Cześć Robben, polecam najpierw skontaktować się z właścicielami i obejrzeć
Dom od środka - jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. W ten sposób dowiesz się również, jaka cena sprzedaży jest przez sprzedających proponowana. Na tym etapie nie polecałbym jednak jeszcze wchodzić w dyskusję dotyczącą ceny. Gdy poznasz wysokość pożądanej ceny zakupu, możemy określić wysokość wynikających z zakupu kosztów dodatkowych (koszty notarialne, sądowe i podatek od nabycia nieruchomości). Prawdopodobnie nie będzie zaangażowany pośrednik, jeśli skontaktujesz się bezpośrednio z właścicielami. Być może będziesz potrzebować dodatkowych środków na przyszłe prace modernizacyjne, ale zobaczysz to podczas wizyty. W każdym razie będziesz miał pełną wiedzę o kosztach i tylko na tej podstawie można określić, jak wysoka będzie miesięczna rata
kredytu hipotecznego i czy możesz sobie na to pozwolić. Możesz również najpierw określić swój maksymalny zakres inwestycji i będziesz miał już dobry punkt wyjścia, gdy zaczniesz rozmowę z właścicielami. Udostępniłem na mojej stronie internetowej taki kalkulator. Znajdziesz go pod następującym linkiem: Baufiservice24 W tej chwili nie możesz jeszcze niczego zrobić źle. Niezależnie od tego, którą kolejność wybierzesz. Teraz musisz zbierać informacje. Dla kogoś w Twojej sytuacji napisałem jakiś czas temu odpowiedni artykuł na BLOG-u. Znajdziesz go tutaj. Porady dotyczące zakupu nieruchomości BaufiService24 - Blog Pozdrowienia M. Thiemann