- pt sty 02, 2009 9:06 pm
Witajcie wszyscy,
Jestem nowicjuszem na tym forum i mam nadzieję otrzymać tutaj kilka interesujących i pomocnych wskazówek.
W roku 2007 odziedziczyłem znaczną sumę pieniędzy. Po zakończeniu wszystkich spraw biurokratycznych, poszukuję odpowiednich (bezpiecznych) i jak najbardziej dochodowych form inwestycji. W roku 2008 przepychałem swoje pieniądze z jednego rachunku oszczędnościowego na kolejny, co przyniosło mi przyjemny zysk z odsetek, ale długoterminowo jest to mało satysfakcjonujące.
Przeanalizowałem różne możliwości inwestycji, ale ostatecznie zawsze byłem niezdecydowany.
A więc, co sądzicie, co jest właściwe? Gdzie lub w co należy zainwestować? Co oprócz rachunku oszczędnościowego i lokaty jest interesujące?
Krótko o mnie: Siebie samą oceniam jako inwestora o niskim ryzyku (akcje? Już mam, ale złe), ale jestem gotowa ulokować swoje pieniądze długoterminowo lub zainwestować, jeśli stopy zwrotu będą odpowiednie (fundusze nieruchomościowe? Inwestycje ekologiczne?). Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji o mnie i moim stylu inwestowania, zapytaj!
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, które ktoś może mi dać. Cieszę się również z pozytywnych i negatywnych doświadczeń.
Życzę wam wszystkim miłego weekendu...
Kathi