Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pomoc

Napisany przez Miriam223
Czy ktoś mógłby mi pożyczyć kwotę 3000 euro? Oczywiście zwróciłbym ją z odsetkami. Umowa o stosunkowo niskich ratach byłaby bardzo pomocna!!

Niestety w obecnej chwili absolutnie nie jestem w stanie uregulować moich rachunków i muszę polegać na pomocy takiej jak ta tutaj...

Proszę o pilny kontakt...

Napisany przez 2titan1981
To nie pomoże pójść do wierzycieli i uzgodnić harmonogram spłat. Skorzystaj z debetu. Zapytaj krewnych.

Czy masz jakieś zabezpieczenia, które można zrealizować?

Napisany przez 2tneub
Pracodawca to byłaby jeszcze jedna opcja.

Napisany przez 2utopus
Czy potrzebne są 3000 czy 4000€? Jeśli dotychczas nie ma dość pieniędzy na zapłacenie istniejących rachunków - skąd ma pochodzić dodatkowa gotówka na opłacenie dodatkowych rat?
Na ile miesięcy to wszystko ma być rozłożone? Na przykład, przy 12 miesiącach, 4000€ to już około 340€ miesięcznie - przy np. tylko 50€ mówimy już o ponad 8 latach.

Być może upadłość konsumencka jest rozwiązaniem? W każdym razie pójść do doradcy ds. zadłużenia - i przejrzeć istniejące umowy, czy są one jeszcze konieczne (abonamenty/czasopisma/itp.) czy można przejść na tańszą opcję (prąd/telefon/ubezpieczenia/itp.)

Napisany przez Miriam223
Od 2014 roku mam stałą pracę na pełny etat, a od 2013 roku mam również stałą pracę dorywczą, ale mimo wszystko zarabiam zbyt mało, żeby poradzić sobie z rachunkami z powodu licznych upomnień i odsetek za zwłokę!
Jest to około 3000€.

Chciałbym uregulować te należności, mam nadzieję, że ktoś pożyczy mi pieniądze. Niestety były to głupoty młodości, nieprzemyślane zakupy, i oto co się stało. Każdy może popełnić błąd.

Napisany przez 2tneub
Za osiem lat nie udało się spłacić grzechów młodości? Z czego miałyby być spłacane raty, skoro teraz pieniądze już nie wystarczają?

Napisany przez Dante
Może ta książka byłaby dla Ciebie interesująca.

Napisany przez Marc2512
Dante pisze:
Może ta książka byłaby dla ciebie.

https://www.amazon.de/die-Schulden-Z...s%2C182&sr=8-1

W takim razie ma 14,95€ więcej długów

Napisany przez Dante
To zależy od tego, co z tego zrobisz.

Jest jeszcze za wcześnie, żeby polecać tutaj Kommera lub Kostolanyego.

Napisany przez Miriam223
tneub pisze:
W ciągu 8 lat nie udało się spłacić grzechów młodości?
Skąd mają być opłaty, jeśli teraz pieniędzy nie wystarcza?

Mam pracę, w której nie zarabiam zbyt wiele, i nawet po ośmiu latach mi się jeszcze nie udało. Dlatego zwracam się o pomoc tutaj, a nie o komentarze takie jak Pana/Pani. Gdybym nie przemyślał wszystkiego i nie próbował, nie byłbym tutaj na tym forum. Proszę zatem oszczędzić nam swoje nie pomocne uwagi!

Napisany przez ZehWeh
Uzyskanie w ten sposób pieniędzy nie będzie możliwe, nie można zagwarantować żadnych zabezpieczeń. Jeśli nie możesz uregulować dotychczasowych rachunków, jak chcesz uregulować nowy kredyt?

Sam kiedyś, około 20 lat temu, byłem w podobnej sytuacji. Doszedłem do wniosku, że nigdy nie zostaniesz wolny od długów, biorąc nowe długi. To tylko odkłada osobiste bankructwo! Nie wiem, jakie są twoje koszty domowe, ale z mojego doświadczenia wiem, że obniżając wydatki do absolutnego minimum, nie zdajesz sobie sprawy, ile pieniędzy zostaje. Ale trzeba podjąć twardą decyzję i to przez miesiące!

Jeśli zdarza ci się, że otrzymujesz zarobek, a pierwszego dnia miesiąca konto jest już puste, bo czynsz/prąd itp. pochłaniają wszystko, w zasadzie już coś jest nie tak! Hasło: Żyć ponad stan.

Mówisz, że nie możesz opłacić rachunków ze względu na wysokie odsetki. Jak wysokie mogą być te odsetki za zwłokę? Odsetki za zwłokę mogą wynosić maksymalnie 5% ponad stopę bazową, czyli obecnie maksymalnie 4,12% odsetek za zwłokę + opłaty za monity są rozsądne w wysokości 5-10€. Przy 3000€ to byłoby 10€ odsetków miesięcznie + opłaty za monity.

Wizyta w poradni ds. zadłużenia byłaby prawdopodobnie najlepszym rozwiązaniem, zwłaszcza jeśli przez 8 lat nie udało ci się tego samodzielnie uregulować! Mogą również negocjować między tobą a wierzycielami, abyś mógł spłacać rachunki w małych ratach!

Napisany przez Finanzen-2018
Cześć, tutaj nie możesz oczekiwać pomocy. Zazwyczaj otrzymujesz odpowiedzi od jakichś mądrych ludzi, którzy mają za dużo czasu wolnego i bawią się twoją sytuacją..

Napisany przez volltilger
@Finanzen-2018: Dokładnie tak jest, hähä. Mogę, ale nie będę.

Napisany przez ZehWeh
[cytat=pełny spłacacz]
@Finanse-2018: Dokładnie tak to wygląda, hehe. Mogę, ale nie będę.
[/cytat]
Nie spędziłem większości mojego życia pilnując swoich finansów, tylko po to, żeby potem oddawać oszczędności ludziom, którzy tego nie robią!

Napisany przez 2tneub
Finanzen-2018 pisze:
Cześć, tutaj nie możesz oczekiwać pomocy. Zazwyczaj dostajesz odpowiedzi od jakichś mądrych ludzi, którzy mają za dużo wolnego czasu i bawią się twoją sytuacją..

Mówi ten, co co trzy miesiące pojawia się tutaj z inną bajką.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Miriam223 pisze:
Czy ktoś mógłby pożyczyć mi kwotę 3000 euro? Oczywiście zwrócę ją z odsetkami. Umowa spłaty w dość niskich ratach byłaby bardzo pomocna!! Niestety w tej chwili absolutnie nie jestem w stanie opłacić swoich rachunków i muszę polegać na takiej pomocy... Proszę o pilny kontakt...

Witaj Miriam, w rzeczywistości najprostszym sposobem byłoby skontaktowanie się z wierzycielami i bezpośrednie uzgodnienie spłaty w ratach. Zazwyczaj są wdzięczni za możliwość odzyskania swoich pieniędzy w ten sposób. Ponadto po prostu, po 7 latach byłabyś wolna od długów po prywatnej upadłości. Jaka jest Twoja miesięczna pensja netto?

Napisany przez Sparquote
Finanzen-2018 pisze:
Cześć, tutaj nie możesz liczyć na pomoc. Zazwyczaj otrzymasz odpowiedzi od ludzi, którzy są zbyt mądrzy i mają zbyt wiele czasu wolnego, aby rozerwać się na twojej sytuacji.

Zasadne pytanie dotyczące osoby łańcuchowej, jak sobie wyobraża zwrot pieniędzy, jeśli teraz nie ma już wystarczająco pieniędzy, aby opłacić zaległe rachunki, nie ma nic wspólnego ani z nadmiarem czasu wolnego, ani z rozbawianiem się. Być może Miriam jeszcze raz przemyśli swoją sytuację i znajdzie inne rozwiązanie niż publikowanie prośby o jałmużnę.
Dobrym początkiem byłoby prowadzenie książki budżetowej i nie wydawanie więcej pieniędzy niż się zarabia. Dodatkowo polecam skorzystanie z porady dla zadłużonych.

Napisany przez 2utopus
Herrmueller pisze:
Po 7 latach prywatna upadłość bez długów.

Teraz trwa tylko 3 lata : https://www.finanztip.de/verbraucherinsolvenz/

Jesteś i zostaniesz gadulcem.. Biedny świat..

To jest naprawdę świetna platforma. Czy wszyscy tutaj pracują jako doradcy finansowi (DVAG), bo mają za dużo wolnego czasu ???

Napisany przez 2titan1981
Przynajmniej wynagrodzenie wystarczające na pokrycie wydatków, niezależnie od tego, czy pracuje się na pełen etat, w niepełnym wymiarze godzin, czy wcale. Ale mogłabyś jej pożyczyć pieniądze, przynajmniej ktoś by pomógł.... a ty nawet tego nie robisz, co gorsza, nie jesteś w stanie nawet udzielić rad....

Napisany przez Alex [CryptoMod]
utopus pisze:
Trwa teraz tylko 3 lata: https://www.finanztip.de/verbraucherinsolvenz/

Tak, chodziło mi raczej o przeszłość..... ponieważ od 2014 roku, jak ja to właściwie przeczytałem, próbuje spłacić wszystko....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata