu i samozadowala się nad zapewnieniem bezpieczeństwa dostaw i wspaniałą obsługą. Dywidenda? Brak! Pozostaje w depozycie przez rok jako fatalna transakcja! Inwestycja wartościowa? Raczej zastaw dla mafii. Prawdopodobnie szumowiny państwowe szybko wypuszczą swoje akcje na rynek, aby sanować zrujnowany budżet państwa francuskiego? Czy będzie kontynuacja.

Pomimo wzrostu cen gazu, cena akcji GAZ, która została wprowadzona na giełdę w zeszłym roku po osiągnięciu szczytu na poziomie 29€, przez wiele miesięcy notuje niskie kursy w okolicach 24/25€. Po raz pierwszy dzisiaj możliwe jest handlowanie po kursie 26,35€, co oznacza wzrost o 3%. Wszystkie dotychczasowe ceny były wyższe. Pojawiły się informacje, że Gaz de France wyraźnie dąży do pewnego zabezpieczenia ważnego źródła dostaw energii z gazem poprzez kontrahentów w Rosji (stosunki francusko-rosyjskie zawsze były w czołówce w Europie) oraz poprzez nowe projekty z holenderskimi dostawcami gazu.

Napisany przez ADMCI4
Jestem teraz 6% na plusie i nie mogę tego ocenić... Czy sprzedać, czy poczekać i liczyć na wyższe kursy?

Kurs akcji Gaz de France (GAZ) jest bardzo nieprzewidywalny, zarząd sprawia kompetentne i fachowe wrażenie, jeśli chodzi o zabezpieczenie niezbędnego surowca energetycznego z partnerami kontraktowymi. W każdym razie zbyt drogo zakupiłem i pozostaję zainwestowany. Royal Dutch (RDSA) to również taka męcząca sprawa, wygląda na to, że w sektorze energetycznym także trzeba zdywersyfikować na 3 do 4 dostawców, skąd mam wziąć cały ten martwy kapitał roboczy na dłuższą metę?

Napisany przez richard100
Mam jeszcze kilka euro w gotówce. Ale czekam, aż cena RD spadnie poniżej 26,50. Wszedłem 31.01.06 w Repsol. Pozdrowienia, Rich

Gaz de France osiągnęło dzisiaj po długiej fazie nacisku kursy na poziomie 27€, poniżej najniższej frakcji. W sektorze gazu spekuluje się o przejęciach, fuzjach, na przykład o Gaspromie, który chce połknąć innych dostawców. Gaz de France jest jednak zprywatyzowanym przedsiębiorstwem państwowym, każda fantazja jest dość absurdalna, ale jeśli w końcu pomoże to kursowi, to każda fantazja jest dla mnie dobra. Wartość jest w każdym razie zdrowa, z przelicznikiem cena/zysk około 15.

Napisany przez richard100
Jutro 15.2. Dane dotyczące obrotu. Pozdrowienia, Rich Dane dotyczące obrotu: Gaz de France (F)

Gaz de France informuje, że w bieżącym kwartale odnotował wzrost obrotów o około 20% w porównaniu z ubiegłym rokiem, co wynikało z wyższych cen gazu. Zobaczymy, czy kurs skorzysta z tego czy też rząd Wielkiej Narodowej spółki znowu przekształci w akcje państwowe?

Gaz-Fantasy przy Gaz de France, Wł. Naturalny Gaz współpracuje z Hisz. Gazem. W każdym razie Gaz de France osiąga kursy powyżej 28€ dzięki wyobraźni. Dolny handel można zakończyć. Górny został osiągnięty na szczycie prawie 29. Ocena nadal byłaby ok. Obserwuję nowe utworzenie szczytu. Ostatnia frakcja została wykupiona już w piątek za 29,6€. Dziś, 27 lutego, działa dzika aktywność na rynku z silnymi szaleństwami sprzedaży, 32€ otwiera się na handlu powyżej 30. Staje się dla mnie nieatrakcyjnym obiektem spekulacji, jest wykupiony. Nie płaci dywidendy jako państwowa spółka. Być może później znowu. Komunikat: Gaz de France i Suez mają zostać połączone przez francuskie państwo, wymiana akcji 1:1, jest praktycznie osiągnięta kursowo. Ma powstać największy europejski dostawca gazu i gazu skroplonego, aby przeciwdziałać przejęciu przez włoskiego potentata energetycznego Enel. Interesy narodowe mają pierwszeństwo. Osoby zależne od energii są podatne na szantaż!

Napisany przez Simona
I tutaj jeszcze coś znalazłem: https://moneycab.presscab.com/de/templates/?a=17645&z=2 https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-05/artikel-6431710.asp Czy powinno się to obserwować? Pozdrowienia, Simona

Dzisiaj po prostu kupiłem małą paczkę Gaz de France, która prezentowała dobre liczby z ożywieniem kursu, dzisiaj kursy wynoszą 25,5€ po maksymalnym poziomie ponad 30€. Obserwuję sprawiedliwą wycenę i niestabilność kursu w wąskich zakresach, mam nadzieję na możliwość handlu niestabilnością, a jeśli nie to pozostaje mi tylko balsamowanie tak jak wiele innych rzeczy.

Mimo wyczerpującej uciążliwości, wskaźnik o takiej samej wartości jak powyżej jest obecnie handlowany z marżą netto 1,8%. Ma niewielki impet.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata