Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy możliwe jest zwiększenie regularnej wpłaty na konto oszczędnościowe w ramach planu oszczędnościowego?

Napisany przez Lency123
Cześć użytkowniku forum,

mój ojciec założył plan oszczędnościowy w VW Banku w 2005 roku, który będzie działał do 2035 roku.

Plan był zawarty z oprocentowaniem 4%, tak, wtedy było to jeszcze możliwe ;D ! Miesięczna rata oszczędności wynosi 50 euro.

Teraz złożyłem wniosek o dostęp do bankowości internetowej dla tego konta oszczędnościowego, ponieważ muszę dostosować mój limit zwolnienia podatkowego, ponieważ dochody kapitałowe przekraczają ustawioną kwotę 700 euro rocznie.

Przy tej okazji miałem również możliwość dostosowania raty oszczędnościowej.

Czy to naprawdę możliwe, bo to byłoby niewiarygodne przy takich stopach procentowych? Przedstawienie sobie tego praktycznie nie jest łatwe, bez zmiany warunków umowy czy innych czynników. Mogę sobie wyobrazić, że przez podwyższenie lub coś podobnego, możliwe jest skrócenie czasu trwania lub coś innego.

Z góry dziękuję i pozdrowienia z wyspy Rugia.

Re: Czy możliwe jest zwiększenie regularnej wpłaty na konto oszczędnościowe w ramach planu oszczędnościowego?

Napisany przez 2titan1981
Zadzwoniłeś do banku i zapytałeś?

Napisany przez 2utopus
Albo po prostu skorzystaj z Google: https://www.vwfs.de/service/produkte/sparplan.html Czy mogę zmienić miesięczną ratę oszczędnościową dla planu oszczędnościowego? Podwyższenie raty oszczędnościowej nie jest możliwe, jednakże możesz obniżyć ratę nawet do 25 euro. Ponowne podwyższenie nie jest możliwe. Ponadto płatność rat może zostać wstrzymana nawet na maksymalnie dwanaście miesięcy. Oczywiście można zapytać w banku, czy ten punkt również istniał w 2005 roku.

Napisany przez bruno68
Cześć Lency123,

zakładam, że ta lokata terminowa ma zdefiniowany limit czasu trwania i limit kwoty oszczędności! Oznacza to, że maksymalna kwota, jaką można wpłacić to 18 000 € (30 lat x 12 miesięcy x 50 €).
Ponadto: limit dotyczący czasu trwania!
Oznacza to, że cała suma odsetek też jest ograniczona!

Po pierwsze: jeśli wpłacisz zbyt małą kwotę, otrzymasz mniejsze odsetki, a jeśli wpłacisz maksymalną kwotę zbyt wcześnie, umowa zostanie zakończona przed czasem!

Jeśli którykolwiek z tych warunków zostanie spełniony niezależnie od siebie, to warunki umowy są uznane za spełnione, a kwota do wypłaty zostanie obniżona do aktualnej stopy procentowej lub będzie gotowa do wymuszonej wypłaty!

Bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata