Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: NASDAQ nawet nie daje zniżek.

Napisany przez 2cybercrash
Stwierdzam, że grudniowy występ NASDAQ jest bardzo słaby, poza kilkoma przegrzaniem cały rynek pozostaje wyjątkowo płaski i niewyważony. Nie sprzedawaj akcji dobrze wycenionych firm. Rynek żyje tylko magią i decyzjami sądowymi, co jest bardziej niż niezdrowe!

Napisany przez Simona
Tak, my też nie zaniedbujemy tego - czyli Rajd jest wakacjach? Wycieraczki :roll: Pozdrowienia, Simona

Mówiąc krótko, Wheichnachtsrally poszedł już na świąteczne zakupy czy przesiaduje w świątecznym nastroju? Tak naprawdę to nigdy nie miało miejsca, to tylko medialna fatamorgana. Wspomnienia z ostatniego roku - grudzień stał się bazą dla lepszego roku 2005, który media nazywały beznadziejnym. Pomimo tego, uważajcie - dla uwrażliwionych traderów świątecznych zawsze pojawiają się kilka specjalnych sytuacji na przełomie roku, np. Arbonia (AFG), gdzie ceny spadają przy niskim wolumenie i nie są handlowalne!! Mam na celowniku firmy takie jak Lindt PS, Daetwiler, Komax, Kardex, Sulzer (zbyt silny), Galenica, Zehnder, Sika, Schulthess, Schindler, Vögele i inne jako potencjalne inwestycje wartościowe na rok 2006. Ojej, to wszystko dotyczy Szwajcarii, a ja jestem tutaj na Indiańskim Forum, może się zdarzyć?

NASDAQ jest w pewnym stopniu chory (świetlnie niedoinformowany), nie sprzedawaj: Cisco, Seagate, Priceline, Symantec i i Charles River Laboratories, Alcon raczej drogie, patrz odrębne zalecenie dotyczące Alcon

Napisany przez Marktinsider
cybercrash pisze: NASDAQ jest częściowo niedoinwestowany, nie oddaje: Symantec
Nie myślę o tym. Jestem przekonany do historii Symanteca. SYMC jest fundamentalnie bardzo korzystnie wyceniany, oferuje bardzo dobre produkty, ma wskaźnik KGV na 2006 rok wynoszący 14,60 (!!), siedzi na górze gotówki w wysokości 4,43 miliarda USD, itp.! Po prostu wskaźniki i technika wykresów są okropnie złe. Nie może być znacznie bardziej głęboko/złe. Mam nadzieję, że niedługo znowu zobaczymy kursy w okolicach 23,00-23,50 USD. Pozdrowienia Insider rynkowy

Napisany przez Dany1
Marktinsider pisze: Nie mam wątpliwości. Jestem przekonany o historii firmy Symantec. SYMC jest fundamentalnie bardzo atrakcyjnie wyceniony, oferuje bardzo dobre produkty, ma wskaźnik cena zysku (KGV) z 2006 roku wynoszący 14,60 (!!), dysponuje górą gotówki w wysokości 4,43 miliarda USD, itp.! Po prostu okropne są wskaźniki i analiza techniczna. Trudno sobie wyobrazić, że może być jeszcze gorzej. Jestem pewny, że niedługo zobaczymy ponownie kursy w okolicach 23,00-23,50 USD. Pozdrowienia Marktinsider
Dokładnie te same rozważania podjąłem 2 sierpnia i wsiadłem po 21,49. Muszę przyznać, że cały czas idzie jeszcze niżej/gorzej. Pewnie dokupię jeszcze kilka akcji, bo choć kurs spada, to firma nadal jest dobra.

Napisany przez ADMCI4
Dodałem komentarz pod postem Symantec. Lancelot

Napisany przez richard100
Amerykańska giełda prawdopodobnie nie rozpocznie rajdu. Dla czego też miałaby? Osoby posiadające $ przechodzą na obligacje. Świetny zwrot z nich wynosi 4,8%. Miejmy nadzieję, że giełdy UE i Nikkei nie będą zbyt na nie patrzyły. Właściwie nie ma takiej potrzeby, ponieważ sytuacja wyjściowa jest inna. Niskie stopy procentowe, większa szansa na zyski z akcji. Pozdrowienia, rich

Również dziś Dow Jones pod koniec dnia osłabł. Dzisiaj powód brzmiał: rosnące ceny ropy. Pozostaje nam mieć nadzieję, że SMI w ostatnim dniu na giełdzie będzie zmierzał na wschód, a nie na zachód, że Wschód okaże się samodzielny i nie będzie mierzył wzrokiem w stronę USA.. :lol: Mogę sobie wyobrazić, że SMI jutro nie rozerwie drzew, ani w jednym, ani w drugim kierunku. W USA wysokie są stopy procentowe, a niskie ceny akcji. Dokładnie zgodnie z podręcznikiem. Dla Europy i Japonii obowiązuje przeciwna sytuacja. Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
To byłoby kuszące zakończenie tego radosnego roku na giełdzie osiągnięciem rekordowego poziomu SMI. Brakuje niewiele. Ale większa sprzedaż przy tak niewielkich wolumenach może spowodować spadek wszystkiego. Za kilka godzin będziemy wiedzieć więcej.

No cóż, Nikkei rzeczywiście patrzył na USA. ? Wiele osób chciało zabezpieczyć zyski przed końcem roku. Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata