Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Podatek od dochodów kapitałowych, kilka kont - Urząd Skarbowy nie chce pomóc.

Napisany przez Syro
Cześć wszystkim,

napisałem do Urzędu Skarbowego, że muszę odpowiedzieć na kilka pytań, aby wypełnić swoje zeznanie podatkowe w sprawie podatku od wynagrodzenia. Pracuję z programem do oszczędzania podatków od Buhl.

Po otrzymaniu odpowiedzi na 5 pytań, dostałem informację, że nie można mi pomóc przy moim programie podatkowym, co jednak w jakiś sposób nie było odpowiedzią na moje pytanie i nie odniosło się do mojego konkretnego problemu.

Dlatego teraz zwracam się do społeczności ze swoimi pytaniami, ponieważ nie wiem, jak inaczej mogę je przedstawić. Jak widzicie, jestem nowicjuszem i wypełniam swoje zeznanie podatkowe po raz drugi... wcześniej miałem tylko jeden rachunek maklerski i wszystko wydawało mi się logiczne.

Będę wdzięczny za pomoc.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam,

Fabian

Re: Podatek od dochodów kapitałowych, kilka kont - Urząd Skarbowy nie chce pomóc.

Napisany przez 2tneub
Czego się spodziewasz? Czasami są to pytania dotyczące programu, na które urząd skarbowy nie może udzielić odpowiedzi. Poza tym doradztwo podatkowe jest zastrzeżone dla zawodów doradztwa podatkowego. Nawet tam urząd skarbowy prawdopodobnie nie udzieli informacji. Czy nie ma funkcji pomocy dostarczonej przez producenta programu?

Napisany przez Syro
Niektóre pytania, takie jak czy można dodać oświadczenia podatkowe z 3 depozytów i wprowadzić je do jednego formularza, powinny być możliwe do odpowiedzi, zwłaszcza dla urzędu skarbowego, dlatego liczyłem chociaż tutaj na pomoc. Podobnie pytania 2 i 3 z zrzutu ekranu (pierwsze 3 pytania nie dotyczą programu podatkowego). Czy nie będzie osób, które również mają kilka depozytów i używały któregoś z tych programów?

Program oferuje dodatkowe informacje, ale nic, co pomogłoby mi w moich pytaniach.

Na przykład pytanie 1 należy odpowiedzieć tak/nie. Moim zdaniem to wciąż nie jest porada...

Napisany przez peer
Więc ta program chyba się nie nadaje. U konkurencji oczywiście można podać kilka depozytów i kont.

Napisany przez 2titan1981
Sam program był ok, chociaż to teraz nieistotne. W tej chwili muszę skorzystać z usług doradcy podatkowego, zobaczymy, jak długo go jeszcze będę potrzebować... Czy korzystałeś kiedyś z Buhl?

Napisany przez 2utopus
Jak nazywa się program do rozliczeń podatkowych? Czy mają może stronę internetową z forum pomocy? A może mają adres e-mail do wsparcia?
W przeciwnym razie można także skorzystać z formularza Elster lub dołączyć do stowarzyszenia pomocy podatkowej.
Czy wykorzystałeś już pełną kwotę ulgi podatkowej 801+27 €? Przy uldze na oszczędności pracownicze, o ile mi wiadomo, brane jest pod uwagę dochodzenie do opodatkowania, a nie roczny dochód brutto.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata