Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Ekonomiczne przechowywanie obligacji skarbowych państwa.

Napisany przez ADMCI4
Przed prawie dwoma laty dostałem od swojej matki obligacje skarbowe, które przechowują się w moim depozycie papierów wartościowych w moim banku. Bank pobiera opłaty depozytowe rocznie, które zależą od wartości obligacji skarbowych. Chciałbym dowiedzieć się, czy jest to jedyna możliwość przechowywania papierów wartościowych, czy istnieją tańsze alternatywy.

Re: Ekonomiczne przechowywanie obligacji skarbowych państwa.

Napisany przez ADMCI4
Leon pisze: Przed dwoma laty dostałem od mojej mamy obligacje skarbu państwa, które leżą na rachunku papierów wartościowych w moim banku. Bank pobiera roczne opłaty za prowadzenie rachunku depozytowego, które zależą od wartości obligacji skarbu państwa. Chciałbym dowiedzieć się, czy to jedyna opcja przechowywania papierów wartościowych, czy istnieją tańsze alternatywy.
Od około roku moje obligacje skarbu państwa są przechowywane bezpłatnie przez Bundesrepublik Deutschland Finanzagentur GmbH. Jednakże to oferty dotyczą tylko jednego konkretnego rodzaju papierów wartościowych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata