Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestować, ale w co?

Napisany przez DieKathi
Witajcie wszyscy, Jestem nowicjuszem na tym forum i mam nadzieję otrzymać tutaj kilka interesujących i pomocnych wskazówek. W roku 2007 odziedziczyłem znaczną sumę pieniędzy. Po zakończeniu wszystkich spraw biurokratycznych, poszukuję odpowiednich (bezpiecznych) i jak najbardziej dochodowych form inwestycji. W roku 2008 przepychałem swoje pieniądze z jednego rachunku oszczędnościowego na kolejny, co przyniosło mi przyjemny zysk z odsetek, ale długoterminowo jest to mało satysfakcjonujące. Przeanalizowałem różne możliwości inwestycji, ale ostatecznie zawsze byłem niezdecydowany. A więc, co sądzicie, co jest właściwe? Gdzie lub w co należy zainwestować? Co oprócz rachunku oszczędnościowego i lokaty jest interesujące? Krótko o mnie: Siebie samą oceniam jako inwestora o niskim ryzyku (akcje? Już mam, ale złe), ale jestem gotowa ulokować swoje pieniądze długoterminowo lub zainwestować, jeśli stopy zwrotu będą odpowiednie (fundusze nieruchomościowe? Inwestycje ekologiczne?). Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji o mnie i moim stylu inwestowania, zapytaj! Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, które ktoś może mi dać. Cieszę się również z pozytywnych i negatywnych doświadczeń. Życzę wam wszystkim miłego weekendu... Kathi

Napisany przez ADMCI4
Cześć Kathi, mam podobną sytuację jak Ty. Od 2 lat zastanawiam się, gdzie bezpiecznie ulokować pieniądze. Obecnie moje pieniądze są ulokowane w Diba do lipca 2009 roku z oprocentowaniem 5,00% (konto terminowe). Ponieważ muszę spłacić kredyt na Dom do 2013 roku, nie mogę ryzykować. Jednocześnie chcę jednak dobrze ulokować pieniądze. konto terminowe jest bezpieczne; inną bezpieczną opcją inwestycji są bony skarbowe. Nie mam jednak z nimi doświadczenia. Więcej informacji na temat bonów skarbowych tutaj: Bundesschatzbriefe - Bundesrepublik Deutschland Finanzagentur GmbH Pozdrowienia Hansi

Napisany przez bankchef
to samo problem mnie też dotyczy. Na urodziny od rodziców otrzymałem pewną sumę pieniędzy i ponieważ w najbliższym czasie nie muszę podejmować większych inwestycji, zastanawiam się, co z nimi zrobić. Szukając w Google, natknąłem się na to: Solar Millennium AG Die Anleihe. Wydaje mi się, że ta oferta jest interesująca, zwłaszcza że można zacząć inwestować już od 1000€, a pieniądze są związane tylko na 5 lat. Moim problemem jest teraz to, czy ta inwestycja jest bezpieczna, ponieważ zawsze istnieje możliwość, że firma zbankrutuje, a wtedy moje pieniądze zostaną stracone. Co o tym myślicie? Czy ktoś kiedyś słyszał o firmie Solar Millennium AG i czy to solidna firma? Jestem nadal zdezorientowany, czy powinienem im powierzyć część moich pieniędzy

Napisany przez chartanalyser
Jeśli ktoś dysponuje większą sumą pieniędzy, powinien ją podzielić. Moim zdaniem ważne jest również, aby nie polegać zbyt mocno na opiniach innych. Opinie innych są istotne, ale jeśli chcesz pomnożyć swoje pieniądze, powinieneś sam podejmować decyzje. Osoby posiadające mniejsze kwoty, których potrzebują, powinny inwestować bezpiecznie. Osoby dysponujące większymi kwotami mogą zainwestować część w bardziej ryzykowne działania, a większość w bezpieczne transakcje. Istnieje wiele różnych opinii na ten temat. Na przykład jestem przekonany, że hedging dachowy jest bezpieczniejszy niż fundusz akcyjny (o ile wybierze się odpowiedni). Inwestowanie w fundusz zawsze jest bezpieczniejsze niż inwestowanie w pojedynczą firmę. Ważne jest, aby nie polegać na innych. Moim zdaniem ważne jest wyrobienie sobie własnej opinii. Słuchajcie wielu różnych opinii i traktujcie swoje pieniądze jak kartę kredytową! Nie oddaje się jej po prostu komuś innemu. Pozdrowienia chartanalyser

Napisany przez Andreas
Cześć Kathi, Twoje zmartwienie jest naprawdę wyzwaniem, z którym codziennie się mierzę. Mogę polecić Ci naśladowanie tych bardzo bogatych w kwestii inwestycji. Od lat preferują oni niezależnych od banków zarządców majątkiem o dopuszczeniu państwowym, inwestując głównie w aktywa rzeczowe i strategie zarządzania majątkiem o niskim ryzyku strat. Potencjalne zyski szacowane są tu na poziomie 3-6% rocznie. Dołączyłem do tej wiadomości dwie tabele przedstawiające strategie zarządzania o niskim ryzyku. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na ten temat, możesz śmiało wysłać mi maila na andreas.glogger@vermoegensverwaltung-europa.com. Życzę Ci wszystkiego najlepszego i powodzenia. Ciao. Andreas

Napisany przez JuergenB
Na średnio- i długoterminowe inwestycje kapitałowe (od około 2 lat) bardzo dobrze nadają się udziały. Zwłaszcza teraz, w czasach niskich stóp procentowych w standardowych ofertach dużych dostawców, zawsze można znaleźć lukratywne propozycje. Nawet konserwatywni inwestorzy, którzy przykładają dużą wagę do zabezpieczenia kapitału, znajdą tutaj coś dla siebie. Istnieją dostawcy oferujący tzw. udziały partycypacyjne (uczestniczy się tylko w zyskach) i dzięki niskiemu ryzyku mogą zabezpieczyć kapitał do gwarancji państwowej.

Napisany przez finanzIgor
Cześć forumowicze. Chciałbym podzielić zbiory. Czy kiedykolwiek myśleliście o inwestowaniu w prywatne pożyczki??!! Metale szlachetne, obligacje korporacyjne, obligacje firmowe to wszystko gówno...ryzykowne i praktycznie bez zysku.... Federalne papiery wartościowe są najbezpieczniejsze, ale mają bardzo niski zysk... Pożyczanie pieniędzy prywatnym osobom...wtedy wiesz dokładnie gdzie pieniądze są i ile inni na tym zarabiają...czyli tylko 1%! Zalety dla inwestorów: -do 15% zysku, lepiej niż w każdym banku -zaufane certyfikaty zabezpieczeń -jeśli ktoś nie zapłaci, zostanie bezpłatnie skontaktowane biuro windykacyjne i odzyska twoje pieniądze -ryzyko niższe niż przy akcjach, funduszach itp...(ostatnio widziałeś, ja np. straciłem 45% w moich funduszach...kilka setek euro poszło! a to były najbezpieczniejsze fundusze w jednym z dużych banków!) -nie wspierasz żerujących banków! -naprawdę pomagasz ludziom Jestem tam zarejestrowany, jest naprawdę świetne. Jest także reklamowane w telewizji... Zarejestruj się za pomocą tego linku i otrzymasz 25 euro na swoje konto inwestora! auxmoney.com Rejestracja jest darmowa...obserwujcie przez jakiś czas, co się tam dzieje, komunikujcie się z inwestorami i kredytobiorcami, aby zwiększyć bezpieczeństwo! I jeszcze jeden wskazówka: lokujcie swoje pieniądze tylko u osób mających certyfikaty, i nigdy nie inwestujcie wszystkiego u jednej osoby, lepiej rozłożyć pieniądze na kwoty 50-100 euro....wtedy ryzyko będzie bardzo niskie! Pozdrowienia igor

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata