Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Cellular Goods Rg, wycena akcji

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim,

Chciałbym zaznaczyć, że jestem początkującym inwestorem na giełdzie.

Interesuje mnie Wasza ocena akcji

Cellular Goods Rg
ISIN: GB00BK964W87
WKN: A2QP71

Cellular odróżnia się od innych firm CBD przede wszystkim tym, że w swoich produktach kannabinoidowych nie polega na roślinie konopi, lecz sięga po substancje aktywne syntetyzowane w laboratorium. Została założona w 2018 roku i specjalizuje się w pielęgnacji skóry oraz w produktach wspierających regenerację sportowców przy miejscowym stosowaniu.

(Źródło: https://www.finanzen.net)

Profil tej firmy wydaje mi się dość interesujący. Zwłaszcza, że wierzę w wzrost cen akcji związanych z konopiami w najbliższych latach.

Jednakże, z uwagi na moje doświadczenie, nie jestem w stanie ocenić, czy i jaki potencjał tkwi w tej firmie.
Czy jest możliwe, że firma ta, patrząc w przyszłość, osiągnie znacznie wyższe kursy?

Jeśli spojrzymy na inne akcje związane z konopiami, to ich kursy znacząco wzrosły w czasie.

Czy ja może kompletnie źle oceniam akcje Cellular Goods?

Chciałbym poznać Waszą opinię i dlaczego tak myślicie.

Dziękuję za Wasze komentarze!

Wszelkie informacje podane przeze mnie nie stanowią porad ani rekomendacji, lecz wyłącznie subiektywną opinię. Nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne szkody.
Wszystkie informacje są bez gwarancji.

Napisany przez Dante
Czy kilka lat temu nie mieliśmy już fali akcji związanych z konopiowymi, gdzie wiele akcji na początku gwałtownie wzrosło, aby potem całkowicie spaść i utknąć bez istotnego ruchu? Co jest tym razem inne?

Napisany przez 2utopus
To jest zaledwie 1 miesiąc na giełdzie - otwarcie kursu 5 pensów/cents wzrósł tymczasem do 30 pensów/cents i obecnie wynosi około 15 ct.

Wyraźnie istnieje potencjał - ale jeśli przeczytasz tutaj:
https://www.finanzen.net/nachricht/a...stiert-9893454

Nie zainwestowałbym więcej niż niewielką kwotę luźnych pieniędzy ... ale można zacząć handlować w Neo-Brokera z relatywnie niskimi kwotami, bez konieczności płacenia wysokich opłat ... oczywiście, przy niskim wkładzie również zysk pozostaje stosunkowo niski - ale również ryzyko straty.

Napisany przez Marc2512
Dla mnie wygląda to jak tania próba promocji. Przedstawienie nowej rejestracji i nieznanej akcji jako Nowicjusz ma pytanie o akcje XXX

Napisany przez ADMCI4
Dante pisze:
Czy nie mieliśmy już kilka lat temu boomu na akcje związane z konopiowatością, gdzie wiele akcji najpierw gwałtownie wzrosło, aby następnie kompletnie spaść i pozostawać bez istotnego ruchu. Co tym razem jest inne?

Jeśli spojrzymy na większość akcji związanych z konopiami, zgadzam się z tobą. Jednak uważam, że boom na akcje związane z konopiami tamten czas był raczej modą (patrząc krótkoterminowo).
Jednak uważam, że ze względu na coraz większą legalizację konopi w ogóle pozostaje jeszcze wiele potencjału.
Ponadto można zauważyć w supermarketach coraz więcej napojów z ekstraktami konopnymi.

A ponieważ Cellular Goods jest jeszcze na początku swojej działalności, mogę sobie wyobrazić (nawet patrząc na inne firmy konopne), że firma ma duży potencjał wzrostu.

Zacytowano utopus

To nie ma nawet miesiąca na giełdzie - a cena otwarcia 5 pensów / centów wzrosła tymczasowo do 30 pensów / centów i obecnie wynosi około 15 centów.

Wygląda na to, że istnieje potencjał - ale jeśli czytam tutaj:
https://www.finanzen.net/nachricht/a...stiert-9893454

Nie zainwestowałbym tam dużo więcej niż niewielką sumkę... ale można zacząć inwestować w nowoczesnych brokerów o niskich kwotach, bez konieczności płacenia wysokich opłat... oczywiście przy niskim wkładzie zysk również pozostaje niewielki - ale straty również.

Dobrze, dziękuję za Twoją opinię.
Czyli może lepiej być ostrożnym i poczekać trochę?

Kiedy Twoim zdaniem można ocenić, dokąd zmierza sytuacja?
Po prostu jestem jeszcze zbyt niedoświadczony...

Zacytowano Marc2512

Dla mnie to wygląda jak tani prób pushowania. Nowa rejestracja i przedstawienie nieznanej akcji pod pretekstem nowicjusz ma pytanie dotyczące akcji XXX

Przeszukałem internet w poszukiwaniu różnych forów i trafiłem na to.

Warunkiem jest jednak rejestracja, aby móc tworzyć posty. Zatem będzie określony moment rejestracji, który miał miejsce wczoraj (co zostało przez Ciebie trafnie zauważone).

Wydaje się, że akcja nie jest nieznana. W przeciwnym razie nie byłoby o niej żadnych informacji (co zostało przez Ciebie mniej trafnie zauważone).

Twój zarzut, że jest to tani prób pushowania, muszę odrzucić.

Jestem dość pewien, że także Ty kiedyś zacząłeś jako początkujący.

Dlatego uprzejmie proszę Cię, abyś powstrzymał się od wypowiadania takich nieprawdziwych faktów.

Po prostu nie chcę nadmuchać się, jeśli mam tu niewłaściwe wyobrażenia i podejmuję niewłaściwe decyzje inwestycyjne. Dlatego chciałbym pozyskać inne opinie na ten temat.

Mam nadzieję, że będziemy mogli dyskutować merytorycznie na temat.

Napisany przez 2titan1981
Jako początkującemu można doradzić inwestowanie w akcje, które istnieją na rynku od dłuższego czasu i prawdopodobnie będą dalej się rozwijać, aby zrozumieć i ocenić całą otoczkę.....

Napisany przez 2utopus
Pytanie brzmi, czego chcesz dokonać - spekulacja z możliwością całkowitej utraty, ale także dziesięciokrotnym wzrostem kursu w ciągu najbliższych lat?
-> W takim razie może to być dobra opcja dla Ciebie.

Czy chcesz zainwestować swoje pieniądze w akcje długoterminowo, aby oszczędzać na projekt/cel, który ma nastąpić za ponad 10 lat, nie narażając się na zwiększone ryzyko strat - ale także z umiarkowanymi potencjalnymi wzrostami kursu, być może w wysokości 5-7% rocznie - to być może warto zainwestować raczej w szeroko zdywersyfikowany ETF.

Oczywiście jest to tylko moje prywatne zdanie, a nie rekomendacja inwestycyjna.

Napisany przez Marc2512
DeNice pisze:
Dzień dobry wszystkim,

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem początkującym na giełdzie.

Interesuje mnie Wasza ocena dotycząca akcji Cellular Goods Rg
ISIN: GB00BK964W87
WKN: A2QP71

Cellular różni się od innych firm CBD głównie tym, że w swoich produktach kannabinoidowych nie polega na konopiach, ale sięga po syntetycznie wytwarzane składniki w laboratorium. Startup założony w 2018 roku specjalizuje się z jednej strony w pielęgnacji skóry, a z drugiej w produktach, które stosowane miejscowo przyczyniają się do regeneracji sportowców.

(Źródło: https://www.finanzen.net)

Profil tego przedsiębiorstwa brzmi dla mnie dość interesująco. Zwłaszcza, że wierzę również w wzrost akcji związanych z konopiami w najbliższych latach.

Niemniej jednak (ze względu na moje braki doświadczenia) nie jestem w stanie ocenić, czy i jakie potencjał tkwi w tej firmie.
Czy możliwe jest, że przedsiębiorstwo to - patrząc w dłuższej perspektywie - osiągnie znacznie wyższe kursy?

Patrząc na inne akcje związane z konopiami, ich kursy z czasem znacznie wzrosły.

Czy przypadkiem nie oceniam akcji Cellular Goods całkowicie błędnie?

Interesuje mnie Wasza opinia i dlaczego tak myślicie.

Dziękuję za Wasze wpisy!

Wszelkie informacje podane przeze mnie nie stanowią ani porady ani rekomendacji, a jedynie subiektywnej opinii.
Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności odszkodowawczej.
Wszystkie informacje bez gwarancji.

Dziękuję za wyłączenie odpowiedzialności odszkodowawczej

Teraz na poważnie.

1. istnieje wiele firm m.in. w USA i Kanadzie, które masowo dominują rynek zarówno produktami THC, jak i jego przyjacielem CBD. Tilray itp.
2. CBD / THC jest m.in. tak popularne, ponieważ opiera się na Matce Naturze i stanowi alternatywę dla chemii. Dlatego produkcja syntetyczna nie jest tu imho pomocna
3. Brexit w chwili obecnej jest bardzo niekorzystny dla eksportu z GB. Tylko rynek krajowy jest w tej chwili cienki dla każdej firmy na wyspach...

Ja również inwestuję w akcje związane z konopiami. Spróbuj rozejrzeć się w USA lub ewentualnie w Kanadzie (np. Aleafia). PS: Istnieje również fundusz związany z konopiami.

Moje 2 grosze w ramach swobody wypowiedzi w D. Brak rekomendacji do działania!

Ale jeszcze raz: Zdecydowanie warty zakładu.

PS: Bez Bruna nie wypowiem się więcej

świeć dalej, szalony diament

Napisany przez ADMCI4
Marc2512 pisze:
Dziękuję za wyłączenie roszczeń odszkodowawczych.

Teraz poważnie.

1. istnieje wiele firm, między innymi w USA i Kanadzie, które dominują na rynku zarówno produktami z THC, jak i jego przyjacielem CBD. Tilray itp.
2. CBD / THC są m.in. tak popularne, ponieważ odwołują się do matki natury i uchodzą za alternatywę dla chemii. Dlatego produkcja syntetyczna nie jest tu moim zdaniem pomocna.
3. Brexit jest obecnie bardzo niekorzystny dla eksportu z Wielkiej Brytanii. Tylko rynek krajowy jest w tej chwili bardzo ograniczony dla każdej firmy z wyspy...

Jestem również zaangażowany w akcje związane z konopiowymi. Sprawdź sytuację w USA lub być może w Kanadzie (np. Aleafia). PS: Istnieje także fundusz konopny.

Moje 2 grosze w ramach wolności słowa w D. Brak zaleceń inwestycyjnych!

Ale powtórzę: Warto zaryzykować.

PS: Bez Bruno nie powiem więcej.

błyszczcie dalej, szalone diamenty

Twoje punkty 2. i 3. uważam za interesujące. Nie miałem tego kompletnie na uwadze.
W takim razie sprawdzę, czy mogę zaryzykować niewielką sumę.

Dziękuję wszystkim za wasze opinie!

Napisany przez 2titan1981
Kto gra, przegrywa. Dlatego należy najpierw przyjrzeć się klasykom i kupować je na dłuższą metę, aby zrozumieć mechanizmy i określić własną tolerancję. Gra bez zastanowienia prowadzi do strat...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata