Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Dane osobowe w formularzu informacyjnym dla banku

Napisany przez ADMCI4
Dla nowego wyposażenia sypialni chciałbym wziąć niewielki kredyt bankowy. Kiedy poszedłem na spotkanie z doradcą do banku, aby się dowiedzieć, dostałem formularz, który mogę wypełnić w domu, tzw. oświadczenie o sobie. Mam dostarczyć niesamowicie wiele informacji na swój temat i nie jestem pewien, czy wszystkie te pytania są naprawdę dopuszczalne. Ktoś kiedyś wypełniał takie oświadczenie o sobie i zna się na tym?

Napisany przez MThiemann
Cześć Tina, Które z podanych informacji sprawiają Ci tyle sceptycyzmu? Ogólnie rzecz biorąc, banki przed udzieleniem kredytu pytają o Twoją sytuację dochodową i wydatkową oraz stan cywilny. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Cześć Panie Thiemann, czy samoinformacja jest częścią wniosku kredytowego? Wymagane jest odemnie podanie wielu informacji, takich jak dane osobowe, miesięczny dostępny dochód, miesięczne stałe wydatki, status majątku oraz zobowiązania (pozostałe długi).

Napisany przez MThiemann
Cześć Tina, tak, informacje o sobie są częścią Twojego wniosku kredytowego. W informacji o sobie banki pytają o dokładne dane i fakty, które podałaś, aby móc dokonać oceny Twojej zdolności kredytowej i płynności finansowej. W tych zadawanych pytaniach niczego nie widzę nadzwyczajnego. Twoje informacje o sobie stanowią podstawę dla banku do oceny Twojego wniosku kredytowego. Jeśli chodzi o Twoje instytucję finansową, to prawdopodobnie większość potrzebnych informacji powinna już być tam dostępna lub powinna być związana z Twoim kontem. Trochę dziwne wydaje mi się to, że Twój doradca przekazał Ci formularz do wypełnienia. Brzmi to niemal jak w urzędzie. Ja zawsze pomagałem moim klientom w wypełnieniu formularza. Jeśli chcesz, wyślij mi pusty formularz faksem pod numer 0451 3982800, a ja przyjrzę mu się dokładniej. Pozdrawiam M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Musisz koniecznie podać informacje dotyczące swoich dochodów oraz regularnych miesięcznych wydatków. Bankowi ważne są również informacje o Twojej sytuacji osobistej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata