Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Wniosek o zasiłek do urzędu skarbowego?

Napisany przez icestorm666
Cześć, Mam następujący problem: Byłem samozatrudniony od połowy 06 - do połowy 07. Firma nie radziła sobie najlepiej. Ogólnie rzecz biorąc, wydatki były większe niż przychody. Miesięcznie składałem zaliczki na podatek VAT. Niestety teraz ... Teraz urząd skarbowy chce otrzymać zeznania podatkowe za działalność samozatrudnienia w latach 06 i 07. · Za 06 zostałem już oszacowany na 0 €. Jednak grozili, że będzie gorzej, ale jeszcze nic nie zrealizowali. W okresie samozatrudnienia nie miałem żadnych pracowników, byłem tylko małą firmą. Problem w całej sprawie polega na tym, że doradca podatkowy chce maksymalnie 600 € za obie deklaracje, czego absolutnie nie mogę sobie teraz pozwolić. Próbowałem zrobić to sam, ale zupełnie mi to nie wychodzi. Próbowałem różnych programów, ale jakoś nic z tego nie wychodzi. Moje księgi rachunkowe z tamtych lat są również tylko w 70% kompleksowe i absolutnie nie widzę wyjścia, jak to wszystko ogarnąć. Odsuwanie sprawy w czasie nie wchodzi w grę, przekroczyłem wszystkie terminy. Mam na myśli, że ostatecznie będzie to nawet lepiej dla urzędu skarbowego, jeśli nie musiałbym tego składać, bo dochody były niskie. I teraz pojawia się pytanie, czy nie mogę im po prostu przedstawić moich ksiąg i czy oni nie powiedzą „Tak, wszystko gra, do widzenia”. Na pewno nie będzie tak prosto, ale czy istnieje rozwiązanie dla takich sytuacji, czy jestem zmuszony zadłużać się na dalszą drogę ze względu na sytuację faktyczną, na przykład u doradcy podatkowego. Oczywiście oferuje mi on płatności ratalne w wysokości 100 € miesięcznie, ale nawet tego nie jestem w stanie sobie pozwolić. Ostatecznie musiałem zlikwidować swoją działalność z powodu złej sytuacji finansowej. Przysiągłem sobie, że nigdy więcej nie przyjmę usługi, której nie mogę opłacić. Może macie jakieś rozwiązanie, co można zrobić w tej sytuacji. Z góry dziękuję za wszelkie rady. Z najlepszymi pozdrowieniami Marvin

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata