Uzyskanie w ten sposób pieniędzy nie będzie możliwe, nie można zagwarantować żadnych zabezpieczeń. Jeśli nie możesz uregulować dotychczasowych rachunków, jak chcesz uregulować nowy
kredyt?
Sam kiedyś, około 20 lat temu, byłem w podobnej sytuacji. Doszedłem do wniosku, że nigdy nie zostaniesz wolny od długów, biorąc nowe długi. To tylko odkłada osobiste bankructwo! Nie wiem, jakie są twoje koszty domowe, ale z mojego doświadczenia wiem, że obniżając wydatki do absolutnego minimum, nie zdajesz sobie sprawy, ile pieniędzy zostaje. Ale trzeba podjąć twardą decyzję i to przez miesiące!
Jeśli zdarza ci się, że otrzymujesz zarobek, a pierwszego dnia miesiąca
konto jest już puste, bo czynsz/prąd itp. pochłaniają wszystko, w zasadzie już coś jest nie tak! Hasło: Żyć ponad stan.
Mówisz, że nie możesz opłacić rachunków ze względu na wysokie odsetki. Jak wysokie mogą być te odsetki za zwłokę? Odsetki za zwłokę mogą wynosić maksymalnie 5% ponad stopę bazową, czyli obecnie maksymalnie 4,12% odsetek za zwłokę + opłaty za monity są rozsądne w wysokości 5-10€. Przy 3000€ to byłoby 10€ odsetków miesięcznie + opłaty za monity.
Wizyta w poradni ds. zadłużenia byłaby prawdopodobnie najlepszym rozwiązaniem, zwłaszcza jeśli przez 8 lat nie udało ci się tego samodzielnie uregulować! Mogą również negocjować między tobą a wierzycielami, abyś mógł spłacać rachunki w małych ratach!