Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Prawo do pomocy prawnej w przypadku niskich dochodów

Napisany przez ADMCI4
Po naszym wyprowadzeniu z wynajmowanego mieszkania, (były) właściciel teraz żąda, abyśmy ponieśli koszty za szkody, których nie spowodowaliśmy. Istniały one już w momencie naszego wprowadzenia. Ponieważ trzyma nasze zabezpieczenie, zastanawiamy się nad skorzystaniem z pomocy prawnika. Moje dochody są jednak bardzo niskie, a moja dziewczyna nadal się uczy. Czy mimo to mamy prawo do wsparcia prawnego? Dziękuję, Martin

Napisany przez Robinia Hood
Cześć Martin, czy w Twojej miejscowości nie ma stowarzyszenia najemców? O ile mi wiadomo, adwokaci udzielają tam porad za niską opłatą członkowską. Kiedyś było to dla mnie 12 marek niemieckich. Zaczęłabym od tego i sprawdziłabym, czy postępowanie ma sens, jaka jest szansa na sukces i jakie są związane z tym koszty. Pozdrawiam, Steffi

Napisany przez ADMCI4
Ogólnie rzecz biorąc, w przypadku bardzo niskich dochodów można skorzystać z tzw. pomocy w pokryciu kosztów procesu. Można ją otrzymać w sądzie rejonowym.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Steffi, Nie wiem, czy mam w pobliżu jakieś stowarzyszenie najemców. Sprawdzę to. Dzięki za radę. Pozdrowienia, Martin

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata