Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Rozwiązanie i Schufa

Napisany przez LemonTree
Cześć,

Mam nadzieję, że trafiłem na właściwe forum w związku z moim problemem i ktoś będzie w stanie mi pomóc.

Ze względu na pewne wydarzenie, na które nie chcę się teraz zbytnio rozpisywać, pieniądze zostały zajęte z mojego (dobrze zaopatrzonego i regularnie zasilanego dochodami) konta osobistego. Bankowi to nie spodobało, dlatego też postanowili wypowiedzieć mi umowę konta.

W związku z tym poszukuję teraz nowego banku. Jednakże na pierwszy rzut oka, w jednym z polecanych mi banków, założenie konta wiąże się z opłatami. Wnioskuję z tego, że posiadam negatywną historię w Schufa. Jestem bardzo zdezorientowany, gdzie teraz mogę otworzyć konto bez większych ograniczeń i kosztów. Mam również niewielką wiedzę w tej dziedzinie i nie jestem zbyt zaznajomiony z tematem Schufa. Niestety, nie mam nikogo, kogo mogłbym zapytać bezpośrednio.

Dlatego zarejestrowałem się tutaj.

Pieniądze z mojego wkrótce zamykanego konta mogę na razie przenieść na moje drugie konto, które w zasadzie pełni funkcję konta wspólnego dla naszej wspólnoty mieszkaniowej. Nie chciałbym, aby moje prywatne transakcje odbywały się przez to konto. Jednakże, jeśli nie znajdę innej dobrej opcji, będę musiał się z tym obejść.

Z góry dziękuję.

Napisany przez brainy
Znam to. Egzekucje przychodzą po prostu na konto. Każdy bank musi utworzyć konto P dla każdego. To na razie jest rozwiązaniem. Majątek można przechowywać na lokacie terminowej lub w depozycie papierów wartościowych u zarządcy majątku.

Napisany przez 2utopus
Aby zobaczyć, co jest w Schufa, dobrze jest się zorientować ...
jest darmowa możliwość sprawdzenia raz w roku.

Jednak nie ma prawa do bezpłatnego konta ...

Napisany przez LemonTree
Jeśli to miało być sarkastyczne: nie, na pewno nie stało się to po prostu tak. To był pechowy zbieg okoliczności.

Oszczędności i konto papierów wartościowych znowu są dla mnie czarną magią. Czy jest możliwe złożenie wniosku o coś takiego w banku, który by mnie zaakceptował? Czy są znane banki, które mogłyby mnie przyjąć?

Gdzie można uzyskać ogólne porady na temat takich spraw? Wolę osobiste rozmowy w dialogu bardziej niż jednostronne badania, ponieważ nie zawsze wszystko rozumiem. W każdym razie już umówiłem się na spotkania w kilku bankach w mojej okolicy, być może tam znajdę rozwiązanie.

Napisany przez peer
Konta oszczędnościowe dla Twojego majątku możesz otworzyć dowolnie bez sprawdzania w bazie danych Schufa. Wystarczy, że podasz jedynie swoje konto referencyjne. Może to być na przykład wspólne konto w mieszkaniu studenckim.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata