Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Nowy kredyt pomimo wcześniejszych trudności finansowych

Napisany przez ADMCI4
Kilka lat temu moja sytuacja finansowa nie była najlepsza. Moje konto osobiste często miało problemy z nieudanymi obciążeniami i innymi kwestiami finansowymi. Było mi również bardzo trudno wówczas uregulować spłatę istniejącego wtedy kredytu. Obecnie moja sytuacja finansowa się ustabilizowała i chciałbym złożyć wniosek o nowy kredyt z okazji zmiany mieszkania. Istnieje możliwość, że bank dowie się o moich wcześniejszych trudnościach, a jeśli tak, czy mimo wszystko mam szansę otrzymać kredyt? Pozdrowienia, Tausendsassa

Napisany przez MThiemann
Dzień dobry, to zależy od tego, czy w przeszłości zaległe płatności zostały zarejestrowane w Schufa, czy też nic nie jest widoczne w rejestrze Schufa. W Państwa przypadku zalecam złożenie wniosku o własne informacje w Schufa (na stronie schufa.de lub meineschufa.de). Kosztuje to jednorazowo 7,80 EUR obecnie i zostanie wysłane do Państwa pocztą. Jeśli nie ma tam informacji o wcześniejszych nieuregulowanych płatnościach, to nowe zaciągnięcie kredytu powinno być możliwe w zależności od Państwa sytuacji finansowej. Zachęcam do skorzystania z naszego kalkulatora porównywania online na: Baufiservice24 Pozdrawiam serdecznie M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Tausendsassa pisze: Kilka lat temu moja sytuacja finansowa nie była najlepsza. Na moim koncie osobistym często pojawiały się niedowiedziane obciążenia i inne problemy. Bardzo trudno było mi wówczas spłacić moją wówczas istniejącą pożyczkę w sposób należyty. Obecnie moja sytuacja finansowa się ustabilizowała i chciałbym złożyć wniosek o nową pożyczkę z okazji zmiany mieszkania. Czy istnieje możliwość, że bank dowie się o moich wcześniejszych trudnościach, a jeśli tak, czy mimo wszystko mam szansę na otrzymanie kredytu? Pozdrowienia, Tausendsassa
To zależy od tego, jak dawno te trudności miały miejsce. Zasadniczo są one początkowo zapisane w bazie danych Schufa i dostępne dla wszystkich banków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata