Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Kupić częściową własność?

Napisany przez thekris
Cześć wszystkim,

dużo nowego w nowym roku.

Mieszkania idą - zrobiłem już maksymalne dodatkowe spłaty kredytu za 21 rok dzięki małemu spadkowi

Moja mama chyba przekaże mi jeszcze w tym lub następnym roku 4 mieszkania, a ja mam jeszcze 2,37 euro

Teraz moje pytanie, mój kumpel chce kupić samochód i chce sprzedać swoją część domu z kilkoma mieszkaniami

Cena jest śmiesznie niska (według ekspertyzy) i jego ciotka też chce pozbyć się swojej części za tę samą cenę

Dom jest całkowicie opróżniony pomimo świetnej lokalizacji i nikt z rodziny nie ma kasy, aby go wykończyć - czy lepiej kupić udziały i po prostu je zostawić, czy lepiej trzymać się z dala?

Jestem o 55 lat młodszy od tych dwóch innych właścicieli... i nikt z rodziny nie rozmawia z kimś spoza rodziny.

Napisany przez 2utopus
Osobiście nie kupiłbym procentowego udziału w domach - być może całe mieszkania - ale jeśli są one wynajęte, to nie ma dochodów, a koszty i tak występują.
Jeśli dodatkowo nie można dojść do porozumienia z innymi właścicielami w spółdzielni, może to być bardzo niekorzystne.
Kiedy coś wydaje się być bardzo tanie, zazwyczaj ma to swoje powody.

Napisany przez 2titan1981
Jeśli mieszkania nie zostały podzielone ostrożnie, kłopoty są nieuniknione, jeśli jeszcze ich nie ma. Trzymaj się z dala. Wspólnoty mieszkaniowe stanowią również zagrożenie, nawet jeśli mieszkania są rozdzielone ostrożnie, ponieważ nagle pojawiają się koszty, nad którymi większość postanowiła. Remont dachu itp. Byłoby interesujące, gdyby można było nabyć od razu ponad 50% i w konsekwencji móc decydować o tym, co zostanie zrobione, a przede wszystkim o tym, co nie...

Oczywiście w takiej sytuacji również można by było zostać obciążonym kwotą przekraczającą 50%, jeśli opłaty za utrzymanie budynku, które zazwyczaj są oszczędzane, nie wystarczą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata