Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wyciąg z konta dotyczący transakcji hazardowych

Napisany przez Maddison
Cześć wszystkim,
Miałem w zeszłym tygodniu spotkanie w banku w sprawie kredytu budowlanego.
Wszystko poszło świetnie, ale teraz chcą zobaczyć ostatnie 3 wyciągi z konta, na których znajduje się około 20 000 € przelewów na stronę z akcjami oraz około 2000 € przekazane na hazard. Nigdy nie przekroczyłem stanu konta ani nie miałem problemów ze spółką Shufa.
Myślicie, że mogą teraz pojawić się jakieś problemy z bankiem?

Napisany przez Dante
Na pewno chcą zobaczyć tylko ostatnie trzy wpłaty pieniędzy, a nie wszystkie ruchy na koncie z ostatnich miesięcy, prawda?

Napisany przez Maddison
Niestety tak, ostatnie 3 wyciągi z konta w całości

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, ale to jednak państwa obowiązuje dokonać tej czynności. Spośród około 500 banków, które wchodzą w grę, żąda tego, jeśli w ogóle, 50 banków, a z dziesiątki najlepszych banków nie znam ani jednego, który tego wymaga. Jeśli chcą, przedstaw swoje plany, być może pojawią się dodatkowe kryteria, które zmuszą państwa do ponownego rozważenia swojego wyboru.

Napisany przez Maddison
Czy można zamazać przelewy, które zrobiłem?

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, podejrzewa się wówczas to, co chcą faktycznie ukryć, być może nawet przekazy windykacyjne itp.

Rzeczywiście nie rozumiem ich. Już podczas składania wniosku ogarnia ich niepokój, zrozumiały nawet, ponieważ banki kochają u swoich klientów gry pieniężne i inwestycje giełdowe.

Dlaczego nie wybiorą banku za pośrednictwem doświadczonego pośrednika finansowego, który jest odpowiedni dla ich potrzeb, celów i pragnień? Moje doświadczenia pokazują mi, że to tylko początek rzeczy, które są całkowicie zbędne i dowodzą, że ich wybór nie jest ostateczną decyzją mędrców.

To nie jest konieczne, ale o wiele inni konsumenci zostali przekonani, że dotychczasowe rozważania nie zostały dokończone.

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli bank nieuzasadnienie żąda wglądu w wyciągi bankowe z ostatnich 3 miesięcy, to znaczy że chce znaleźć i zobaczyć to, czego chce ukryć.

Cenzurowanie jest nie do przyjęcia, osobiście nie zaufałbym bankowi, któremu musiałbym od samego początku ukrywać pewne informacje ze względu na ich kryteria selekcji. Pytania, które nie dotyczą sprawy, ok, ale jeżeli pytają o coś konkretnego, to muszę z całą pewnością odsłonić karty.

To jednak nie będzie głównym powodem, dlaczego ta selekcja nie jest właściwa, dlatego zalecam im nie kwestionować tylko tej szczególnej kwestii, aby mieć solidną podstawę do podejmowania decyzji dotyczących swojej inwestycji życiowej, umożliwiającą indywidualną ocenę wszystkich informacji i szacowanie sytuacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata