Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: 2000 euro od osoby prywatnej

Napisany przez Susu
Dobry wieczór,
potrzebujemy wsparcia finansowego w wysokości 2500€ i chcielibyśmy spłacać to w ratach po 250€ miesięcznie.
Mój partner ma stałe zatrudnienie, a ja aktualnie jestem na urlopie rodzicielskim.

Napisany przez 2titan1981
Wykorzystaj następującą kolejność: skorzystaj z limitu debetowego, porozmawiaj z krewnymi, porozmawiaj z wierzycielami o płaceniu ratami - możecie płacić 250 € miesięcznie, skorzystaj z ramowego kredytu

Napisany przez 2utopus
I zastanów się, czy należy wybrać 2000 € czy 2500 € ... inaczej wydaje się to niespójne.

Napisany przez MJay
titan1981 pisze:
Korzystaj z następującej kolejności dostępu do konta, zapytaj krewnych, porozmawiaj z wierzycielami o płaceniu ratami, możecie płacić miesięcznie 250 €, skorzystaj z kredytu ramowego.

Może się zdarzyć, że jedna osoba ma złą historię kredytową, a druga jest na urlopie rodzicielskim. To już wystarczający powód, dla którego bank odmawia udzielenia kredytu. Być może nie ma w związku z tym dostępu do konta. Niekoniecznie chce się rozmawiać o takich sprawach z przyjaciółmi i krewnymi.

W moim przypadku sytuacja jest podobna. Byłam na urlopie macierzyńskim, obecnie dostaję zasiłek dla bezrobotnych i dopiero za miesiąc zaczynam pracę. Dodatkowo, moja historia kredytowa jest zła, ponieważ wszystkie wpisy zostały uregulowane dopiero w tym roku, i nie mogę znaleźć nikogo, kto chciałby mi pożyczyć 1.500 €.

Cytat użytkownika utopus

I zastanów się, czy powinno być to 2000 € czy 2500 €... w przeciwnym razie wydaje się to niezgodne z planem.

Oczywiście, masz rację.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata