Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Tania polisa na życie dla zabezpieczenia żony i dzieci.

Napisany przez ADMCI4
Moja żona i ja kupiliśmy Dom cztery lata temu. Mieszkamy tam z naszymi dziećmi (5 i 3 lata). Ponieważ moja żona pracuje tylko na część etatu od narodzin dzieci, jestem głównym żywicielem rodziny. Ze względu na nasze wydatki, nie mamy dużych środków finansowych, aby wykupić wysokie ubezpieczenie na życie. Niemniej jednak chciałbym zabezpieczyć żonę i dzieci w taki sposób, że w przypadku mojej przedwczesnej śmierci mogliby nadal posiadać Dom i mieć zapewnione utrzymanie. Jakie tanie możliwości mam do dyspozycji? Dziękuję! Bert K.

Napisany przez PI112
Cześć Bert, w twoim przypadku odpowiednim rozwiązaniem jest ubezpieczenie na wypadek ryzyka. Składki w tym przypadku są dość przystępne. Jednak nie powinieneś zaniedbać ubezpieczenia od niezdolności do pracy, ponieważ po co najlepsze ubezpieczenie na wypadek ryzyka, jeśli nie będziesz mógł wykonywać swojej pracy (ryzyko niezdolności do pracy jest znacznie większe niż ryzyko śmierci). Jeśli podasz mi dokładniejsze informacje, chętnie przeprowadzę dla Ciebie obliczenia, abyś mógł zobaczyć, na co się przygotować pod względem składek. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Karl117
Cześć, to czego potrzebujesz, to ubezpieczenie na życie. Istnieją tu ogromne różnice, zwłaszcza w cenie. Radzę Ci przeprowadzić niezależne porównanie ubezpieczeń. Dzięki temu zobaczysz, które ubezpieczenia są tanie. Zazwyczaj ubezpieczyciele bezpośredni oferują korzystne ceny. Musisz jednak uważać, ponieważ podczas składania wniosku będziesz musiał odpowiedzieć na pytania dotyczące zdrowia. Tutaj ubezpieczyciele bezpośredni potrafią dość mocno przyłożyć.

Napisany przez ProperSoul
Można się tylko zgodzić z moimi dwoma poprzednikami. Dla Ciebie najważniejsze jest ubezpieczenie na życie. Jednak nie mogę Ci powiedzieć, gdzie powinieneś je zawrzeć. Spróbuj porównać oferty online na stronie https://www.321versicherung.de i przeczytaj kilka recenzji na stronach Ciao.de lub Buylando.de dotyczących różnych towarzystw ubezpieczeniowych. Następnie poproś o oferty od kilku firm ubezpieczeniowych. Mam nadzieję, że trochę Ci pomogłem. Pozdrowienia ProperSoul

Napisany przez ADMCI4
Bert.K. pisze: Moja żona i ja kupiliśmy Dom cztery lata temu. Mieszkamy tam z naszymi dziećmi (5 i 3 lata). Ponieważ moja żona pracuje tylko na część etatu od urodzenia dzieci, jestem głównym żywicielem rodziny. Z uwagi na nasze wydatki nie mamy dużych środków finansowych, aby wykupić wysokie ubezpieczenie na życie. Niemniej jednak chciałbym zabezpieczyć swoją żonę i dzieci w taki sposób, aby w przypadku mojej przedwczesnej śmierci mogły nadal utrzymać Dom i mieć zapewnione środki do życia. Jakie tanie opcje mam do wyboru? Dziękuję! Bert K.
Najprostszym i prawdopodobnie najtańszym rozwiązaniem wydaje mi się wykupienie ubezpieczenia na życie zabezpieczającego od ryzyka. Kosztuje tylko kilka euro miesięcznie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata