- czw kwie 22, 2021 12:04 pm
Może ktoś tutaj polecić, które banki są dobre i korzystne dla prowadzenia konta giełdowego? A na co jeszcze trzeba zwrócić uwagę przy wyborze?
Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
titan1981 pisze:
Po prostu zapytaj Bruna, on najlepiej to wie.
pisze:
Ja, ja Titan1986,
brak uprawnień w kieszeni, ale chce doradzać i w końcu rozprowadzać puste frazesy.
Większość i tak nie ma pojęcia ani o podstawach zarządzania, ani o tym, kto reprezentuje ich interesy!
W zasadzie wszystkie banki działają wyłącznie w interesie własnym, bez względu na to, czy są to banki stacjonarne czy internetowe. Wszyscy działają według zasad, ustawy KWG!
Jak pisze flatex w swoim komunikacie logowania małymi literami: Uwaga 74,x % klientów traci pieniądze!
Co oznacza, że 3 z 4 klientów na koniec roku mają mniej majątku, niż gdyby tylko oszczędzali bez procentów!
Kto wie, jakie są stopy procentowe na swoim koncie lub karcie kredytowej? To pierwsza wielka niewiadoma w grze! Ale ja wiem, że Sparkasse pobiera 11% w skali roku, a dostawca kart kredytowych 16,5% w skali roku.
Nie trzeba robić tego bardziej skomplikowanym.
Jeśli byś wziął pożyczkę w wysokości 10,000 € od Sparkasse, w ciągu roku zapłaciłbyś 1,100 € odsetek.
Jeśli byś wziął pożyczkę w wysokości 10,000 € korzystając z karty kredytowej, w ciągu roku zapłaciłbyś 1,650 € odsetek.
Pokaż mi teraz spółkę akcyjną, która wypłaca rocznie od 11 do 16,5% dywidend, tylko po to, aby spłacić odsetki! Ale czekaj, odsetki nie mogą być odliczone od podatku, a straty z tytułu sprzedaży opcji lub upadku emitentów akcji mogą być zrekompensowane tylko z takimi samymi zyskami.
Kto ponosi tutaj ryzyko? Dokładnie, głupi nabywca!
Większość ludzi i tak nigdy nie zrozumie, dlaczego nigdy nie staną się bogaci! Jeśli nigdy nie zrozumieją tego obliczenia powyżej.
Ponieważ większość ludzi nie rozumie, że zyski z tytułu wzrostu kursów nie są wpływami, a wzrost kursów obniża zwrot z inwestycji do praktycznie 0,x% i sprawia, że finansowanie kredytowe staje się działalnością stratową.
Najlepszym przykładem jest chyba Tesla
tneub pisze:
Co trzeba było wypalić, żeby wypowiadać takie bzdury? Tutaj są pomieszane rzeczy, które nie mają ze sobą nic wspólnego.
Punkt 1
Podaj źródło dla tych 74,9%, a potem przeczytaj o co chodzi. Prawdopodobnie chodzi o wysokie ryzyko inwestycji, takich jak kontrakty CFD, a nie akcje, fundusze czy ETF.
Punkt 2
Co mają akcje wspólnego z kartami kredytowymi?
Na resztę nie mam czasu, żeby ciągle odpierać twoje głupoty.
Czy certyfikaty były w loterii, czy kupiłeś je na czarnym rynku w Polsce, czy po prostu jesteś na takim poziomie?
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata