Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Proszę wyjaśnij mi następującą kwestię...

Napisany przez gbwolf
Cześć wszystkim! Obecnie interesuję się obligacjami skarbu państwa o okresie zapadalności jednego dnia. Przejrzałem aktualne warunki, ale nie wszystko w przeglądzie do końca rozumiem. Dlatego wszystko posegregowałem liczbowo i pytam: Co tak naprawdę oznacza: Cena dzisiejsza: 100,506071% (Cena dzisiejsza to bieżąca wartość obligacji o okresie zapadalności jednego dnia, wliczając skumulowane odsetki na podstawie 100% z 01.01.2009 r.) Stopa dziennej rentowności r/r: 0,18% Termin zapadalności odsetek: 31.12. (Konwersja na wartość nominalną) Co do 1: Na razie nie wiem, co z tym zrobić. Może ktoś może to wytłumaczyć w prostszych słowach Co do 2: Czy oznacza to, że dostaję codziennie 0,18% odsetek od wpłaconej kwoty? Czyli na przykład za 10 EUR wpłaconych pieniędzy: Dzień 1 -> 10,18 EUR Dzień 2 -> 10,36 EUR Dzień 3 -> 10,55 EUR ... Wydaje mi się to jakoś dużo. Czy więc źle zrozumiałem? I dlaczego w ogóle dzień odsetkowy r/r ? r/r oznacza przecież rocznie Co do 3: Czy dobrze rozumiem, że w dniu 31.12.09 w tym przypadku zgromadzone odsetki zostaną wypłacone? Czy co oznacza konwersja na wartość nominalną? Pytania, pytania... ale znam was i wiem, że z łatwością na nie odpowiecie! Pozdrowienia! Christian

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata