Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Kontakt z bankami, kiedy pośrednikiem jest doradca finansowy.

Napisany przez RoyalTea
Kochana społeczności forum, właśnie zabieramy się do składania wniosku o finansowanie nieruchomości. Otrzymaliśmy/podczas procesu udzielania poradą od niezależnego doradcy finansowego, który także pracuje dla dużej banku. Ogólnie czujemy się dobrze doradzeni, jednak co mnie niepokoi, to fakt, że cała komunikacja ma odbywać się poprzez niego, co oznacza, że nasze numery telefonów zostały zamienione na Dummies (123456) w dokumentach wniosku, a podczas powiadomień od banku numery telefonów są zaciemniane. Powiedział mi zwięźle: Komunikacja ma po prostu iść poprzez mnie. Rozumiem, że może to być praktykowane w branży, aby nie stracić swoich klientów, jednak pochodzę z bardzo transparentnego zawodowo sektora, może dlatego jestem zbyt ostrożny? Po prostu brakuje mi doświadczenia w tej kwestii! Może możecie podzielić się swoimi doświadczeniami na ten temat i podzielić się nimi tutaj, bardzo bym się ucieszył! Dziękuję!

Napisany przez 2utopus
Także uważam to za dziwne - czy próbuje zapobiec temu, aby dzwonić samodzielnie, a następnie nie otrzymywać prowizji, gdy się go ominie?

Napisany przez RoyalTea
To byłby teraz także mój przypuszczenie, a może po prostu obawia się późniejszych transakcji, itp... Usłyszałem od znajomego z tego samego sektora, że jest to stosowane, aby oszczędzić klientowi reklamy bankowej itp... Poza tym mógłby nawet nie powinien przekazywać mi jednej wiadomości od banku, ponieważ osoba kontaktowa nie była przeznaczona dla końcowego klienta...

Wszystko to jakoś ma sens

Napisany przez Lars04
RoyalTea pisze:
To ustawione jest tak, aby uniknąć klientom reklam bankowych itp.

Myślę, że numery zostały tylko zamaskowane po drugiej stronie? W takim przypadku bank nadal ma Twoje dane, aby bombardować Cię reklamami. Czy numery również zostały zamaskowane dla banków?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć RoyalTea, tutaj potrzebna jest trochę więcej wiedzy tła, aby to ocenić. Czy moje podejrzenia są słuszne - że chodzi o doradcę finansowego pracującego samodzielnie w zakresie finansowania nieruchomości. Ten doradca ma biuro w dużym budynku należącym do banku? Ale doradca ten działa na zasadach HGB84, czyli jest samodzielny? Nawiasem mówiąc, z naszych kontaktów znamy samodzielnych doradców finansowych, którzy starannie przygotowują dokumentację dla decydentów kredytowych. Pomaga on w doradztwie finansowaniu budowy. Jasne jest jednak, że ten doradca także zarabia na pośrednictwie w udzieleniu pożyczki, ponieważ jest samodzielny, a więc działa na zasadach HGB84. To może być całkowicie normalna procedura. Jednak, jak piszesz, przejrzystość jest kluczowa. Tak musi być, a zaciemnione dokumenty to No GO! To jest całkowicie niedopuszczalne. Tutaj brakuje naprawdę trochę więcej wiedzy tła i chętnie zobaczyłbym przykład zacieniania numerów telefonów. Czy mógłbyś zamieścić obraz?

Napisany przez marco-finance
Myślę, że powinieneś być ostrożny. Tego nie znam z praktyki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata