Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestycje dla studentów

Napisany przez krash
Cześć wszystkim, od pewnego czasu zastanawiam się nad moją sytuacją finansową. Przyznaję, że jestem zupełnym nowicjuszem i praktycznie nie wiem nic na ten temat, ale pomyślałem, że trochę się dowiem. Więc: jak już wspomniałem, jestem studentem i miesięcznie po odliczeniu czynszu, jedzenia itp. mam ledwie 200€ na miesiąc (zmienny) do dyspozycji, które mogę miesięcznie ponownie wpłacać. W co powinienem zainwestować swoje pieniądze, aby wyciągnąć z takiej inwestycji jak najwięcej, być może nawet w dłuższym czasie? Jestem również gotów podjąć pewne ryzyko. Czekam na waszą odpowiedź. Pozdrowienia Krash

Napisany przez ProperSoul
Cześć, w obecnej sytuacji nie ryzykowałbym i zdeponowałbym pieniądze na rachunku oszczędnościowym w niemieckim banku internetowym. Tam możesz jeszcze otrzymać około 2-2,5% odsetek rocznie... Najlepiej sprawdź na www.finanzprodukte24.com w dziale Najlepsze konta oszczędnościowe... Nie ryzykuj lepiej. Zrób sobie przysługę... Pozdrawiam ProperSoul

Napisany przez StingRay68
Cześć Krash, niestety dostępnych jest zbyt mało informacji, aby móc zasugerować odpowiednią inwestycję. Ogólnie rzecz biorąc, im dłużej pieniądze mają czas na pracę, tym więcej zysku jest możliwe do osiągnięcia. Jeśli więc pieniądze muszą być zawsze dostępne w krótkim okresie, obecnie nie ma dobrego sposobu na inwestycje (spekulacje teraz wykluczam), który przyniósłby rozsądny zysk, ponieważ prawdopodobnie dostępna jest tylko stopa oszczędności wynosząca maksymalnie 200,00 euro miesięcznie, a nie ma kapitału początkowego. W takiej sytuacji, i z powodu sugestii, że pieniądze mogą być również inwestowane przez dłuższy okres czasu, zaleciłbym plan oszczędzania ratalnego. Takie oferty są dostępne prawie wszędzie, w bankach, firmach ubezpieczeniowych, funduszach itp. Jeśli jednak chodzi o opłacalne budowanie kapitału, nie jest konieczna krótkoterminowa dostępność pieniędzy, a jako student również trzeba uwzględnić pewną elastyczność w wysokościach oszczędności, to budowanie kapitału za pomocą udziałów jest warte rozważenia. Znam jednak tylko jednego dostawcę, który oferuje taki model dla drobnych inwestorów. Najlepiej zajrzyj na stronę Sparer-Gilde.net i porównaj ofertę z innymi dostawcami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata