Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto osobiste standardowe czy konto osobiste w pakiecie?

Napisany przez ADMCI4
Mam 19 lat i jakoś zawsze obyłem się bez konta osobistego. Teraz zaczynam naukę zawodu i muszę otworzyć konto osobiste, aby otrzymywać wynagrodzenie za praktykę. Większość banków oferuje kompletne pakiety, w których znajduje się na przykład także karta kredytowa i wszystkie transakcje są bezpłatne. Czy dla mnie naprawdę opłaca się mieć taki pakiet czy też mogę otworzyć zwykłe konto osobiste?

Napisany przez PI112
Cześć Larissa, oczywiście możesz również otworzyć zwykłe konto oszczędnościowe. Jednak takie paczki są niczym innym niż z dodatkowymi cukierkami. Dla mnie ważna jest dostępność mojego banku. Chcę móc wypłacać pieniądze bezpłatnie z bankomatów, a także korzystać z bankowości telefonicznej i internetowej. Ponieważ nie mam wysokiego mniemania o bankach Raiffeisen i Sparkassen (to jest moja całkowicie osobista opinia, nie jest to żaden zalecenie), zdecydowałem się na Hypovereinsbank (gdzie na koncie oszczędnościowym jest minimalne oprocentowanie). Commerzbank, o ile się nie mylę, oferuje nawet jednorazowy bonus za otwarcie nowego konta. W tych bankach mogę bezpłatnie korzystać z wszystkich bankomatów w ramach grupy Cash Group (DeutscheBank, Commerzbank/Dresdner, Postbank, HypoVereinsbank). Mam nadzieję, że moja odpowiedź Ci pomogła. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Andreas
Cześć Larissa, Mam dwa konta bankowe, z którymi jestem naprawdę bardzo zadowolony. Netbank (www.netbank.de) lub comdirect (www.comdirect.de) są naprawdę świetne i bardzo korzystne. Ciao. Andreas

Napisany przez ADMCI4
Oczywiście zależy to przede wszystkim od twojego sposobu płacenia. Jeśli sądzisz, że karta kredytowa może ci się przydać, to pakiet kompaktowy jest z pewnością tańszą opcją.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata