Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Moje błędy w Elsterze: Co robię źle?

Napisany przez Schinderhannes
Chcę złożyć moje zeznanie podatkowe za pomocą Mein Elster. Rejestracja przebiegła pomyślnie, mam hasło i wszystko to. Teraz chcę pobrać odpowiednie strony (załączniki AV, załączniki KP itp.), ale za każdym razem, gdy klikam na Elster/ Formulare & Leistungen/ Alle Formulare, pojawia się pole Filtr. Gdy klikam na Filtr, nic się jednak nie dzieje.

Napisany przez Yvonne_H
Za pomocą funkcji Filtr można wyszukać określony formularz. Aby to zrobić, należy wprowadzić określone hasło. Formularze można również otwierać za pomocą linków znajdujących się poniżej pola filtru (posortowane według tematów). Jeśli dobrze pamiętam, formularze nie mogą być pobrane, ponieważ Mein Elster to procedura online. Zawsze wypełniam wszystko bezpośrednio na ekranie, wymagane pola są wyświetlane etapami.

Napisany przez Ozymandias
Najlepiej w ogóle nie składać deklaracji podatkowej za pomocą platformy Mein Elster, ponieważ nie podaje ona żadnych realnych wskazówek.

Lepiej wydać 30 euro na sensowne oprogramowanie. Wtedy dowiesz się też, że istnieje próg niezakwestionowania w wysokości 100 euro dla mieszanego kosztu doradztwa podatkowego (oprogramowanie, literatura fachowa).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata